Bankvrij financieren voor het MKB

EUPET 2 tranche 2

Naast dierenvoeding en dierensnacks ook verzorgingsproducten voor het huisdier.

plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 131 investeerders!

EUPET B.V. is een import- & exportbedrijf van diervoeding en dierensnacks gevestigd in Nederland vlakbij de grens met Duitsland. EUPET is gespecialiseerd in alle soorten voer en snacks voor honden en katten. Daarnaast verkoopt EUPET B.V. haar eigen merken die zij exclusief aan 1 importeur per land aanbiedt. Dit is het 2e project van EUPET. Eerder heeft EUPET al een succesvolle crowdfunding gerealiseerd. Hierin werd al aangekondigd volgende financieringsaanvragen via Kapitaal Op Maat in te dienen om meer merken te ontwikkelen, vast te leggen en in de markt te zetten. Om de nieuwe opdrachten uit te kunnen voeren is EUPET nu op zoek naar € 210.000,- werkkapitaal (in 3 tranches) dit is tranche 2 van € 75.000,-. EUPET biedt de investeerders een rente aan van 9.5% per jaar gedurende 60 maanden (annuitair).

Het bedrijf
EUPET B.V. is een import- & exportbedrijf van alle soorten diervoeding en dierensnacks. Wij zijn gespecialiseerd in alle soorten voer en snacks voor honden en katten en dit vormt het grootste gedeelte van ons assortiment. Daarnaast hebben wij diverse voeders en snacks voor kleine dieren: vogels, knaagdieren en diverse vissen.

De EUPET aanpak werkt als volgt: We bieden importeurs exclusiviteit aan door per merk met 1 importeur per land te werken. Hebben wij in een land meerdere importeurs, dan bieden wij elke importeur zijn eigen merk, mits de omzetten daar groot genoeg voor zijn. Op deze wijze voorkomen wij dat de prijzen kapot geconcurreerd worden. Naast onze eigen merken bieden wij ook private labelpakketten aan. De rechten van deze private labels leggen wij vast en zo bieden we onze klanten exclusiviteit. Bij ons private labelpakket hoort ook een eigen website met webshop en een facebookpagina.

Wij werken onafhankelijk van fabrikanten en kunnen zelf grote partijen produceren. Wij produceren het liefste daar waar de grondstoffen geproduceerd worden. Later stellen wij zelf een totaalpakket samen en kunnen zo op het hoogste kwaliteitsniveau de laagste prijs aanbieden. Onze klant heeft uiteraard één aanspreekpunt om een compleet assortiment in te kopen.

EUPET B.V. verhandelt alleen voeders uit Europa (Nederland, Denemarken en Duitsland) omdat Europees geproduceerde voeders een hoog kwaliteitsaanzicht hebben zowel in als buiten Europa.

EUPET B.V. let bij de productie van alle voeders en snacks altijd op gezonde en natuurlijk georiënteerde grondstoffen. De eigen samenstellingen, die we samen met onze producenten hebben ontwikkeld, garanderen een hoge kwaliteitsstandaard.

EUPET B.V. bedient alle segmenten van de markt, dit betekent zowel het discount/supermarktsegment als het dierenspeciaalzaak/tuincentrumsegment en ook het dierenartsensegment. Wij maken alle gewenste kwaliteitsniveaus, van budget, premium tot ultra premium en dierenarts kwaliteit. Zelfs in het basisassortiment werkt EUPET B.V. met natuurlijk georiënteerde grondstoffen. In het Ultra Premium segment wordt met een nieuw innovatief productieproces vers vlees toegevoegd. Ook de productie van Koud Geperste hondenvoeders stijgt gestaag.

Pet Care lijn: “NO1Pet”
Omdat EUPET B.V. steeds weer aanvragen krijgt van klanten voor aanvullende producten voor huisdieren is de “Pet Care lijn” ontwikkeld, die momenteel uit 40 artikelen bestaat.

