Bankvrij financieren voor het MKB

burgerme Utrecht

burgerme Utrecht overtreft alle verwachtingen en daarom zoekt de ervaren ondernemer groeikapitaal om een tweede vestiging te openen.

Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 111 investeerders!

burgerme is een franchiseconcept dat zich in hoofdzaak richt op de bezorging van burgers en verse salades bij de consument thuis. Tevens biedt burgerme ook de mogelijkheid om in het restaurant burgers te bestellen of mee te nemen naar huis. Omdat iedereen een andere smaak en voorkeur heeft brengt burgerme een uniek concept in de markt met verschillende keuze mogelijkheden die ervoor zorgen dat iedereen zijn ultieme hamburger kan bestellen. Deze franchise formule is erg succesvol in Duitsland en is nu ook in Nederland aan een heuse opmars begonnen. In Utrecht is de vestiging van burgerme al zeer succesvol en daarom wil de eigenaar nu uitbreiden met een tweede vestiging. Om dit mogelijk te maken is er nog een investering nodig van € 50.000,- In ruil biedt hij de investeerders van Kapitaal Op Maat een rentepercentage aan van 7,5% gedurende 60 maanden.

Het Bedrijf
Bij burgerme wordt veel waarde gehecht aan de ultieme smaakbeleving. Het geheim van een echt lekkere hamburger zit hem in de kwaliteit van de ingrediënten. Onze burgers zijn allemaal gemaakt van hoge kwaliteit puur rundvlees. De klant heeft het bij burgerme helemaal voor het zeggen en dit betekent dat wij zorgen dat elke burger naar wens aangepast en of uitgebreid kan worden. Of je nu voor knapperige bacon kiest of een pittige kaassaus, of liever een Angusburger hebt. Gecombineerd met een kraakverse salade en eventueel aangevuld met andere gerechten stel je een complete maaltijd samen. Met ons innovatief softwaresysteem is het voor de klant erg overzichtelijk en makkelijk om een bestelling te plaatsen en daarna kan er met IDEAL betaald worden of contant aan de deur.

burgerme
burgerme is een Duitse franchise organisatie die sinds 2002 actief is in Duitsland, Oostenrijk en sinds 2013 ook in Nederland. De vestigingen in Nederland lopen boven verwachting goed en het aantal vestigingen groeit snel. De markt voor hamburgers in Nederland lijkt nog beter ontwikkeld dan de Duitse. Vestigingen van de bekende hamburgerketens realiseren hier over het algemeen 30% meer omzet dan vestigingen in Duitsland. burgerme Leiden is in 2013 geopend en dient voor de Nederlandse franchisegever als de flagship store. 

De kracht van de franchiseformule burgerme ligt in de operationele ondersteuning waarbij ‘operational excellence’, training en rendement de trefwoorden zijn. burgerme heeft strikte richtlijnen als het gaat om de operationele procedures. Daarmee worden kwaliteit en service tot in de haarvaten bewaakt en geregeld. Naast het sterke concept vormt de goed uitgedachte en strak gehandhaafde operatie de basis voor het succes in Duitsland en Oostenrijk en nu ook in Nederland.

burgerme Utrecht
Utrecht is qua inwonersaantal met 340.000 inwoners de vierde stad van Nederland. Vanaf de opening van de vestiging zijn de omzetten boven verwachting, dit is de reden dat we nu een tweede vestiging in Utrecht willen openen. Door de groei van de digitale- en mobiele technologie wordt het steeds makkelijker en toegankelijker om vanaf de bank te bestellen. De doelgroep van burgerme Utrecht bestaat hoofdzakelijk uit studenten, jongeren en jonge tweeverdieners die gericht zijn op gemak. Utrecht is een studentenstad en heeft weliswaar een keur aan verschillende delivery services, maar het aanbod bestaat vooral uit shoarma en pizza.

burgerme heeft een jonge frisse en sportieve uitstraling, ook dit zal op het gebied van bezorging terug te vinden zijn. Alle bezorgingen vinden plaats door middel van enkel elektrische voertuigen, dit is in Utrecht uniek. De openingstijden (van 11.00 tot 23.00 uur voor lunch, diner & late night) zijn gelijk aan de bestaande vestiging.

