Bankvrij financieren voor het MKB

EUPET

Het snel groeiende EUPET BV produceert eigen merken diervoeding en biedt klanten de mogelijkheid om een private label te ontwikkelen.

plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 269 investeerders!

In de huisdiermarkt wordt momenteel alleen in Europa meer dan € 20 miljard op jaarbasis omgezet. De klassieke markten zoals de dierenspeciaalzaak en de veevoederhandel krijgen steeds vaker te maken met nieuwe aanbieders die concurrerende producten aanbieden. Wij zijn EUPET BV uit Aalten. Wij leveren sinds medio 2015 diervoeding en dierensnacks in Europa en doen dit via onze eigen merken. We verwachten in 2016 ook aan Amerika en China te mogen leveren. De vraag naar Europees geproduceerde diervoeding is erg groot. Naast onze eigen merken bieden wij de mogelijkheid van het ontwikkelen van private labels aan. Dit is erg succesvol en om enkele bestaande opdrachten uit te kunnen voeren zijn wij op zoek naar een investering van €160.000,- gedurende 48 maanden. Wij bieden onze investeerders 7,5% rente.

Het bedrijf
EUPET B.V. is een nieuw opgericht import & export bedrijf in alle soorten diervoeding en dierensnacks. Wij zijn met name gespecialiseerd in voer en snacks voor honden en katten. Daarnaast hebben wij diverse voeders en snacks voor vogels, knaagdieren en vissen (tropisch, koud water en vijvervissen). Tenslotte hebben wij nog een compleet assortiment voor buitenvogels en dieren in en rondom de tuin. Wij werken als volgt : We verkopen onze eigen merken die wij exclusief, per land, aan een importeur aanbieden. Hebben wij in een land meerdere importeurs, dan bieden wij elke importeur zijn eigen merk, mits de omzetten daar groot genoeg voor zijn. Op deze wijze voorkomen wij dat de prijzen kapot geconcurreerd worden.

Naast onze eigen merken bieden wij ook private labels aan. De rechten van deze private labels leggen wij vast en daardoor kunnen wij onze potentiële klanten exclusiviteit aanbieden. Bij ons private labelpakket hoort ook een eigen website met webshop, een facebookpagina etc. Onze kracht bestaat hieruit: Wij werken onafhankelijk van fabrikanten en produceren grote partijen tegelijkertijd. Hierdoor kunnen wij op zoek gaan naar de beste productielocatie voor elk product. Wij produceren het liefste daar waar de grondstoffen geproduceerd worden. Later stellen wij zelf een totaalpakket samen en kunnen zo op het hoogste kwaliteitsniveau de laagste prijs aanbieden. Onze klant merkt uiteraard niets van dit proces, want hij/zij heeft maar één aanspreekpunt om een compleet assortiment in te kopen.

EUPET B.V. verhandelt alleen voeders uit Europa (Nederland, Denemarken en Duitsland). Europees geproduceerde voeders hebben een hoog kwaliteitsaanzicht in de landen buiten Europa.
EUPET B.V. let bij de productie van de voeders en snacks altijd op gezonde en natuurlijk georiënteerde grondstoffen. De eigen samenstellingen, welke we samen met onze producenten hebben ontwikkeld, garanderen een hoge kwaliteitsstandaard. Dit bieden wij zelfs in het basis arrangement. EUPET B.V. bedient alle segmenten van de markt, dit betekent zowel het discount/supermarkt segment als het dierenspeciaalzaak/tuincentrum segment en ook het dierenartsen segment. Wij maken alle gewenste kwaliteitsniveaus, van budget, premium tot ultra premium en dierenarts kwaliteit. Zelfs in het basisassortiment werkt EUPET B.V. met natuurlijk georiënteerde grondstoffen. In het Ultra Premium segment wordt met een nieuw innovatief productieproces vers vlees toegevoegd. Ook de productie van Koud Geperste hondenvoeders stijgt gestaag.

Eind mei 2016 staat EUPET B.V. op de grootste internationale vakbeurs van de wereld op het gebied van alle dierproducten. Deze vakbeurs “Interzoo” is in Nürnberg, Duitsland. Wij zullen ons daar presenteren met onze bestaande en nieuwe merken. Wij zullen daar contacten leggen voor geheel Europa en de rest van de wereld, om importeurs te vinden voor onze merken.