Elke huisdiereigenaar kan te maken krijgen met problemen met huid, vacht, oren, ogen of de vertering van hun huisdier. Daarom is het voor ons erg belangrijk dat we naast onze natuurlijk georiënteerde voeders en snacks ook een verzorgingslijn kunnen aanbieden die uit natuurlijk georiënteerde toevoegingen geproduceerd wordt.

Zo ontstond naar jaren van ontwikkeling, ook met de hulp van enkele dierenartsen, de Pet Care lijn: “NO1Pet”. Alle shampoos voor honden en katten bestaan uitsluitend uit grondstoffen die zich zo veel als mogelijk op de natuur oriënteren. Ook de aangeboden parfums bevatten bijvoorbeeld geen alcohol in de werkzame stof, zodat de huid en vacht niet onnodig geprikkeld worden. De shampoos hebben een hoge terugvettende werking, wat uniek is in de wereld van huid –en vachtverzorging voor huisdieren.

Daarbij biedt No1Pet natuurlijke producten voor Haar, Vacht, Tanden en Oren aan. Maar ook voedingssupplementen als aanvulling op het dagelijkse voer, zoals een darmverbeteraar, urineverzuurder en een preparaat om de gewrichten soepeler te laten worden.

Een productencatalogus van alle producten kan men in Nederlands, Duits en Engels downloaden op de website: www.no1-pet.com

Op wens van onze klanten heeft EUPET B.V. ook de mogelijkheid om deze verzorgingslijn als private-label aan te bieden. Daarmee is EUPET B.V. flexibel en kan men elke klant exclusiviteit garanderen. De ontwikkeling van merknamen en designs is voor EUPET B.V., net als de latere ontwikkeling van een website voor deze merken, een logisch onderdeel van de verkoop deal.

Organisatie
EUPET B.V. is opgericht in september 2015 en gevestigd in Aalten nabij de grens met Duitsland. De heer Jochen Schirpenbach is sinds de oprichting CEO en algemeen directeur. EUPET B.V. is eigendom van de volgende drie holdings: 
Anima Holding B.V.
Maringe Holding B.V.  
Ingren Holding B.V
Op hetzelfde adres als EUPET is ook de Nederlandse groothandel met de naam Dierservice Nederland gevestigd (dit bedrijf deed ook een crowdfunding via Kapitaal Op Maat).

Deze groothandel koopt bijna alle producten via EUPET B.V. in. Vervolgens verkopen zij door aan het detailhandelskanaal en bieden de producten ook aan voor de kleinere afnemers in hun webshop. Jochen Schirpenbach heeft inmiddels een team van ervaren specialisten om zich heen verzameld. Zo is er een specialist in het segment diervoeder, die met zijn jarenlange ervaring (sinds 1986) de voeders samenstelt en de productie en verkoop van de eigen merken en private labels begeleidt.
Daarnaast heeft Jochen 3 gerenommeerde salesmanagers geworven en een specialist voor de verkoop binnendienst. Tenslotte heeft EUPET B.V. een team met een eigen webdesigner en specialisten op het gebied van webshopontwerp.

Omzet en Groei 
De omzet is minder hoog uitgevallen dan verwacht werd en dit is vooral toe te schrijven aan het feit dat de grootste afnemer van EUPET een drastische koerswijziging heeft doorgevoerd en geen Food meer levert en zich uitsluitend op Non-Food richt. De klanten van deze afnemer kopen nu rechtstreeks hun merk bij Eupet zonder tussenhandel. Uiteraard heeft EUPET veel meer klanten en perspectief op nieuwe en structurele afnemers en blijven de aanvragen voor private labels gewoon doorgaan.

Financieringsbehoefte
EUPET B.V. heeft op dit moment een financieringsbehoefte van €210.000,- voor werkkapitaal om de huidige lopende opdrachten te kunnen uitvoeren. Te financieren in 3 tranches, dit is tranche 2 van € 75.000,-. Op een later moment volgt de 3e en laatste tranche van € 75.000,-.

