Bankvrij financieren voor het MKB

The Wine House Kijkduin

Jonge ambitieuze horeca-ondernemer zoekt startkapitaal voor de opening van The Winehouse Kijkduin

Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 165 investeerders!

Introductie
Ondernemer Ruben Dorland (1998) is voor zijn onderneming The Wine House Kijkduin BV (Den Haag, 2020) op zoek naar startkapitaal. The Wine House Kijkduin (TWHK) is een nieuw te openen restaurant, wijnbar, proeflokaal en wijnwinkel gelegen aan het begin van de boulevard, direct aan zee in Kijkduin, Den Haag. Het gehuurde pand is recent casco opgeleverd en zal dus volledig naar eigen smaak en wens worden verbouwd en ingericht. Voor de verbouwing, inventaris en aanloopkosten is in totaal € 253.000 benodigd. Door leveranciers wordt € 53.000 gefinancierd en er wordt een achtergestelde lening van € 50.000 verstrekt. Voor het restant vraagt TWHK de investeerders van Kapitaal op Maat een lening van € 150.000,–. TWHK biedt in ruil een rentepercentage aan van 9,0% gedurende 36 maanden, waarvan de eerste 3 maanden aflossingsvrij. Ruben aanvaardt volledige hoofdelijke aansprakelijkheid in privé en ter dekking van de lening zal een 1e pandrecht worden gevestigd op de inventaris, voorraad, vorderingen en immateriele activa ten gunste van de investeerders van Kapitaal op Maat.

UPDATE 10-5-2021: Onder verwijzing naar de heden door Ondernemer Ruben Dorland geplaatste Reactie/Update is het doelbedrag aangepast naar € 140.000.

Ruben Dorland
Ik ben geboren op 3 oktober 1998 en woonachtig in Den Haag. Naast mijn studie aan de hotel school ben ik gaan werken bij onder andere, The Harbour Club, Niven, Okura en heb ik management functies uitgevoerd bij The Fish Club en de Hotels van Oranje. Naast mijn studie ben ik certificaten gaan behalen op het gebied van horeca en wijnkennis. Mijn droom om een eigen restaurant te gaan beginnen zat er dan ook al vroeg in.
De gelegenheid om een locatie op deze plek te beginnen deed zich voor via een goed gecreëerd netwerk. Dit betreft een pand in de badplaats gelegen Kijkduin waar een nieuw winkel centrum, appartementen complexen en een nieuwe badplaats gerealiseerd worden.

Mijn Onderneming

Locatie
Kijkduin is dan ook de nieuwste badplaats van Den Haag en omstreken. Nieuw Kijkduin en de omliggende wijken zijn dan ook in een extreme groeiende nieuw bouw fase. Nieuw Kijkduin staat garant voor een unieke beleving. Dit is de plek waar wonen, winkelen, uitgaan en recreatie samenkomen. Een vakantiegevoel. Want dat is wat de nieuwe badplaats aan de kust met je doet. 365 dagen verrast worden met hetgeen de dag je brengt. Altijd weer een nieuw uitzicht, want dat is wat de seizoenen doen met de kust. Nieuw Kijkduin onderscheidt zich niet alleen door de unieke ligging. Zoals je hebt kunnen lezen, is er het totaalconcept en bijzonder goed doordacht plan dat ervoor zorgt dat je je hier vanaf dag één thuisvoelt. Van de positie van de gebouwen tot de breedte van de straten, de vormen van de gebouwen en de inrichting van de openbare ruimte, het horeca en retail aanbod alles klopt. Juist omdat alles in één keer bedacht is, zal er een prachtige eenheid ontstaan. Met een gevarieerde architectuur wordt variatie aangebracht, zoals je dat terugziet in de historische binnensteden.

