Bankvrij financieren voor het MKB

Dierenkliniek Animalis Delft

Dierenkliniek Animalis is nu nog een kleine, succesvolle praktijk aan huis die uit de huidige ruimte is gegroeid.

Dierenkliniek Animalis Delft
Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 142 investeerders!

Bij Dierenkliniek Animalis (eenmanszaak) in Delft staat de zorg voor het dier centraal en denken wij graag mee met de wensen de eigenaar. Samen gaan wij op zoek naar wat de beste mogelijkheden zijn voor het huisdier. We geven informatie over de aandoening, de medicijnen en wat je kunt verwachten voor de toekomst. Zo kunnen we gezamenlijk een traject uitstippelen wat voor het dier de beste en juiste behandeling is.

Introductie
Mijn naam is Angelina Schraverus - de Jong en ik ben dierenarts met een enorme passie voor het vak. In januari 2014 ben ik gestart met een nieuwe dierenartspraktijk in Delft. Gezien de economische situatie en ons nog jonge gezin hebben we besloten dit eerst klein op te zetten. Op de benedenverdieping van onze drive-in woning hebben we een kamer omgebouwd tot praktijk. Alles staat er, een behandeltafel met operatielamp, een anaesthesie-toestel om operaties met gasnarcose te kunnen uitvoeren, een apotheekje en een mini laboratorium met microscoop, centrifuge en voldoende materiaal om ook bloedonderzoek uit te kunnen laten voeren. Ik lever dus een volledige service aan klanten. Vrijwel alle eerstelijns operaties en behandelingen voer ik uit in dit praktijkje.

Wanneer er behoefte is aan behandeling bij mensen thuis, zoals vaccinaties bij dieren die gewoonlijk vreselijk gestresst zijn bij een dierenarts in een kliniek of gevoeligere handelingen zoals euthanasie, dan is die mogelijkheid er ook. Steeds meer mensen raken bekend met mijn diensten en mijn hoge servicegerichtheid. Door mijn voorliefde voor konijnen en knaagdieren vinden ook steeds meer konijnenbaasjes hun weg naar mijn praktijk. En zij zijn allemaal dusdanig tevreden met mijn werk dat er heel veel mond tot mondreclame wordt verspreid. Mensen blijken zelfs bereid om een flink aantal kilometers te rijden om bij mij hun dier te laten behandelen, zo heb ik klanten ingeschreven die in Ridderkerk wonen, maar ook vanuit bijvoorbeeld Gouda en Leiden.

Inmiddels loopt de praktijk dusdanig goed dat er grote behoefte is aan uitbreiding. Op drukke dagen is er bijvoorbeeld geen wachtkamer en staan klanten te wachten in de gang, of zelfs buiten. Er is geen onderscheid tussen behandelkamer of operatiekamer. Ik probeer zoveel mogelijk zelf mijn telefoon op te nemen maar als ik bezig ben met een operatie of consult is dit lang niet altijd mogelijk. Er is dus ook behoefte aan personeel.

Personeel
Ik heb het geluk dat ik een zeer gemotiveerde stagiaire heb die mij 4 dagen per week helpt. Elena is afgestudeerd dierenarts in Italië en is inmiddels bezig met een cursus Nederlands om onze taal te bemachtigen. Dit is natuurlijk essentieel als je in Nederland als dierenarts aan de slag wilt. Bij mij leert ze de fijne kneepjes van chirurgie en de praktische benadering van behandeling van patiënten. Ook heb ik een aantal vrijwilligers die het leuk vinden om op regelmatige basis een handje te komen helpen bij operaties en het opnemen van de telefoon. Laureen zien we wekelijks, met veel enthousiasme biedt ze haar hulp aan. 

Huidige situatie
Door de huidige locatie van de praktijk, de kleine kamer aan huis, zijn we nauwelijks zichtbaar als dierenartspraktijk. De straat waarin we zitten is een verkeersvrije straat, dus geen auto's en fietsers. Ik moet klanten dan ook een specifieke routebeschrijving sturen om ze naar het juiste adres te leiden. Dit resulteert er nu ook in dat ik nauwelijks aanloop heb van klanten die even hun zieke dier willen laten nakijken, of die een wormenkuurtje of zak voer willen komen halen. Mijn reputatie als kundig chirurg en de daarbij horende tevreden klanten zorgen met name voor behandeling van gezonde dieren; ik voer vooral veel zogenaamde 'nutsoperaties' uit: castraties, sterilisaties, vaccinaties.

Wanneer we uitbreiden naar een zichtbaar pand verwachten we dat een aanzienlijk deel van de omzet gaat stijgen door het leveren van diensten aan klanten met zieke dieren. Ook hoop ik weer meer honden en katten te gaan zien. Nu worden er nog met name konijnen behandeld, terwijl we zeker ook voldoende kennis en mogelijkheden hebben om andere dieren te behandelen.

Achtergrond
Na mijn afstuderen in 2003 heb ik bij diverse werkgevers ervaring opgedaan en ben uiteindelijk terecht gekomen bij de Dierenbescherming in Rotterdam. Daar deed ik voor een groot gedeelte de begeleiding van asieldieren - honden, katten, maar ook heel veel konijnen en knaagdieren - en daarnaast was er een praktijk voor klanten met een uitkering of laag inkomen. Door het grote aanbod van asieldieren en de noodzaak deze gezond, gecastreerd, gevaccineerd en zonder parasieten bij een nieuw baasje te plaatsen heb ik enorm veel ervaring in de chirurgie opgedaan. Bij gebrek aan financiële middelen bij zowel het asiel als de klanten van de dierenartspraktijk kwam daarbij dat dieren zelden naar een specialist werden doorgestuurd en dat wij zelf de operaties en behandelingen uitvoerden. Op die manier heb ik zeer ruim ervaring opgedaan in de chirurgie.