De Organisatie
burgerme Utrecht is opgericht op 01-07-2016 en is gevestigd aan de  Amsterdamsestraatweg 188 in Utrecht. De nieuwe vestiging komt aan de Croeselaan 395. De exploitatie van de beide burgerme vestigingen zal plaatsvinden in de bestaande VOF met de naam burgerme Utrecht. De eigenaren zullen in beiden vestigingen actief zijn. Het keukenteam op de nieuwe vestiging zal bestaan uit twee vaste medewerkers aangevuld met een leerling uit het beroepsbegeleidend leren traject. Voor de bezorging zullen er tijdens de openingstijden standaard twee bezorgers aanwezig zijn, op piekuren zullen er zeven tot negen bezorgers aanwezig zijn. Bezorgers werken op basis van een 0-uren contract. Eigenaar stelt strenge eisen aan het personeel op het gebied van sociale hygiëne, alsmede naar bezorgers, hierbij is beheersing van Algemeen Beschaafd Nederlandse Taal alsmede geografische kennis van de stad Utrecht een must. De maximale loonsom t.o.v. de omzet bedraagt 19%. De financiële administratie zal worden ondergebracht bij De Boekhoudfabriek te Leiden. Dit kantoor werkt voor meerdere vestigingen van burgerme.

Omzet en Groei
In juli 2016 is het eerste filiaal van burgerme Utrecht aan de Amsterdamsestraatweg geopend. De voorbereidingen voorafgaand aan de opening verliepen voorspoedig, het verbouwingsbudget is niet overschreden. De omzet voor 2016 was bij de opening in juni 2016 geprognotiseerd op: € 193.000,- Door enige vertraging als gevolg van het financieringstraject bij de bank is het filiaal pas in juli open gegaan; De gerealiseerde omzet bedroeg echter € 243.000,--Ruim 20% meer omzet dan begroot in minder dan 6 maanden. burgerme heeft heel snel een sterke marktpositie in Utrecht verworven. Met de huidige vestiging aan de Amsterdamsestraatweg bereiken wij maar de helft van alle postcodes in Utrecht en toch zijn wij de concurrentie de baas.

Op piekmomenten kunnen we niet voldoen aan de vraag van klanten, op de huidige locatie echter is uitbreiden niet mogelijk. Daarom willen wij vanuit strategisch oogpunt uitbreiden met de tweede vestiging aan de Croeselaan. Dit doen we nu - zodat we directe concurrenten die zich in Utrecht willen vestigen - voor zijn. De tweede reden is de groeiende vraag vanuit de markt die we enkel met de huidige vestiging niet aankunnen. Op drukke momenten zijn wij soms helaas genoodzaakt om het online bestelsysteem  uit te zetten. Het voordeel van een tweede vestiging is dat we beter aan de vraag van onze klanten kunnen voldoen en dynamisch kunnen inspelen op de piekmomenten door spreiding zowel in de keuken als in de bezorging.

Financieringsbehoefte 
Om de tweede vestiging van burgerme Utrecht te kunnen realiseren is een totale investering van € 222.000,- nodig. De externe financieringsbehoefte is € 179.000,-. Wij brengen zelf € 43.000,-in en de verhuurder van de Croeselaan leent € 54.000,- ING-bank € 75.000,- De aanvraag is bij de ING-bank goedgekeurd met als voorwaarde deelname via Crowdfunding. Om deze investering te kunnen doen zijn we nog op zoek naar een lening van € 50.000,- via de investeerders van Kapitaal Op Maat. In ruil bieden we hen een rente percentage van 7,5% gedurende 60 maanden.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
We willen nog veel meer naamsbekendheid krijgen in Utrecht en daarom grijpen we alle mogelijkheden aan om online en ook via andere media ons verhaal te vertellen. burgerme is een bewezen en sterk concept en we vinden crowdfunding als nieuw concept ook echt passen bij waar burgerme voor staat. Gemak dankzij technologie en kwaliteit en service als kernkwaliteiten! Kapitaal Op Maat is een transparante partij in wie we veel vertrouwen hebben. Crowdfunding via Kapitaal Op Maat geeft ons de kans om meer mensen te bereiken en ze te laten kennis maken met onze voortreffelijke burgers en salades.

