Bankvrij financieren voor het MKB

The Color de Pijp & Color Haarlemmerdijk

Ondernemer Floor Mulder breidt haar deelname uit in The Color Haircoloring de Pijp en The Color Haarlemmerdijk.

The Color de Pijp & Color Haarlemmerdijk
Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 130 investeerders!

Introductie:
Ondernemer en compagnon Floor Mulder (Wijchen, 1987) is voor de The Color Haircoloring de Pijp (Amsterdam, 2018) en The Color Haarlemmerdijk (Amsterdam, 2015) op zoek naar overnamekapitaal om haar deelname in de ondernemingen uit te breiden. Floor wil binnen The Color Haircoloring de Pijp 10% van Colorista B.V. overnemen en in The Color Haarlemmerdijk in totaal 30% om in beide salons 50% eigenaar te worden. Voor het uitbreiden van haar deelname in deze salons is in totaal € 45.000,- benodigd. Er wordt € 5.000,- aan eigen middelen ingebracht. Voor het restant vraagt Floor Mulder de investeerders van Kapitaal op Maat een lening van € 45.000,-. Floor Mulder biedt in ruil een rentepercentage aan van 7,5% gedurende 60 maanden. Floor Mulder aanvaardt volledige hoofdelijke aansprakelijkheid in privé en ter dekking van de lening zal een 1e pandrecht worden gevestigd op de inventaris, voorraad, vorderingen en immateriële activa in de eenmanszaak Floor Mulder ten gunste van de investeerders van Kapitaal op Maat.

The Color:
The Color is een salon waar klanten terecht kunnen voor het kleuren van hun haar. Ons concept is onderscheidend omdat wij de klant door middel van een Colorapp, video's en foto’s een duidelijk en realistisch beeld van het eindresultaat kunnen schetsen. Dit maakt de communicatie over de kleur en het kiezen van de juiste kleur veel gemakkelijker. Op deze manier zorgen wij er, met behulp van digitale beleving van het resultaat, voor dat iedere kleur en kleurtrend echt op maat gemaakt wordt. Onze collega’s zullen de gewenste haarkleuren zelf maken aan de colorbar en de klant uitnodigen om mee te kijken. Uiteraard bieden wij elke klant ook een goed verzorgingsplan voor de gekozen haarkleur.

Franchise:
De salons zijn aangesloten bij de franchise organisatie van The Color. Onder de franchise zijn er op dit moment vijf succesvolle The Color vestigingen in Amsterdam, Nijmegen en in Rotterdam. De franchise zorgt voor een goede begeleiding van de franichisenemers op het ondernemersvlak en verleent specifieke diensten voor de salons waaronder financiële administratie, personeelsbeleid, PR & marketing en educatie. Binnen de franchise zijn de volgende personen werkzaam:

Jeffrey Jansen: Algemeen Directeur en verantwoordelijk voor strategisch beleid, uitbouw formule, acquisitie potentiele franchisenemers, interne educatie beleid en de begeleiding van aangesloten franchisenemers. Reeds 25 jaar ervaring in de branche en onder andere bekend omtrent zijn werkzaamheden voor grote merken zoals L’oreal en Tigi en het oprichtten van de grootste haar & make-up platform The Chair en de organisatie van “The Color” 

Raymond van Uffelen: Financieel Director en verantwoordelijk voor het financieel en personeels beleid, bewaking van de formule en begeleiding van de aangesloten franchisenemers. Raymond heeft 15 jaar ondernemerservaring opgedaan in franichise-formules in de kappersbranche.

Iris Poldervaart: Marketing Director en verantwoordlijk voor de PR & Marketing van de gehele formule. Dit is op zowel beeldbewaking, campagnes, klanten aquistie en als ondersteuning van de franchisenemers op lokaal vlak. Iris heeft op het gebeid van PR & Marketing haar sporen verdient bij diverse internationale ondernemingen w.o. Tommy Hilfiger.

Floor Mulder: Creative Director en verantwoordelijk voor de interne educatie van The Color. De interne opleiding is een belangrijk element binnen “The Color” om het niveau op het gebied van kleuren en knippen op een hoogwaardig niveau te houden en de dienstverlening optimaal te maken. Floor Mulder zit bijna 15 jaar in het vak, zowel als kapper als ondernemer en heeft de educatie voor The Color de afgelopen 5 jaar ontwikkeld.