Organisatie
EUPET B.V. is in september 2015 opgericht en gevestigd in Aalten, vlakbij de Duitse grens. Op hetzelfde adres is ook de Nederlandse groothandel / Dierservice Nederland gevestigd. Deze groothandel is een goede klant van ons en zij kopen bijna al hun producten via EUPET B.V. in. Vervolgens verkopen zij door aan het detailhandelskanaal en bieden de producten ook aan voor de kleinere afnemers in hun nieuw ontwikkelde webshop aan de relatief kleinere afnemers/eindverbruikers in Nederland, België en Duitsland.

EUPET B.V. is eigendom van Anima Holding B.V. met als DGA de heer J.A. Schirpenbach, Maringe Holding B.V. te Aalten met als DGA M.J.L. Rensink-Harmsen en Ingren Holding BV te Aalten met als DGA mevrouw I.W.E. Rensink. Jochen Schirpenbach is de CEO van EUPET BV en hij heeft in korte tijd een geweldig team van ervaren specialisten om zich heen verzameld. Zo is er een specialist in het segment diervoeder, die met zijn jarenlange ervaring (sinds 1986) de voeders samenstelt en de productie en verkoop van de eigen merken en private labels begeleidt. Daarnaast heeft Jochen meerdere gerenommeerde salesmanagers geworven en een specialist voor de verkoop binnendienst. Tenslotte heeft EUPET B.V. een team met een eigen webdesigner en specialisten op het gebied van webshop ontwerp. De samenwerking met dierenartsen maakt het team compleet.

Omzet en groei
Wij verwachten in 2016 samen met onze producenten de vergunningen en exportlicenties voor de levering aan de Amerikaanse en Chinese markt te ontvangen. Dit betekent dat wij als EUPET B.V. vanaf 2016-2017 ook deze grote markten kunnen beleveren. Onze positie in de markt is erg goed omdat wij de betere kwaliteit tegen gunstige prijzen kunnen aanbieden. Dit realiseren wij door te produceren daar waar de grondstoffen beschikbaar zijn. Dit stelt ons in staat om kosten te besparen en de hoogste Europese kwaliteit aan te bieden voor een schappelijke prijs.

Het gaat goed met EUPET BV. Wij hebben in ons korte bestaan al 2 merken met compleet assortiment aan grote klanten geleverd. De hoogte van deze leveringen bedroeg ruim € 700.000,-. Deze klanten verkopen het assortiment intussen in vele landen. Wij maken op dit moment met meerdere nieuwe klanten afspraken over de realisatie van een eigen merk. De eerste leveringen voor deze nieuwe klanten zullen naar verwachting nog starten voor het einde van het derde kwartaal en de bestellingen vertegenwoordigen een waarde van meer dan € 500.000,- op jaarbasis.
Door de samenwerking met een bekende online shop (waarvan we de naam nog niet mogen noemen) wordt in de toekomst via dat kanaal nog een ander nieuw en exclusief merk van EUPET B.V. aangeboden.

EUPET B.V. gaat tevens met een bestaand gerenommeerd internationaal Super Premium merk voor honden en katten een samenwerking aan (Ook hier kunnen we geen namen noemen). De gesprekken zijn in een vergevorderd stadium en de bedoeling is dat dit ook in 2016 van start gaat. Voor dit merk wordt EUPET B.V. verantwoordelijk voor de verkoop en de verdere merkontwikkeling en marktintroductie. EUPET B.V. zal voor dit merk de ongeveer 20 bestaande importeurs uit ca. 18 verschillende landen beleveren.

EUPET B.V. heeft recent ook de vergunning gekregen voor het verkopen en het exporteren van veterinaire medicijnen. EUPET B.V. heeft daarvoor een nieuw merk in ontwikkeling, dat klaar is voor de aanmelding bij het merkenbureau. We ontvangen al aanvragen hiervoor uit verschillende landen en de start kan gemaakt worden in de loop van 2016. Op de vakbeurs in mei 2016 laten we de eerste voorbeelden aan onze klanten zien. Wij realiseerden in 2015 een omzet van €806.000,- met een positief resultaat van € 65.000,- ( vanaf september 2015)
De prognose is dat wij in 2016 een omzet gaan realiseren van € 1.900.000,- met een positief resultaat van €36.000,-.

Financieringsbehoefte
EUPET B.V. heeft de investering nodig om de merken internationaal te beschermen en de merknamen vast te leggen. Daarnaast is werkkapitaal nodig om de producten te ontwikkelen en het design en de website per merk te kunnen realiseren. We zullen ook voorgedrukte verpakkingen moeten aanschaffen en de vooruitbetaling van de grondstoffen en ingrediënten moeten doen.
Wij vragen de investeerders van Kapitaal Op Maat een lening van €160.000,- en willen de investering graag terugbetalen in 48 maanden. Wij bieden een rentepercentage van 7,5%.