Het pand
Het pand is een winkelruimte ter grootte van 180 m2 die casco werd opgeleverd en die volledig met de architect is ingetekend en wordt gerealiseerd. De ligging is uniek met goede gratis parkeergelegenheid in en rondom de wijk Kijkduin. En er bevind zich onder de promenade een parkeer garage. Het pand bevind zich direct in de loop van en naar het strand en staat aan het begin van de winkel promenade en boulevard. Een uniek ligging direct tegenover het NH Hotel van Kijkduin. De Nieuw bouw zal medio maart 2021 opgeleverd worden waarbij wij direct willen gaan bouwen aan ons interieur.
The Wine House, gelegen direct aan zee aan het begin van de boulevard zal bij de inrichting van de Wine Bar aansluiten bij de uitstraling van het pand en refereren aan de robuustheid van de nieuwbouw en duinlandschap. Het pand is gelijkvloers waardoor de ruimten voor verschillende doeleinden kunnen worden gebruikt en opgesplitst (restauratieve activiteiten; wine bar, besloten feesten, proeverijen en winkel). Op de keuken creëren we een vide zodat deze ruimte dubbel benut word, vanaf de vide is het gehele restaurant en de bar te zien. Op de vide hebben we plek gecreëerd voor nog eens 20 couverts, De restauratieve capaciteit bedraagt circa 85 couverts beneden en maakt dit met de vide een totale restauratieve capaciteit van circa 105 couverts.

Marktsituatie
Een succesvol horeca concept sluit aan op de ontwikkelingen (vraag en aanbod) in het marktgebied. In onderhavig ondernemersplan is de vraag en het aanbod van het directe marktgebied in kaart gebracht.
The Wine House dient een lokale/regionale laagdrempelige ontmoetingsplaats te worden voor ‘jong en oud’. Met een primaire focus op de inwoners en toeristen. Het productassortiment wordt op de doelgroepen afgestemd. De menukaart is overzichtelijk/beknopt met een sterke focus op wijn, visgerechten, vlees en biedt zowel traditionele ‘hardlopers’ als ‘luxere’ wijnen en gerechten. Door de sterke focus op presentatie wordt een professionele en culinaire beleving gecreëerd. Ten einde een breed publiek te kunnen aantrekken heeft het concept een ruime openstelling (dagelijks van 09.00-23.00 uur). De prijsstelling zal sterk concurrerend zijn. Met de beoogde prijsstelling kunnen bruto marges van 75% op dranken en 60% op maaltijden worden gerealiseerd.

Naast de restauratieve functie biedt The Wine House.

 • Gelegenheid tot het houden van ‘kleine tot middelgrote’ besloten feesten (particulier en zakelijk);
 • Gelegenheid tot borrels (particulier en zakelijk);
 • De organisatie van kleinschalige evenementen (wijnproeverijen, verjaardagen, openingen).

Het concept - Wine Bar
Robuust, chique en internationaal, voeg deze woorden samen en je krijgt The Wine House een trendy concept; Restaurant-Wine Bar, proeflokaal en wijnwinkel.
The Wine House biedt een dynamische en levendige ervaring voor jong en oud. De mix van een indrukwekkende menukaart, goede sfeer en uitstekende kwaliteit maakt deze wine bar tot een unieke ervaring in plaats van een 'simpele' avond uit. Het concept richt zich dan ook op de doelgroep die lekker wil genieten van heerlijke wijnen met de perfecte hap ernaast. Maar ook voor een proeverij (Groepen en of evenementen) kunt u bij ons terecht in ons proeflokaal op de entresol, waar wij u mee nemen in onze wijnwereld en wij u alle mogelijke wijn en spijzen laten proeven.
En drinkt u nu de lekkerste wijn in onze wine bar of bij ons in het proeflokaal dan regelen wij dat bij onze wijn winkel (ook online) dat deze wijnen ook bij u thuis beschikbaar zijn. The Wine House is toegankelijk voor ontbijt, lunch alleen een drankje, hapje of echt een avondje uit, zeven dagen per week van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Dankzij dit unieke en veelzijdige concept onderscheidt dit zich van de andere horeca concepten. Het concept spreekt een brede nationale en internationale markt aan en wij proberen hiermee de drempel voor onze gasten zo laag mogelijk te houden maar hen wel een culinaire beleving ten top te kunnen geven.
Op de wijn kaart zijn zowel wijnen van de oude wereld als de wijnen van de nieuwe wereld te vinden. En uiteraard een brede selectie wijnen vanaf de instap tot de grand cru’s.
Onze gerechten baseren wij op onze wijn-spijs combinatie, met invloeden vanuit Spanje Italië, Amerika en een stukje klassiek Frans. Dit presenteren wij zowel volgens het 'shared dining’-principe. Maar ook een heerlijke steak of zeetong serveren wij gewoon als hoofdgerecht. Het hart van de zaak is onze bar om zoveel mogelijk interactie met de gast te kunnen hebben en een echte (wijn) beleving aan onze gasten te kunnen geven. The Wine House is een Wine Bar waarbij service en gezelligheid centraal staat, de lichten gedimd worden, en de muziek zorgt voor de extra beleving.