Trek in een hamburger of meer info? Bezoek onze website https://www.burgerme.nl/

burgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrechtburgerme Utrecht
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 900 20 maart
Anonieme investeerder € 200 20 maart
Anonieme investeerder € 300 20 maart
Anonieme investeerder € 500 20 maart
Johannes Van Duijn € 1.000 20 maart
Anonieme investeerder € 5.000 20 maart
John Grinwis € 100 20 maart
Anonieme investeerder € 300 20 maart
Anonieme investeerder € 400 20 maart
Anonieme investeerder € 100 19 maart
Anonieme investeerder € 100 19 maart
Anonieme investeerder € 500 19 maart
Anonieme investeerder € 500 19 maart
Anonieme investeerder € 500 19 maart
Jurriaan Boor € 1.500 19 maart
Rick Boor € 500 19 maart
Anonieme investeerder € 1.000 19 maart
Geert Jan Brink € 100 19 maart
Anonieme investeerder € 100 19 maart
Anonieme investeerder € 100 19 maart
Romiley Veenhof € 200 19 maart
Anonieme investeerder € 100 18 maart
Anonieme investeerder € 1.000 18 maart
Anonieme investeerder € 600 18 maart
Anonieme investeerder € 100 18 maart
Anonieme investeerder € 1.000 18 maart
Anonieme investeerder € 200 18 maart
Anonieme investeerder € 100 18 maart
Anonieme investeerder € 200 18 maart
Anonieme investeerder € 100 18 maart
Anonieme investeerder € 100 18 maart
Anonieme investeerder € 2.000 18 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 300 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 2.000 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 300 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Willem Arend Jan Scheper € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
S.R. Sijtsma € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Cornelis Jan Groeneveld € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Remco Schreuders € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Jaap Crezee € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 400 17 maart
Ria van Zundert € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Mark Okkerse € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Niels Berendsen € 300 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Gert mulder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 700 17 maart
Anonieme investeerder € 300 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 300 17 maart
Anonieme investeerder € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 3.400 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 300 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 400 17 maart
Gerrit Roseboom € 200 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart

Stichting Exsyting heeft de toetsing verzorgd van burgerme Utrecht (Burgerme Utrecht VOF) in opdracht van Kapitaal Op Maat B.V. De inhoud is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld.

De eigenaren van een al lopende vestiging van Burgerme in Utrecht, De heer Trouwborst en de heer Van der Valk, willen een tweede vestiging openen. De redenen hiervoor zijn:
• Het beter bereiken van de consumenten en beantwoorden aan marktpotentieel
o Met het huidige filiaal wordt slechts de helft van de postcodes bereikt.
• Het voldoen aan de marktvraag.
o Het komt steeds vaker voor dat de bestelfunctie op Thuisbezorgd.nl is uitgezet wegens de grote vraag.

In juli 2016 is het eerste filiaal van Burgerme in Utrecht geopend. De kosten van de verbouwing zijn in werkelijkheid duurder uitgevallen dan aanvankelijk begroot. Het budget was € 154.250,-. Er is in totaal € 157.000,- uitgegeven. Ondanks het feit dat de vestiging één maand minder lang open is geweest dan oorspronkelijk de bedoeling was, is er 20% meer omzet geboekt dan aanvankelijk begroot. De begroting liet een omzet zien van € 193.000,-. Er is € 243.000,- gerealiseerd.

Voor het openen van de tweede vestiging is in totaal € 220.000,- nodig. € 50.000,- van de financiering wensen de ondernemers op te halen via crowdfunding. De opbouw van de totale financiering is in hoofdstuk 2 opgenomen.