Na deze investering zullen eventueel volgende investeringsprojecten via Kapitaal Op Maat volgen om meer merken te ontwikkelen, vast te leggen en in de markt te zetten.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
EUPET B.V. heeft door de snelle en goede start toch behoorlijke financiële middelen nodig om de grote opdrachten uit te kunnen voeren. Klassieke bankfinanciering komt hiervoor helaas niet in aanmerking, ondanks de zeer goede begeleiding en samenwerking met de ING-Bank voor het internationale betalingsverkeer en het werken met “Letter of Credit”. Wij vinden crowdfunding een goede ontwikkeling voor ondernemers. We hopen dat we een goed beeld van onze groei hebben geschetst en zijn dankbaar voor uw vertrouwen. Help ons mee zodat ook u kunt mee profiteren van ons succes nu en bij de volgende projecten.

Voor meer informatie bezoek onze website http://www.eupet.com/ 

EUPETEUPETEUPETEUPETEUPETEUPETEUPETEUPET
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 10.300 01 juni
Anonieme investeerder € 200 01 juni
Anonieme investeerder € 100 01 juni
Anonieme investeerder € 200 01 juni
Anonieme investeerder € 100 01 juni
Anonieme investeerder € 300 01 juni
Anonieme investeerder € 300 01 juni
Anonieme investeerder € 500 01 juni
Anonieme investeerder € 100 01 juni
d.rutgers € 500 01 juni
Anonieme investeerder € 100 01 juni
D Laan € 300 31 mei
Anonieme investeerder € 1.000 31 mei
Anonieme investeerder € 100 31 mei
Anonieme investeerder € 200 31 mei
Anonieme investeerder € 100 31 mei
Anonieme investeerder € 100 31 mei
Anonieme investeerder € 200 31 mei
Anonieme investeerder € 1.000 31 mei
Anonieme investeerder € 100 31 mei
Anonieme investeerder € 100 31 mei
Anonieme investeerder € 100 30 mei
Anonieme investeerder € 200 30 mei
Anonieme investeerder € 1.000 30 mei
Anonieme investeerder € 100 30 mei
Anonieme investeerder € 100 30 mei
Anonieme investeerder € 500 30 mei
Anonieme investeerder € 200 30 mei
Anonieme investeerder € 300 30 mei
Anonieme investeerder € 100 30 mei
Anonieme investeerder € 100 30 mei
Anonieme investeerder € 200 29 mei
Anonieme investeerder € 500 29 mei
Anonieme investeerder € 100 29 mei
Olga Fjodorowa € 100 29 mei
Anelusco Galetti € 100 29 mei
Anonieme investeerder € 100 29 mei
Anonieme investeerder € 500 29 mei
Anonieme investeerder € 3.000 29 mei
Anonieme investeerder € 100 28 mei
Anonieme investeerder € 100 27 mei
Anonieme investeerder € 100 27 mei
Anonieme investeerder € 5.000 27 mei
Anonieme investeerder € 300 27 mei
Anonieme investeerder € 300 27 mei
Anonieme investeerder € 1.000 27 mei
Anonieme investeerder € 1.000 27 mei
Anonieme investeerder € 500 26 mei
Anonieme investeerder € 300 26 mei
Pieter Meeusen € 1.000 26 mei
Anonieme investeerder € 100 26 mei
Leo ter Voert € 400 26 mei
Anonieme investeerder € 100 26 mei
Gert Mosterd € 500 26 mei
Anonieme investeerder € 200 25 mei
Anonieme investeerder € 1.000 25 mei
Marijn van Schaik € 100 25 mei
J.C. de Bruin € 1.000 25 mei
Sebastien Hoek € 300 25 mei
Geert Jan Brink € 100 25 mei
Anonieme investeerder € 100 24 mei
Anonieme investeerder € 1.000 24 mei
Anonieme investeerder € 100 24 mei
Anonieme investeerder € 200 24 mei
Anonieme investeerder € 400 24 mei
Edwin Bredewold € 300 23 mei
Wilma van der Does € 100 23 mei
Anonieme investeerder € 400 23 mei
Anonieme investeerder € 300 23 mei
Anonieme investeerder € 500 23 mei
Anonieme investeerder € 100 22 mei
Anonieme investeerder € 100 22 mei
Anonieme investeerder € 100 21 mei
Anonieme investeerder € 300 21 mei
Anonieme investeerder € 400 21 mei
Anonieme investeerder € 200 20 mei
Anonieme investeerder € 500 20 mei
Anonieme investeerder € 300 20 mei
Anonieme investeerder € 200 20 mei
Anonieme investeerder € 200 19 mei
Anonieme investeerder € 100 19 mei
Anonieme investeerder € 1.000 19 mei
Anonieme investeerder € 1.000 18 mei
Anonieme investeerder € 200 18 mei
Anonieme investeerder € 100 18 mei
Anonieme investeerder € 100 18 mei
Anonieme investeerder € 500 18 mei
Anonieme investeerder € 100 17 mei
Anonieme investeerder € 200 17 mei
Anonieme investeerder € 200 17 mei
Anonieme investeerder € 200 17 mei
Anonieme investeerder € 200 16 mei
Gert Roseboom € 500 16 mei
Anonieme investeerder € 1.000 16 mei
Anonieme investeerder € 100 16 mei
B.P Jetses € 500 14 mei