Het concept - Proeflokaal
Proeflokaal The Wine House is voor een proeverij van klein tot grote groepen en of evenementen het perfecte uitje of leerschool. U kunt bij ons terecht in ons proeflokaal waar wij u mee nemen in onze wijnwereld en wij u alle mogelijke wijn-spijs laten proeven. Alleen bij onze instap wijnen houden met onze middenklassers of toch liever dat wij onze ‘grand cru’s’ open maken, dat regelen wij dan uiteraard. Van 4 tot 24 personen regelen wij zowel zakelijk als prive de proeverij naar de gast zijn wensen.

Het concept - Wijnwinkel
Wijnwinkel by The Wine House is de (online) wijnwinkel waarbij wij onze wijnen aanbieden vanuit onze proeverijen (The Wine House - Proeflokaal) zodat onze gasten ook onze top klasse thuis kunnen drinken. Wij bieden instap wijnen, middenklassers en grand cru’s vanuit allerlei verschillende landen en van zowel uit de nieuwe wereld als vanuit de oude wereld. Deze wijnen bieden wij zowel aan in ons proeflokaal als in onze online webshop.

Het uitgebreide Business Plan is bijgevoegd.

The Wine House Kijkduin The Wine House Kijkduin The Wine House Kijkduin The Wine House Kijkduin The Wine House Kijkduin The Wine House Kijkduin The Wine House Kijkduin The Wine House Kijkduin
Investeerder Bedrag Datum
Kapitaal Op Maat € 100 26 mei
Anonieme investeerder € 600 11 mei
Anonieme investeerder € 100 11 mei
Anonieme investeerder € 5.000 11 mei
Anonieme investeerder € 2.000 11 mei
Anonieme investeerder € 500 11 mei
Jaap Crezee € 100 11 mei
Anonieme investeerder € 1.000 11 mei
Anonieme investeerder € 100 11 mei
Anonieme investeerder € 200 10 mei
Anonieme investeerder € 100 10 mei
Anonieme investeerder € 100 10 mei
Anonieme investeerder € 100 10 mei
Hendrik Nicolaas Slingerland € 1.000 10 mei
Anonieme investeerder € 500 10 mei
Aleida Theodora Maria Derksen € 1.000 10 mei
Robert Gerard Fetter € 500 10 mei
Anonieme investeerder € 1.000 10 mei
Anonieme investeerder € 100 10 mei
Wijnand Peter Notenboom € 5.000 10 mei
Anonieme investeerder € 200 10 mei
Martinus Maria Jacobus Rosier € 100 10 mei
Anonieme investeerder € 1.000 10 mei
Jozef Maria Boen € 1.000 10 mei
Anonieme investeerder € 500 10 mei
Gerrit Tabak € 500 10 mei
Anonieme investeerder € 100 10 mei
Anonieme investeerder € 200 10 mei
Anonieme investeerder € 500 10 mei
Anonieme investeerder € 500 10 mei
Jan Bernard Roosink € 500 10 mei
Hubertus Antonius Maria Agnes Ackermans € 1.000 10 mei
Anonieme investeerder € 200 09 mei
Anonieme investeerder € 200 09 mei
Anonieme investeerder € 100 09 mei
Anonieme investeerder € 200 08 mei
Anonieme investeerder € 1.000 08 mei
Jan Willem Meijberg € 200 08 mei
Marc De Vries € 100 08 mei
Anonieme investeerder € 700 08 mei
Adrianus Leonardus Maria Van der Goes € 5.000 08 mei
Anonieme investeerder € 500 07 mei
Anonieme investeerder € 500 07 mei
Anonieme investeerder € 500 06 mei
Joel Prat € 300 05 mei
Anonieme investeerder € 200 05 mei
Gerrit Roseboom € 100 05 mei
Wiebe Van Der Hoek € 100 04 mei
Anonieme investeerder € 100 04 mei
Anonieme investeerder € 200 04 mei
Anonieme investeerder € 300 04 mei
Anonieme investeerder € 5.000 04 mei
Anonieme investeerder € 500 03 mei
Anonieme investeerder € 200 03 mei
Anonieme investeerder € 200 02 mei
Anonieme investeerder € 100 02 mei
Anonieme investeerder € 100 01 mei
Martinus Maria Jacobus Rosier € 200 01 mei
Johannes Hendricus Van Rootselaar € 100 01 mei
Anonieme investeerder € 100 01 mei
Anonieme investeerder € 100 01 mei
Anonieme investeerder € 200 01 mei
Anonieme investeerder € 200 30 april
Anonieme investeerder € 100 30 april
Anonieme investeerder € 100 30 april
Anonieme investeerder € 100 30 april
Anonieme investeerder € 500 30 april
Anonieme investeerder € 200 29 april