Burgerme is een Duitse franchiseorganisatie en is naast Duitsland ook actief in Oostenrijk en Nederland. Alle vestigingen lopen boven verwachting en het aantal vestigingen groeit snel. De formule heeft bewezen voldoende onderscheidend vermogen te hebben ten opzichte van de gevestigde orde zoals Burgerking en McDonald’s.

Burgerme biedt diverse soorten hamburgers aan. Deze lopen uiteen van de ‘gewone’ hamburger, tot een ‘Veggieburger’ en een ‘Cheeseburger’. Het assortiment wordt aangevuld met frites, chicken wings, gefrituurde uienringen en chili poppers en salades, drankjes en luxe desserts. De werkelijke toegevoegde waarde is ‘gemak’. De producten worden bij de klant thuis bezorgd en bestellen is laagdrempelig. Het bestellen kan op 3 manieren: via thuisbezorgd.nl, telefonisch of via de website

Het bezorgen van maaltijden wint in snel tempo aan populariteit. Meer dan 52 procent van alle huishoudens in Nederland laat weleens een maaltijd thuisbezorgen. Binnen de groep van jongeren tot 35 jaar ligt dit percentage zelfs op 75 procent. Deze groep jongeren bestelt daarnaast gemiddeld vaker online dan telefonisch. Deze gegevens komen uit een grootschalig onderzoek naar de Nederlandse bezorg- en afhaalmarkt door Trendbox.

Investeerders die zijn ingelogd kunnen het volledige rapport van de toetsing raadplegen alsook het Businessplan. Dit project is aangemerkt als hoog risico als gevolg van de uitkomst van de toetsing. Een combinatie de kwalitatieve en kwantitatieve toetsing. Echter de uitkomst 2,23 ligt zeer dicht aan tegen gemiddeld (1,8 - 2,2).   

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 111 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

60 Maanden

Rente

7,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 49.700 van de € 49.700
Doel van investering
Bedrijfsmiddelen
Maak kennis met...
Harro Trouwborst
Harro Trouwborst
Harro Trouwborst

Mijn naam is Harro Trouwborst ik ben 39 jaar jong en woon in Culemborg. Samen met mijn partner zijn we 17 jaar actief als ondernemer in de regio Utrecht.

Na afronding van de middelbare school heb ik diverse opleidingen gevolgd voor de Horeca. Een vijftal jaren ben ik werkzaam geweest als tweede chef in een Frans georiënteerde keuken. Als leermeester heb ik jongeren mogen opleiden en enthousiasmeren voor dit geweldige vak! In 2000 deed zich de mogelijkheid voor om een videotheek over te nemen. Samen met mijn partner ben ik in dit avontuur gestapt. In 2004 hebben we een tweede vestiging geopend in destijds het eerste winkelcentrum van “Leidsche Rijn”, een vinexlocatie van de gemeente Utrecht.
Als één van de laatste videotheken in Nederland heb ik met mijn partner in 2016 besloten deze nog renderende zaak te sluiten.
Mijn ambitie en hart liggen bij de horecabranche. Dit is de reden geweest dat we ervoor hebben gekozen om een vestiging van burgerme te openen.
Naast de dagelijkse bedrijfsvoering ben ik jaren actief in de winkelgebieden met het Keurmerk Veilig Ondernemen en het Ondernemersfonds. Naar mijn overtuiging is er voldoende ruimte voor een tweede vestiging van burgerme in de stad Utrecht. Met mijn ervaring in de horeca en uitstekende ondernemerskwaliteiten ben ik er van overtuigd een goed tot zeer goed renderende vestiging te gaan exploiteren onder de vlag van burgerme. Het enthousiasmeren van personeel, het ordelijk en overzichtelijk houden van de werkzaamheden als een deugdelijke voorraadadministratie zijn mijn kernkwaliteiten. Daarnaast ben ik een mensenmens en is een vriendelijke dienstverlening naar de klant mijn tweede natuur.
Dit project wordt begeleid door een intermediair

W.A. Parent Financieel Bedrijfsadvies
Incentive

Investeerders vanaf € 500,- ontvangen de lekkerste hamburger naar keuze. Investeerders vanaf € 1.000,- een voordeelmenu naar keuze (hamburger, salade en drankje).

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!