Bankvrij financieren voor het MKB

DIMAGINI

DIMAGINI biedt een selectie schoenen, tassen en accessoires aan van topmerken. DIMAGINI zorgt ook online voor een ultieme klantbeleving en dit is de reden van haar succes en snelle groei.

DIMAGINI
plus 1 Delen

DIMAGINI is een lifestyle merk dat schoenen, tassen en accessoires van topmerken verkoopt. Uniek aan DIMAGINI is de integratie van de online en offline verkopen. DIMAGINI slaagt erin om klanten aan zich te binden door de focus te leggen op de winkelbeleving en deze ervaring ook online te bieden. Klanten waarderen deze aanpak en voelen zich aangesproken en betrokken bij het merk. In de communicatie van DIMAGINI zijn klanten fans en dat is veelzeggend voor de waardering van de duurzame klantrelatie. De hoge kwaliteit gecombineerd met de unieke selecties zorgen voor een enorme groeipotentie en lange termijn klantrelaties. Om deze groei bij te kunnen realiseren is DIMAGINI op zoek naar € 250.000,- extra werkkapitaal. In ruil biedt DIMAGINI een rentepercentage van 8,5% gedurende 60 maanden en de mogelijkheid op extra rendement in de vorm van een incentive gedurende de looptijd van de lening.

Het bedrijf
DIMAGINI combineert passie voor vakmanschap met een grote liefde voor stijl, trends, sfeer en emotie. Het resultaat is een sterk merk dat een selectie exclusieve schoenen, tassen en accessoires van lifestyle wereldmerken aanbiedt aan zowel dames als heren in Nederland, Duitsland en België.

DIMAGINI heeft een prachtige conceptstore in Groningen. Kenmerkend voor DIMAGINI is de gedetailleerde uitvoering van het lifestyle concept samen met de buurman Doppio Espresso. Er is sprake van een volledig geïntegreerd concept en dit heeft een enorme aantrekkingskracht op klanten in de omgeving.

DIMAGINI vertegenwoordigt een groot scala aan lifestyle wereldmerken. DIMAGINI verkoopt premium schoenen, tassen en accessoires van exclusieve, gerenommeerde merken uit binnen- en buitenland, onder andere Van Bommel, Magnanni, Shabbies, Michael Kors, Giorgio, Via vai en DKNY. DIMAGINI selecteert uitsluitend de meest exclusieve en onderscheidende items uit de collecties. De merken die DIMAGINI vertegenwoordigd worden uitsluitend in exclusieve winkels verkocht. DIMAGINI is trots op deze exclusieve collectie en deelt haar passie voor stijl en vakmanschap graag met haar klanten. Met de items die je bij DIMAGINI koopt, ben je onderscheidend en verzekerd van een ultieme kwaliteit.

DIMAGINI heeft een online concept ontwikkeld waarbij de fysieke winkel een cruciale rol speelt. De winkel ondersteunt de online strategie en niet andersom. Dit is een nieuwe aanpak en dit wordt door klanten als zeer aangenaam ervaren. Voor DIMAGINI staat de beleving van de klant centraal en de klant die online koopt krijgt het daadwerkelijke gevoel gekocht te hebben bij de conceptstore in Groningen. De online verkoop wordt persoonlijk gemaakt door het sturen van bijvoorbeeld een kaartje bij iederre online verkoop met een kort bericht van de DIMAGINI medewerker die de verkoop afgehandeld heeft. Dit lijken kleine dingen, maar voor de positieve merkbeleving en de lange termijn relatie met de klant blijkt dit ontzettend belangrijk. Het bewijs dat dit ook echt zo beleefd wordt door de klanten van DIMAGINI leest u in de reviews op respectievelijk kiyoh en facebook. DIMAGINI vindt dat de klant bepaalt hoe het merk beleefd wordt en hecht daarom enorme waarde aan deze reviews.

Organisatie 
Dimagini B.V. is opgericht in 2015 door de ervaren ondernemer Andries van den Berg. Er wordt gewerkt met een shopmanager en een online shopmanager en een aantal stagiaires. We hebben op dit moment in totaal 5.5 FTE.
Andries van den Berg is 51% aandeelhouder en de rest van de aandelen is eigendom van 2 aandeelhouders die beide 24.5% bezitten. Vanaf oktober 2015 t/m februari 2016 zijn er aanloopkosten geweest waar nog geen omzet tegenover stond.

Omzet en groei
DIMAGINI heeft in de eerste periode haar bestaan een klant retentie gerealiseerd van 62%. Waarvan een zeer groot gedeelte een tweede aankoop deed. DIMAGINI blijft doorgaan met de focus op merkbeleving en shopbeleving. DIMAGINI wil natuurlijk nog groeien en er zijn verschillende strategieën ontwikkeld om deze groei te realiseren.