Anonieme investeerder € 100 29 april
Anonieme investeerder € 15.000 29 april
Anonieme investeerder € 100 28 april
Anonieme investeerder € 100 28 april
Anonieme investeerder € 1.500 28 april
Anonieme investeerder € 500 28 april
Anonieme investeerder € 200 28 april
Kevin de Jong € 100 27 april
Cornelis Franciscus Johannes Maria Elissen € 100 27 april
Jan Willem Meijberg € 100 27 april
Anonieme investeerder € 2.500 27 april
Anonieme investeerder € 200 27 april
Anonieme investeerder € 100 27 april
Anonieme investeerder € 100 26 april
Anonieme investeerder € 100 26 april
Jesper Broeren € 1.000 26 april
Anonieme investeerder € 100 26 april
Anonieme investeerder € 2.000 26 april
Anonieme investeerder € 100 26 april
Albert Wagemans € 500 26 april
Anonieme investeerder € 200 26 april
Anonieme investeerder € 300 25 april
Anonieme investeerder € 500 25 april
Anonieme investeerder € 500 25 april
Anonieme investeerder € 10.300 25 april
Anonieme investeerder € 500 25 april
Anonieme investeerder € 100 25 april
Anonieme investeerder € 200 25 april
Anonieme investeerder € 500 25 april
Anonieme investeerder € 100 25 april
Anonieme investeerder € 200 25 april
Anonieme investeerder € 1.000 25 april
Anonieme investeerder € 500 25 april
Anonieme investeerder € 400 25 april
Anonieme investeerder € 400 25 april
Anonieme investeerder € 1.500 25 april
Anonieme investeerder € 500 25 april
Anonieme investeerder € 100 25 april
Anonieme investeerder € 100 25 april
Anonieme investeerder € 100 25 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Patrick Wagemans € 500 24 april
Anonieme investeerder € 500 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 5.000 24 april
Andries Heidema € 500 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Maurice Karls € 500 24 april
Jozef Maria Boen € 1.000 24 april
Anonieme investeerder € 500 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 5.000 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Alex van der Galiën € 10.000 24 april
Anonieme investeerder € 500 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 500 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Joan Wagemans-Barendrecht € 200 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Anonieme investeerder € 1.000 24 april
Anonieme investeerder € 1.000 24 april
Sandra Dorland € 100 24 april
Anonieme investeerder € 2.000 24 april
Anonieme investeerder € 300 24 april
Anonieme investeerder € 1.500 24 april
Theodorus Gerardus Nicolaas Heijmen € 1.000 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Anonieme investeerder € 1.000 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 300 24 april
Martinus Johannes De Rijk € 500 24 april
Anonieme investeerder € 500 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 1.000 24 april
Dries Denys € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Michiel Veldman € 100 24 april
Johannes Van Duijn € 1.000 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Joop van Duijn € 1.000 24 april
Anonieme investeerder € 300 24 april
Anonieme investeerder € 1.000 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Gerrit Roseboom € 100 24 april
Anonieme investeerder € 200 24 april
Anonieme investeerder € 1.000 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 100 24 april
Anonieme investeerder € 10.000 24 april

Kapitaal op Maat aan het woord
Wij hebben deze financieringsaanvraag, op basis van de informatie afkomstig van ondernemer Ruben Dorland, aan onze acceptatie criteria onderworpen en een risicoklasse gekwalificeerd. De toelichting op de risicokwalificatie door Kapitaal op Maat is bijgevoegd. Het project is ingedeeld in de sector 'Horeca'. De hier getoonde informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld. 