The Color Haircoloring de Pijp:
Jeffrey Janssen en Floor Mulder zijn 5 jaar geleden begonnen met The Color de Pijp. Na een droomstart is de salon een bedrijf geworden waar een stabiele omzet wordt gedraaid en een gezond resultaat uitkomt. Toentertijd is er ook voor gekozen om de start investering te lenen bij Kapitaal op maat en die was binnen 3 jaar terugbetaald. Kortom een solide bedrijf die, ook in deze uitdagende tijd, zichzelf heeft bewezen. In de toentertijd opgerichte VOF binnen The Color Haircoloring de Pijp was Floor Mulder 40% vennoot en Colorista BV (de deelname BV van Jeffrey Janssen) voor 60% vennoot. Nu gaat iedere vennoot 50% vennoot worden waardoor er gelijkheid ontstaat in beslissingen en keuzes. Daarnaast gaat Jeffrey Janssen zich meer te richtten op de franchise organisatie en laat hij de dagelijkse leiding bij Floor Mulder. Als onderbouwing voor het bedrag in de aankoop van het 10% aandeel in The Color Haircoloring de Pijp is een waardebepaling opgesteld. Waar, voor de berekening, een aantal kernwaarden vanuit de Anko is gehanteerd. 

The Color Haarlemmerdijk:
Jeffrey Janssen, Floor Mulder en Arnolda vd Kaap zijn kort na de opening van de andere 2 salons gezamenlijk in 2018 een vestiging gaan openen op de Haarlemmerdijk. Ook deze salon heeft binnen afzienbare tijd een stabiele omzet kunnen behalen en zich zonder al te veel schade door de corona heen kunnen slepen. Binnen de VOF The Color Haarlemmerdijk waren Floor Mulder en Arnolda van de Kaap allebei voor 20% vennoot en Colorista BV voor 60%. Door de overname van het aandeel van Arnolda van de Kaap en de 10% van Colorista BV wordt Floor Mulder voor 50% vennoot. Arnolda van der Kaap treedt uit om zich volledig te kunnen focussen op haar eigen salon op de Bilderdijk. Het uitkoopbedrag van Arnolda van de Kaap uit The Color Haarlemmerdijk is onderling bepaalt dat zij haar bedrag van €15.000 terug krijgt die zij bij de opstart van de salon heeft geïnvesteerd

De vennoot in deze onderneming is:
Floor Mulder is al meer dan 14 jaar een gepassioneerde Colorist en ondernemer.  Op jonge leeftijd ging zij werken als franchise nemer bij een grote keten in Amsterdam, B-Academy. Hier leerde zij al hoe en wat het inhoud om je eigen business op te bouwen. Tevens werkte zij op hun Academy waar zij verantwoordelijk was voor de educatie, mee werkte aan grote shows, fotoshoots en een team van stoelhuurders aanstuurde. Met het opzetten van The Color 5 jaar geleden heeft ze haar klantenbestand overgekocht van de keten en al haar skills in de eerste vestiging van The Color overgedragen. Inmiddels  is zij  meerdere keren genomineerd voor Color Technical of the Year 2018 en 2019. Staat zij 4 dagen per week in de salon en stuurt haar team aan, daarnaast is zij co- owner van The Color College waar zij werkt voor grote merken zoals L’oreal en Matrix en geeft zij leiding aan het Creative team en Educatie Team van The Color. 
 
Tevens participeert Colorista BV binnen dit bedrijf. De aandeelhouder is Jeffrey Janssen die al jarenlang werkzaam is in de branche en onder andere bekend is omtrent zijn werkzaamheden voor grote merken zoals L’oreal en Tigi en , het oprichtten van de grootste haar & make-up platform The Chair en oprichtten van de organisatie van “The Color” 

Er zijn 4 werknemers werkzaam in de salon. Iedere collega krijgt maandelijks een training in kleurtechnieken en wordt op de hoogte gehouden van de nieuwste trends en ontwikkelingen. De collega’s worden tijdens die trainingen betrokken bij het maken van de fotoshoots en de video's, de zogenaamde tutorials

De salons draaien op dit moment, ondanks de Corona, een gedegen omzet. De aanvraag is beoordeeld op basis van de forecast cijfers(vanaf mei) van 2021.

Financieringsbehoefte
Om de het aandeel binnen The color Haircoloring de Pijp van 10%, en 30% binnen The Color Haarlemmerdijk te financieren is een investering van € 50.000,- nodig. Floor Mulder zal hier €5.000,- aan eigen vermogen voor aanwenden. Wij vragen de investeerders van Kapitaal Op Maat een lening van € 45.000,- gedurende 60 maanden en bieden in ruil een rentepercentage van 7,5% aan.