Anonieme investeerder € 100 14 mei
Anonieme investeerder € 1.000 14 mei
Anonieme investeerder € 500 13 mei
Anonieme investeerder € 1.000 13 mei
Anonieme investeerder € 200 13 mei
Anonieme investeerder € 100 12 mei
Anonieme investeerder € 100 12 mei
Anonieme investeerder € 1.000 12 mei
Anonieme investeerder € 200 11 mei
Anonieme investeerder € 3.500 11 mei
Paul Delcour € 100 11 mei
Anonieme investeerder € 200 11 mei
Anonieme investeerder € 500 11 mei
Anonieme investeerder € 500 10 mei
Anonieme investeerder € 200 10 mei
Anonieme investeerder € 200 10 mei
Anonieme investeerder € 200 10 mei
Anonieme investeerder € 200 10 mei
cees elissen € 200 09 mei
Joop van Duijn € 800 09 mei
Anonieme investeerder € 2.000 09 mei
Anonieme investeerder € 100 09 mei
Anonieme investeerder € 1.000 08 mei
Anonieme investeerder € 500 08 mei
Anonieme investeerder € 500 08 mei
Anonieme investeerder € 100 08 mei
Anonieme investeerder € 500 07 mei
Anonieme investeerder € 300 07 mei
Anonieme investeerder € 100 07 mei
Anonieme investeerder € 100 07 mei
Anonieme investeerder € 200 07 mei
Anonieme investeerder € 100 07 mei
Anonieme investeerder € 400 06 mei
Anonieme investeerder € 100 06 mei
R de Graaf € 300 06 mei
Anonieme investeerder € 100 06 mei
Anonieme investeerder € 500 06 mei
Anonieme investeerder € 500 06 mei
Anonieme investeerder € 300 06 mei
Anonieme investeerder € 100 06 mei
Anonieme investeerder € 1.000 05 mei
Anonieme investeerder € 100 05 mei
Anonieme investeerder € 300 05 mei
Anonieme investeerder € 300 05 mei
Anonieme investeerder € 100 05 mei
Anonieme investeerder € 1.000 05 mei
Anonieme investeerder € 1.000 05 mei
Anonieme investeerder € 300 05 mei
Anonieme investeerder € 100 04 mei
Anonieme investeerder € 500 04 mei
Anonieme investeerder € 1.000 04 mei
Anonieme investeerder € 1.000 04 mei
Anonieme investeerder € 500 04 mei
Anonieme investeerder € 100 04 mei
Anonieme investeerder € 500 04 mei
Anonieme investeerder € 200 04 mei
Anonieme investeerder € 800 04 mei
Anonieme investeerder € 5.000 04 mei
Anonieme investeerder € 500 04 mei
Anonieme investeerder € 500 04 mei
Anonieme investeerder € 100 04 mei
John Sanders € 400 04 mei
Anonieme investeerder € 100 04 mei
Anonieme investeerder € 300 04 mei
Anonieme investeerder € 2.500 04 mei
Anonieme investeerder € 100 04 mei
Anonieme investeerder € 200 04 mei
Anonieme investeerder € 500 04 mei
Anonieme investeerder € 100 04 mei
Anonieme investeerder € 400 04 mei
Anonieme investeerder € 400 04 mei
Anonieme investeerder € 1.500 04 mei
Anonieme investeerder € 300 04 mei
Anonieme investeerder € 200 04 mei
Anonieme investeerder € 1.000 04 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 5.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 1.500 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Jan Hoekveen € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 400 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Jerry Bouman € 2.500 03 mei
Anonieme investeerder € 400 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Remko Mulder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Arnold Merbis € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 2.500 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Theo Geensen € 3.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 2.500 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Boen Jozef € 1.000 03 mei
Gert mulder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 5.000 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 1.500 03 mei
Marcel Potjer € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 1.500 03 mei
Cornelis Jan Groeneveld € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 1.500 03 mei
Anonieme investeerder € 2.000 03 mei
Anonieme investeerder € 300 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 700 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Martijn Dijkstra € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 1.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Jaap Crezee € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 700 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 2.000 03 mei
Anonieme investeerder € 100 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 600 03 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei

Agium Finance & Control heeft de toetsing verzorgd van Eupet BV. De bestuurders zijn:
1) Anima Holding BV te Aalten met als DGA J.A. Schirpenbach
2) Maringe Holding B.V. te Aalten met als DGA M.J.L. Rensink-Harmsen
3) Ingren Holding BV te Aalten met als DGA mevrouw I.W.E. Rensink

Bedrijfsinformatie
EUPET BV is een nieuw opgericht import & export bedrijf in de huisdierenbranche, welke alle soorten van diervoeding en dierensnacks aanbiedt. Zij bieden naast verschillende eigen merken ook private labels aan. EUpet BV is 4 september 2015 ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. EUPET BV wordt geleid door Jochen Schirpenbach als CEO. Zij huren gemeubileerde kantoorruimtes en magazijn inclusief stellingen van de verhuurder. Zij hebben recent ook de vergunning gekregen voor het verkopen en het exporteren van veterinaire medicijnen. EUPET BV heeft daarvoor een nieuw merk ontwikkeld dat klaar is voor de aanmelding bij het merkenbureau. EUPET BV heeft in de korte tijd van voorbereiding al twee merken met compleet assortiment aan enkele grote klanten uitgeleverd en een omzet gerealiseerd in 2015 van € 806k met een positief resultaat van € 65k in een half jaar.

Financiering
De financiering zal dienen voor:
- het rechterlijk vastleggen van de eigen merken om deze internationaal te beschermen.
- ontwikkeling van het eigen merk.
- de aankoop van de voorgedrukte verpakkingen.
- de vooruitbetaling van de grondstoffen en de ingrediënten.

Bedrag lening: € 160.000,-
Rentepercentage: 7,5%
Looptijd: 48 maanden

Cijfermatige uitwerking
Kapitaal Op Maat beschikt over:
1) Businessplan betreffende Eupet BV
2) De jaarrekening 2015 van:
- Eupet BV
- Anima Holding BV
- Maringe Holding BV
- Ingren Holding BV
3) Prognoses balans en resultatenrekening van 2016 en 2017

Risico
In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vanuit Kapitaal Op Maat vast dat dit een gemiddeld risico is voor de Kapitaal Op Maat investeerders. Dit komt overeen met een rentepercentage tussen de 6,5% en 7,5%. De toetsing is bijgesloten bij het project en is voor investeerders inzichtelijk. Onderstaand een toelichting op bepaalde aspecten hieruit.

Rentabiliteit
De rentabiliteit is voor zowel het eigen als totaal vermogen goed te noemen. Dit komt onder andere door:
1) Het gerealiseerd resultaat in 2015 van € 65k winst bij een omzet van € 807k
2) 2016: prognose positief resultaat € 36k bij een omzet van € 1.900k

Solvabiliteit
De solvabiliteit is met gemiddeld 39% een redelijke uitgangspositie. De risicoscore is een gemiddeld risico omdat dit een onderneming is in ontwikkeling.
Er is een extra eigen investering gedaan van € 30k in 2016.

Liquiditeit
Het werkkapitaal was in 2016 € 65k en voor 2017 € 132k. Het gemiddelde is de uitkomst dan €98k positief.

Aflossingscapaciteit
De aflossingscapaciteit komt uit op een gemiddeld risico voor de rente- en aflossingsverplichtingen.

Samenvattend:
De uitkomst van de totale beoordeling leidt icm de in ontwikkeling zijnde onderneming (semi startend) tot een gemiddeld risico voor de investeerders op basis van de aangeleverde financiële cijfers, gezien ook de financiële behoefte.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 269 investeerders!
Investeringsrisico
  • BBB-
  • BB
  • B+
  • B
  • B-
  • BB+
  • CC

laaghoog

Financieringsduur

64 Maanden

Rente

7,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 158.800 van de € 158.800
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Sander Freese
Sander Freese

Binnenkort zal hier een bio van de heer Freese en the Investment Factory worden geplaatst.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!