Bij DIMAGINI gelooft men heel sterk dat de offline klantbeleving gaat helpen bij de groei van de online verkopen. Dit is de reden dat er zoveel aandacht is voor de beleving in de winkel. Op de website is het mogelijk om een online tour te doen en dit zorgt voor een sterkere klantbeleving. DIMAGINI host maandelijkse events in de winkel die lifestyle gerelateerd zijn. Deze events zijn altijd in samenwerking met meerdere collega MKB ers in de lifestyle branche die elkaar op deze manier versterken. De beleving van de events wordt online gedeeld en ook dit vergroot het gevoel dat er sprake is van een levendig merk dat in contact staat met haar fans.

Veel van de aangeboden merken zijn ook zelf online vertegenwoordigd. DIMAGINI heeft een concept ontwikkeld waarin de voorraden van het betreffende merk realtime gekoppeld worden aan de DIMAGINI webshop. Hierdoor wordt het assortiment van de webshop enorm vergroot zonder dat hier liquiditeitsbeslag op rust. Er zijn inmiddels toezeggingen van de eerste merken om een pilot aan te gaan met DIMAGINI en verwacht wordt dat dit meer omzet en een nog krachtiger merk oplevert. Op termijn wil DIMAGINI ook in Amsterdam een conceptstore openen om zo de merkbeleving en groei vanuit de hoofdstad een enorme impuls te geven.

De markt
De schoenenbranche heeft de afgelopen jaren een herstructurering ondergaan en de kaarten zijn opnieuw geschud.
Het middensegment is aan het verdwijnen waardoor er ruimte ontstaat in het hogere segment. Het dieptepunt in de schoenen Retail is geweest en de verwachtingen zijn positief. Belangrijkste groeimotor zullen de online bestedingen zijn. In 2016 zijn de online bestedingen in schoenen met 44% gestegen. In de laatste rapportage van o.a. de ING zullen de online bestedingen in schoenen in de toekomst stijgen van in 2016 26% naar in 2020 ruim 40%. Volop groeikansen dus.

Financieringsbehoefte
DIMAGINI is gestart in oktober 2015 en realiseert sinds februari 2016 een steeds groeiende omzet. Om deze groei te kunnen financieren is DIMAGINI nu op zoek naar extra werkkapitaal. Het grootste gedeelte van het extra werkkapitaal maakt het mogelijk de juiste voorraden te kunnen financieren met betere betalingskortingen. Zo zal er ook tijdens de piekmomenten voldoende armslag zijn om de goed doorverkochte artikelen op voorraad te kunnen houden met maximale betalingskortingen. DIMAGINI is al uitgeroepen tot een van de beste winkels van Nederland! Deze nieuwe stap is nodig om onze positie op deze markt te vergroten en de verwachtingen van bestaande klanten te blijven overtreffen.

Het resterende deel van de financiering zal aangewend worden voor ICT en procesverbeteringen. Er zal een aansluiting plaats gaan vinden op feeds met voorraadinformatie van leveranciers. Hierdoor zal het assortiment toenemen zonder liquiditeitsbeslag.

- De omzet in 2016 was €1.103.259 gerealiseerd in 9 maanden en het resultaat inclusief afschrijvingen tijdens de omzetperiode is -€113.755,-.
- De omzet volgens het ingezonden scenario gaat in 2017 naar € 1.687.500,- volgens een voorzichtige prognose.
- De omzet gaat in 2018 volgens hetzelfde scenario naar € 1.891.250,- volgens een voorzichtige prognose.

Wij zijn op zoek naar een lening van € 250.000,- gedurende 60 maanden. We bieden de investeerders via Kapitaal Op Maat in ruil een rentepercentage aan van 8,5% en een aantrekkelijke korting op onze producten gedurende de looptijd van de lening.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
Wij zijn een lifestyle merk en geloven in duurzame relaties met onze klanten. Hier  hechten we veel  waarde aan en steken we nu veel tijd en aandacht in. We spreken in onze communicatie over fans in plaats van klanten. Voor ons zijn fans/ klanten mensen die herkennen wat wij doen en die we onderdeel laten uitmaken van onze passie voor kwaliteit en die we deelgenoot maken van de parels die wij gevonden hebben. Crowdfunding past ontzettend goed in dit concept. Het betrekken van investeerders bij onze voortgang is precies waar DIMAGINI voor staat. We geloven dat we nog enorm kunnen groeien, maar willen dit op een gedegen manier doen en met een altijd blijvende focus op de duurzame klantrelatie.