Financieringsbehoefte:
Er is in totaal € 253.000 benodigd voor de aanschaf van bedrijfsmiddelen (15k), inventaris (95k), apparatuur (65k) verbouwing (55k), voorraad (10k) en onvoorzien (13k). Een horecagroothandel financiert € 23.000 o.b.v. een huurovereekomst mbt apparatuur. Een bevriende relatie leent € 50.000 welke wordt achtergesteld en de brouwerij financiert 30k middels vooruitbetaalde kortingen en bruikleen tap en koeling.
Derhalve wenst The Wine House Kijkduin een financiering van € 150.000,-.

Doel van de financiering:
De financiering wordt gebruikt als startkapitaal, meer specifiek voor de verbouwing, aanschaf bedrijsmiddelen, apparatuur, voorraad, inventaris en aanloopkosten.

Aangeboden lening:
De aangeboden leningvoorwaarden omvatten een looptijd van 36 maanden en een rente van 9,0%. De lening is de eerste 3 maanden aflossingsvrij en wordt daarna in 33 maanden annuïtair afgelost.

Gepubliceerde informatie:
- Juridische structuur
- Ondernemingsplan The Wine House Kijkduin
- Exploitatieprognose 1e jaar tm 3e jaar
- Toelichting Risicokwalificatie Kapitaal op Maat

Risicoklasse:
Deze aanvraag is geklassificeerd als een hoog risico (klasse CC). De onderbouwing hiervan is te vinden in de bijgevoegde Toelichting Risicokwalificatie

Investeerders, let op!

 • Loop geen onnodig risico, lees alle essentiële informatie.
 • Maak optimaal gebruik van onze unieke crowdduedillence-periode, vraag de ondernemer om meer informatie daar waar nodig.
 • Wij wijzen erop dat er wordt uitgeleend aan een ondernemer in het MKB. Hierdoor blijven er altijd risico's bestaan dat niet de volledige inleg en/of rente terugbetaald wordt.
 • Wij adviseren alleen een verantwoord deel van het vermogen te investeren en vooral te spreiden over meerdere projecten. Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten. Als richtlijn hanteert de AFM maximaal 10% van het vrij belegbaar vermogen.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 165 investeerders!
Investeringsrisico
 • AA
 • A
 • BB
 • B
 • CC
 • C

laaghoog

Financieringsduur

36 Maanden

Rente

9 %

Reeds geïnvesteerd
€ 140.000 van de € 140.000
Doel van investering
Bedrijfsmiddelen
Maak kennis met...
Ruben Dorland
Ruben Dorland

Ik ben geboren op 3 oktober 1998 en woonachtig in Den Haag. Naast mijn studie aan de hotel school ben ik gaan werken bij onder andere, The Harbour Club, Niven, Okura en management functies uitgevoerd bij The Fish Club en de Hotels van Oranje. Naast mijn studie ben ik certificaten gaan behalen op het gebied van horeca en wijnkennis.

Mijn droom om een eigen restaurant te gaan beginnen zat er dan ook al vroeg in.

De gelegenheid om een locatie op deze plek te beginnen deed zich voor via een goed gecreëerd netwerk. Dit betreft een pand in de badplaats gelegen Kijkduin waar een nieuw winkel centrum, appartementen complexen en een nieuwe badplaats gerealiseerd worden.

Kijkduin is dan ook de nieuwste badplaats van Den Haag en omstreken.

Het streven is om met de winkel medio Mei open te gaan en met het restaurant-wijnbar concept begin Juni. Zoals het er nu uitziet loopt dit ook perfect met betrekking tot de Corona maatregelen.

Incentive

Ruben verwelkomt zijn investeerders graag in The Wine House Kijkduin. Zij hebben recht op het volgende bij een investering van:

€500+ : 10% korting op de rekening in 2021
€1000+ : 15% korting op de rekening in 2021
€5.000+ : 25% korting op de rekening + proeverij 10 personen twv €750 in 2021
€10.000+ : 25% korting + 10 personen proeverij twv €750 + diner twv €1250 in 2021

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!