Het werkkapitaal zal gebruikt worden om de voorraad grondstoffen op peil te houden en het daaraan gekoppelde aantal verpakkingen en ook de voorraad gerede producten. Ten tweede is werkkapitaal nodig om de nieuwe merken te kunnen ontwikkelen en de rechten hiervan internationaal vast te leggen en te beschermen. De ontwikkeling van logo's, de merkbeleving en de verpakkingen moeten allemaal voorgefinancierd worden en dit kan niet zonder werkkapitaal. Tenslotte hebben we dit werkkapitaal nodig om de snelle en tijdige levering aan ketens te kunnen garanderen.

Om te zorgen dat EUPET kan blijven groeien en de uitstaande opdrachten kan uitvoeren zijn wij op nu zoek naar een lening van € 75.000,-. We bieden de investeerders van Kapitaal Op Maat voor dit project (2e tranche) een rente aan van 9,5% per jaar gedurende 60 maanden.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
We waren al erg enthousiast over crowdfunding en zijn dat na het voltooien van het eerste project nog steeds. EUPET B.V. werkt uitsluitend met financiering via crowdfunding via Kapitaal Op Maat en eigen vermogen. Crowdfunding heeft EUPET B.V. meerdere contacten opgeleverd die we zonder crowdfunding niet gehad zouden hebben, de samenwerking met investeerders werkt erg prettig. EUPET B.V. zal mede met deze financiering N01Pet goed op de kaart gaan zetten.

Met dit project laten we zien waar we mee bezig zijn en op deze manier borgen wij de transparante relatie die we graag met onze investeerders hebben. We staan uiteraard open voor al uw vragen en zijn onverminderd gedreven om u als investeerder niet teleur te stellen.

Meer informatie? Bezoek onze website http://eupet.com/ en/of www.no1-pet.com

EUPET 2 tranche 2EUPET 2 tranche 2EUPET 2 tranche 2EUPET 2 tranche 2EUPET 2 tranche 2EUPET 2 tranche 2EUPET 2 tranche 2EUPET 2 tranche 2
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 1.000 04 augustus
Anonieme investeerder € 500 04 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 04 augustus
Anonieme investeerder € 500 04 augustus
Anonieme investeerder € 200 03 augustus
Anonieme investeerder € 200 03 augustus
Anonieme investeerder € 200 03 augustus
Awri Eisenmann € 1.000 02 augustus
Anonieme investeerder € 500 01 augustus
Anonieme investeerder € 300 01 augustus
Anonieme investeerder € 200 31 juli
Anonieme investeerder € 200 31 juli
Anonieme investeerder € 100 31 juli
Anonieme investeerder € 100 30 juli
Anonieme investeerder € 3.000 29 juli
Anonieme investeerder € 200 28 juli
Anonieme investeerder € 100 28 juli
Nicolette Van der Rijst € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 1.500 27 juli
Cornelis Jan Groeneveld € 100 26 juli
Anonieme investeerder € 200 26 juli
Anonieme investeerder € 100 26 juli
Anonieme investeerder € 100 25 juli
Anonieme investeerder € 100 25 juli
Leo ter Voert € 200 25 juli
Jose Manuel Lopez Gonzalez € 100 24 juli
Anonieme investeerder € 500 24 juli
Anonieme investeerder € 200 24 juli
Anonieme investeerder € 1.000 23 juli
Gezinus Schuiling € 500 23 juli
Edwin Bredewold € 100 21 juli
Anonieme investeerder € 500 21 juli
Anonieme investeerder € 300 20 juli
J D Dekker € 200 20 juli
Anonieme investeerder € 100 20 juli
Anonieme investeerder € 1.500 19 juli
J Deurloo € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 300 17 juli
Anonieme investeerder € 100 16 juli
Anonieme investeerder € 100 13 juli
Anonieme investeerder € 100 13 juli
Anonieme investeerder € 200 13 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Anonieme investeerder € 1.000 12 juli
Anonieme investeerder € 500 12 juli
Gert Roseboom € 300 11 juli
Anonieme investeerder € 100 11 juli
Anonieme investeerder € 1.200 11 juli
Anonieme investeerder € 500 10 juli
Anonieme investeerder € 100 10 juli
Frans van Dijk € 600 10 juli
G.J. van Rooijen € 200 10 juli
Anonieme investeerder € 200 10 juli
Anonieme investeerder € 200 10 juli
Willy Scheper € 200 10 juli
Anonieme investeerder € 200 10 juli
Anonieme investeerder € 400 09 juli
Anonieme investeerder € 500 09 juli
Anonieme investeerder € 100 09 juli
Anonieme investeerder € 1.000 09 juli
Anonieme investeerder € 200 09 juli
Anonieme investeerder € 1.000 09 juli
Anonieme investeerder € 500 09 juli
Anonieme investeerder € 200 09 juli
Anonieme investeerder € 100 08 juli
Anonieme investeerder € 500 08 juli
Anonieme investeerder € 600 08 juli
Anonieme investeerder € 100 08 juli
Anonieme investeerder € 1.000 08 juli
Anonieme investeerder € 500 08 juli
J. van Duijn € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 1.000 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 1.000 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
T Ruissen € 400 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 2.000 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 15.000 07 juli
Gert mulder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Wiebe van der Hoek € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 1.000 07 juli
Ginger Barhorst € 300 07 juli
Michiel Veldman € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Marco Boot € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 1.000 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 5.000 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Boen Jozef € 1.000 07 juli
anneke weijer € 200 07 juli
K.J.C. Gardien € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 500 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 3.000 07 juli
Jaap Crezee € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 200 07 juli
Anonieme investeerder € 300 07 juli