Meer informatie? Bezoek onze website https://dimagini.nl/ 

Update 24 mei 2017
In overleg met de ondernemer is besloten het doelbedrag van het project DIMAGINI op te knippen in twee tranches van elk 125k. Tevens is gebleken dat het doel van de financiering niet helder genoeg was omschreven. Dat is inmiddels aangepast bij de projecttekst onder het kopje: Financieringsbehoefte.

Naast de vermelde zekerheden (op basis van 250k) rust er een 2e pandrecht op de voorraad. Het 1e pandrecht is vergeven aan Qredits. Er is gekeken of die lening versneld kan worden afgelost. In 2018 is DIMAGINI in staat om de lening van Qredits versneld terug te brengen naar een restschuld van €50.000,-. In 2019 zal de lening van Qredits vervolgens volledig afgelost zijn. Zodat er een 1e pandrecht op de voorraad ontstaat ten behoeve van de investeerders van Kapitaal Op Maat.

De gemiddelde voorraadwaarde in 2017 bedraagt: € 348.823,-.
De gemiddelde voorraadwaarde in 2018 bedraagt: € 379.505,-.

DIMAGINIDIMAGINI
Investeerder Bedrag
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Marc Sluiter € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 2.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Cornelis Jan Groeneveld € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.500
S.R. Sijtsma € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
G.J. van Rooijen € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 300
Jozef 't Hoen € 500
Claudia Haug € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 2.000
Willy Scheper € 300
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 300
Gert Roseboom € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100

Stichting Exsyting heeft de toetsing verzorgd van Dimagini BV in opdracht van Kapitaal Op Maat BV. De inhoud is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld.

DIMAGINI BV is een vernieuwend lifestyleconcept die een volledige integratie heeft gerealiseerd tussen on- en offline winkelbeleving. Dit concept richt zich op het hoge segment. De ondernemingsactiviteiten in de winkel zijn gestart op 25 februari 2016, een maand later is de webshop geopend.

De onderneming is voor 51% in handen van Andries van den Berg en voor 24,5% in handen van twee private investors. De onderneming koopt de producten in en verkoopt deze zonder ze te bewerken. De producten die worden verkocht zijn:
- Schoenen
- Tassen
- Accessoires 

De ondernemer Andries van den Berg heeft de dagelijkse leiding bij Dimagini. Daarnaast stelt hij zich ook persoonlijk garant. De ondernemer heeft veel ervaring in de schoenenbranche. Hij was 25 jaar actief in de in- en verkoop bij Ziengs Schoenen waar hij 13 jaar algemeen directeur en medeaandeelhouder is geweest. Vervolgens was hij medeoprichter en aandeelhouder van DiCapolavori. De ondernemer is op zoek naar een annuïtaire lening van € 250.000,- om de (exclusieve) voorraadproducten van Dimagini voor te financieren.

Investeerders die zijn ingelogd kunnen het volledige rapport van de toetsing raadplegen.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

Investeringsrisico
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+
  • C
  • C-

laaghoog

Financieringsduur

60 Maanden

Rente

8,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 29.500 van de € 125.000
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Andries van den Berg
Andries van den Berg

Mijn naam is Andries van den Berg, ik ben 53 jaar, getrouwd en sinds 1986 werkzaam in de schoenen Retail. Ik heb verschillende rollen gehad in deze branche en heb van alle veel geleerd. Ik was 13 jaar algemeen directeur van Ziengs schoenen en daarna actief als oprichter en mede aandeelhouder van DiCapolavori. Ik ben ontzettend ervaren in deze branche en heb na al die jaren nog steeds een grote passie voor deze branche. Het vakmanschap en de kwaliteit van mooie schoenen en tassen doen mijn hart sneller kloppen. Als ondernemer ben ik erg sterk in concept denken, Inkoop, het samenstellen van een collectie, management, merchandising en retailing.
DIMAGINI blijkt het juiste concept op het juiste moment en het is geweldig om in deze flow te zitten. We geloven sterk in deze benadering en willen graag nog veel meer mannen en vrouwen kennis laten nemen van ons aanbod.

Incentive

DIMAGINI biedt u als investeerder gedurende de hele looptijd van de lening een geweldige kans op extra rendement. Investeerders  die € 500,- of meer investeren ontvangen een korting van 10% op al hun aankopen gedurende de looptijd van de lening. Investeerders die € 1.000,- of meer investeren 15% korting gedurende de looptijd en investeerders die € 2.000,- of meer investereen een korting van 20% gedurende de looptijd van de lening. De korting is te verzilveren op alle producten op de website https://dimagini.nl/ (exclusief de aanbiedingen). U ontvangt een speciale code die geldig is gedurende de totale periode.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!