Corona 2021
In de cijfers van 2021 heeft de verplichte sluiting van de salon de omzetten in Januari en februari  beïnvloed. Middels steun vanuit de overheid en in de maand maart wat extra omzet teruggepakt, zijn wij in staat geweest de de schade enigszins te beperken. In de prognoses van beide salons van 2021 zijn wij uitgegaan van een 10% stijging in omzet(de resultaten van de Corana maanden maart en april als normaal beschouwende). Dit jaar hebben wij een prijsstijging doorgevoerd binnen de salons van 5%, die mede bij zal dragen aan de totale 10% groei Met de huidige bezetting is de omzet in 2021 te behalen en wordt er zodoende geen personeel aangenomen waardoor deze kosten stabiel blijven. Omdat de salons aangesloten blijft bij de franchise organisatie is voor The Color Haircoloring de Pijp een maanbedrag van 2500 euro en voor The Color Haarlemmerdijk 7% van de omzet ex btw als zijnde fee meegenomen als een losstaande post in de begroting. Wij verwachten voor The color Haircoloring de Pijp  in 2021 een resultaat van € 103.059.,- voor belasting te realiseren. In 2022 zal het resultaat dan € 93.187,- voor belasting zijn.  Voor The Color Haarlemmerdijk in 2021 een resultaat van €31.126,- voor belasting te realiseren. In 2022 zal het resultaat € 44.386

Waarom Crowdfunding via kapitaal Op Maat?
Dit is de zesde keer dat wij een lening aanvragen via Kapitaal Op Maat. 3 leningen zijn inmiddels al weer volledig en zonder problemen afgelost. Crowdfunding is ons de vorige keren erg goed bevallen. Onze aanvragen werden binnen 1 dag gefinancierd en het contact met investeerders is positief. Wij zijn een hip merk voor mensen van deze tijd. Crowdfunding past daar bij. Wij willen graag investeerders de kans geven te delen in ons succes en hopen dat ze ons aanbevelen bij hun vrienden en kennissen. Ontzettend bedankt voor jullie vertrouwen en hulp!

Meer informatie over The Color? Bezoek onze website www.thecolor.nl/

 

 

The Color de Pijp & Color HaarlemmerdijkThe Color de Pijp & Color HaarlemmerdijkThe Color de Pijp & Color Haarlemmerdijk
Investeerder Bedrag Datum
Kapitaal Op Maat € 200 24 augustus
Anonieme investeerder € 200 24 augustus
Anonieme investeerder € 400 10 augustus
Anonieme investeerder € 100 10 augustus
Johannes Klaas Kooistra € 200 10 augustus
Anonieme investeerder € 500 09 augustus
Anonieme investeerder € 200 09 augustus
Anonieme investeerder € 100 09 augustus
Anonieme investeerder € 100 09 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 09 augustus
Anonieme investeerder € 100 09 augustus
Anonieme investeerder € 300 08 augustus
Anonieme investeerder € 100 08 augustus
Anonieme investeerder € 100 08 augustus
Anonieme investeerder € 100 08 augustus
Anonieme investeerder € 200 07 augustus
Anonieme investeerder € 100 07 augustus
Anonieme investeerder € 100 07 augustus
Anonieme investeerder € 100 07 augustus
Anonieme investeerder € 500 07 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 06 augustus
Ruben Smits € 500 06 augustus
Anonieme investeerder € 200 06 augustus
Anonieme investeerder € 100 05 augustus
Anonieme investeerder € 100 04 augustus
jaap groenhof € 100 04 augustus
Anonieme investeerder € 100 04 augustus
Anonieme investeerder € 100 04 augustus
Anonieme investeerder € 1.000 04 augustus
Anonieme investeerder € 100 04 augustus
Anonieme investeerder € 200 03 augustus
Anonieme investeerder € 1.500 02 augustus
Anonieme investeerder € 100 02 augustus
Willem Arend Jan Scheper € 100 02 augustus
Anonieme investeerder € 300 02 augustus
Anonieme investeerder € 100 01 augustus
Anonieme investeerder € 300 01 augustus
Anonieme investeerder € 100 31 juli
Anonieme investeerder € 100 30 juli
Anonieme investeerder € 800 30 juli
Anonieme investeerder € 1.000 29 juli
Jan Willem Meijberg € 200 29 juli
Anonieme investeerder € 200 28 juli
Anonieme investeerder € 100 28 juli
Anonieme investeerder € 100 27 juli
Gerrit Roseboom € 100 27 juli
Anonieme investeerder € 100 26 juli
Anonieme investeerder € 500 25 juli
Anonieme investeerder € 1.000 25 juli
Anonieme investeerder € 100 24 juli
Anonieme investeerder € 100 24 juli
Anonieme investeerder € 100 23 juli
Anonieme investeerder € 200 23 juli
Anonieme investeerder € 100 23 juli
Gerrit Jan Dirk Den Braven € 100 23 juli
Anonieme investeerder € 200 22 juli
Anonieme investeerder € 100 22 juli
Thibaut Braet € 500 22 juli
Anonieme investeerder € 100 22 juli
Anonieme investeerder € 100 22 juli
Johannes Hendricus Van Rootselaar € 100 21 juli
Anonieme investeerder € 500 21 juli
Anonieme investeerder € 200 21 juli
Franciscus Antonius Maria Janssen € 100 21 juli
Martinus Maria Jacobus Rosier € 100 21 juli
Anonieme investeerder € 1.500 20 juli
Anonieme investeerder € 100 20 juli
Pieter Meeusen € 200 20 juli
Anonieme investeerder € 200 20 juli
Anonieme investeerder € 1.000 19 juli
Anonieme investeerder € 100 19 juli
Anonieme investeerder € 500 19 juli
Judith Van Zanten € 1.000 19 juli
Anonieme investeerder € 100 19 juli
Anonieme investeerder € 100 19 juli
Anonieme investeerder € 1.000 19 juli
Anonieme investeerder € 100 19 juli
Anonieme investeerder € 100 19 juli
Anonieme investeerder € 100 19 juli
Anonieme investeerder € 500 19 juli
Anonieme investeerder € 200 19 juli
Gerrit Roseboom € 100 19 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 300 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 500 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 1.000 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 500 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 300 18 juli
Anonieme investeerder € 400 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 1.000 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 1.000 18 juli
Robertus Franciscus De Jong € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 500 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Jaap Crezee € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Maurice Karls € 500 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Maurice Karls € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 300 18 juli
Martinus Johannes De Rijk € 500 18 juli
Anonieme investeerder € 300 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Marc De Vries € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 2.000 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 500 18 juli
Albert Wilting € 500 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 500 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 2.500 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Wilhelmus Johannes Godefridus Hommes € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 400 18 juli
Michiel Veldman € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Gerrit Roseboom € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 200 18 juli
Anonieme investeerder € 1.000 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli
Anonieme investeerder € 100 18 juli