Stichting Exsyting heeft de toetsing verzorgd van EUPET B.V. in opdracht van Kapitaal Op Maat B.V. De inhoud is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld. Deze aanvraag betreft de 2e tranche. Naar aanleiding van de eerste tranche heeft Exsyting een bestedingscontrole uitgevoerd. Exsyting kan bevestigen dat de gelden zijn besteed zoals beschreven bij het project. Tevens zal Exsyting een periodieke monitoring uitvoeren gedurende de looptijd van de lening.

Onderneming EUPET B.V. heeft als algemeen directeur de heer Jochen Schirpenbach. EUPET B.V. is eigendom van de volgende drie holdings:
- Anima Holding B.V.
- Maringe Holding B.V.
- Ingren Holding B.V
De onderneming is gevestigd aan de Duitse grens, waardoor het eenvoudig is om ook op de Duitse markt actief te zijn.

EUPET B.V. is op 2 september 2015 gestart met haar activiteiten. EUPET B.V. is een import & export bedrijf in alle soorten diervoeding en dierensnacks. Vooral gespecialiseerd in voer en snacks voor honden en katten. Verder verkoopt EUPET B.V. haar eigen merken die exclusief aan een importeur aangeboden worden.

De kenmerken van EUPET B.V. zijn:

- Aanbieding van private labels
- Ontwikkelt eigen merk en legt dit ook vast
- Richt zich op grote partijen
- Breed klantensegment
- Goede prijs/kwaliteit verhouding

EUPET B.V. heeft een financieringsbehoefte € 210.000,-. Deze wordt aangewend voor:

- Voorraad grondstoffen, verpakkingen en gereed product
- Werkkapitaal ten behoeve van ontwikkeling van verpakkingen en merken
- Verbetertraject om snelle en tijdige levering aan ketens te kunnen garanderen.
- Merken internationaal vastleggen en beschermen

Investeerders die zijn ingelogd kunnen het volledige rapport van de toetsing raadplegen.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 131 investeerders!
Investeringsrisico
  • B-
  • BB+
  • CC
  • C+
  • C
  • BB-
  • C-

laaghoog

Financieringsduur

76 Maanden

Rente

9,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 75.100 van de € 75.100
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Sander Freese
Sander Freese

Binnenkort zal hier een bio van de heer Freese en the Investment Factory worden geplaatst.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!