Kapitaal op Maat aan het woord
Wij hebben deze financieringsaanvraag, op basis van de informatie afkomstig van ondernemer, aan onze acceptatie criteria onderworpen en een risicoklasse gekwalificeerd. De toelichting op de risicokwalificatie door Kapitaal op Maat is bijgevoegd. Het project is ingedeeld in de sector 'Detailhandel'. De hier getoonde informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld. 

Financieringsbehoefte:
Er is een financieringsbehoefte van €45.000,- voor overname.

Doel van de financiering:
De financiering wordt gebruikt voor overnamekapitaal.

Aangeboden lening:
De aangeboden leningvoorwaarden omvatten een looptijd van 60 maanden en een rente van 7,5%. De rente is afwijkend van het risicoprofiel door de langdurige trackrecord van The Color bij Kapitaal op Maat. Hierdoor wordt 0,5% afslag op de rente gegund. De lening wordt in 60 maanden annuïtair afgelost. 

Gepubliceerde informatie:
- Juridische structuur
- Toelichting Risicokwalificatie Kapitaal op Maat

Risicoklasse:
Deze aanvraag is geklassificeerd als een Hoog risico (klasse CC). De onderbouwing hiervan is te vinden in de bijgevoegde Toelichting Risicokwalificatie

Investeerders, let op!

  • Loop geen onnodig risico, lees alle essentiële informatie.
  • Maak optimaal gebruik van onze unieke crowdduedillence-periode, vraag de ondernemer om meer informatie daar waar nodig.
  • Wij wijzen erop dat er wordt uitgeleend aan een ondernemer in het MKB. Hierdoor blijven er altijd risico's bestaan dat niet de volledige inleg en/of rente terugbetaald wordt.
  • Wij adviseren alleen een verantwoord deel van het vermogen te investeren en vooral te spreiden over meerdere projecten. Ook de Autoriteit Financiële Markten (AFM) raadt consumenten aan een verantwoord deel van hun vermogen in crowdfunding te investeren en dit te spreiden over meerdere projecten. Als richtlijn hanteert de AFM maximaal 10% van het vrij belegbaar vermogen.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 130 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

61 Maanden

Rente

7,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 44.000 van de € 44.000
Doel van investering
Overname
Maak kennis met...
Floor Mulder
Floor Mulder

Floor Mulder is al meer dan 14 jaar een gepassioneerde Colorist en ondernemer. Op jonge leeftijd ging zij werken als franchise nemer bij een grote keten in Amsterdam, B-Academy. Hier leerde zij al hoe en wat het inhoud om je eigen business op te bouwen. Tevens werkte zij op hun Academy waar zij verantwoordelijk was voor de educatie, mee werkte aan grote shows, fotoshoots en een team van stoelhuurders aanstuurde. Met het opzetten van The Color 5 jaar geleden heeft ze haar klantenbestand overgekocht van de keten en al haar skills in de eerste vestiging van The Color overgedragen. Inmiddels is zij meerdere keren genomineerd voor Color Technical of the Year 2018 en 2019. Staat zij 4 dagen per week in de salon en stuurt haar team aan, daarnaast is zij co- owner van The Color College waar zij werkt voor grote merken zoals L’oreal en Matrix en geeft zij leiding aan het Creative team en Educatie Team van The Color.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

Colorista X B.V.
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!