De praktijk in Rotterdam bood ook ruimte aan studenten diergeneeskunde om praktische ervaring op te doen. Ik had er altijd enorm veel plezier in deze studenten te begeleiden. In een paar weken tijd leerde ik ze de veelvoorkomende operaties zoals castratie kater en sterilisatie poes zelfstandig uit te voeren en vlot en efficiënt een consult te doen. Het gaf me veel energie om deze jonge mensen in een paar weken te zien groeien en bij te dragen aan hun zelfvertrouwen zodat ze alvast wat ervaring hadden voor na hun afstuderen.

Onderwijs en lesgeven boeide en boeit me enorm. Tot een paar jaar geleden heb ik, naast mijn baan als dierenarts, ook veel les gegeven in sportscholen als (groep)fitness instructrice in RPM (spinning), BodyPump en BodyCombat. Mijn speciale voorliefde had ik bij de konijnen- en knaagdierenopvang liggen. Met veel plezier trok ik wekelijks naar de opvang in Ridderkerk om daar de dieren te voorzien van zorg en de mannelijke dieren ter plekke te castreren.

Veel dierenartsen hebben angst om konijnen en knaagdieren onder narcose te brengen omdat zij de reputatie hebben sneller dood te gaan dan hond en kat. Ikzelf heb inmiddels de ervaring dat je, wanneer je er rekening mee houdt dat een konijn geen hond of kat is en deze dus anders benadert, dat risico enorm kunt verkleinen. Nog steeds opereer ik met veel liefde en plezier deze speciale dierengroep. Je kunt dit zelfs gerust mijn unique selling point noemen; er is een groeiende markt voor behandeling en operaties van konijnen en knaagdieren. Vooral konijnen zijn steeds meer een volwaardig huisdier en worden door veel eigenaren niet anders behandeld dan een hond of kat. Vooralsnog zijn er maar weinig dierenartsen die zich meer verdiepen in deze diersoort terwijl eigenaren wel specifiek op zoek gaan naar een dierenarts die meer weet en kan met een konijn.

Financiële situatie
Toen we de praktijk startten hebben we € 15.000 geïnvesteerd om de ruimte in te richten met de noodzakelijke inventaris; een operatietafel- en lamp, instrumentarium, laboratorium, een apotheek en al snel kwam er een gasnarcose toestel bij. In de loop der tijd zijn daar materialen bij gekomen zoals tandheelkundige units en extra instrumentarium. From scratch werd er snel omzet opgebouwd naar ongeveer € 6.000 per maand in het eerste jaar, naar nu rond € 10.000 per maand. Vaste en variabele maandelijkse kosten variëren maar zijn gemiddeld 40%, en bestaat met name aan aanvulling van de apotheek, extern lab en kleine investeringen in instrumentarium. Dit ligt vrij hoog omdat er nu veel asielwerk wordt gedaan, en voor een asiel rekenen we uiteraard geen volledig tarief. In de toekomst hopen we veel meer particuliere klanten te gaan helpen zodat een kleiner percentage van de omzet uit kosten bestaat.

Nieuw pand & Financiering
Binnenkort zijn wij de nieuwe huurder van het pand waar voorheen de Woonwinkel van de Gemeente Delft in zat, Hoefslagendreef 9 in Delft. Zij zijn inmiddels vertrokken en het pand is opgeleverd. Het is nu echter totaal niet geschikt als dierenartspraktijk. De ruimte moet volledig verbouwd worden. Er moet een goed te onderhouden vloer komen en uiteraard onderscheid tussen wachtkamer, behandelkamers en operatieruimte. Architect Robin Smith uit Rotterdam heeft na veel overleg een prachtige schets gemaakt van hoe het eruit moet komen te zien. En inmiddels is er ook een aannemer gevonden die de ruimte in enkele weken gebruiksklaar wil maken. Er is € 76.000 nodig voor de verbouwing. Zodra de financiering rond is, die wij binnen 50 dagen willen realiseren, gaan wij aan de slag!

Waarom heb je gekozen voor crowdfunding via Kapitaal Op maat?
Crowdfunding is in mijn ogen dé manier om als (kleine) ondernemer aan (werk)kapitaal te komen. Banken willen vaak wel financieren, maar kunnen het niet of stellen eisen waar je als kleine ondernemer niet aan wilt voldoen. Ik ben dus heel erg blij dat er initiatieven zijn zoals Kapitaal Op Maat.

Voor meer informatie over de praktijk, zie mijn website: http://www.dierenkliniekanimalis.nl/ 

Dierenkliniek Animalis DelftDierenkliniek Animalis DelftDierenkliniek Animalis DelftDierenkliniek Animalis DelftDierenkliniek Animalis DelftDierenkliniek Animalis DelftDierenkliniek Animalis DelftDierenkliniek Animalis DelftDierenkliniek Animalis Delft
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 200 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Leontine van Galen € 200 09 oktober
Anonieme investeerder € 200 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 200 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 2.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 300 09 oktober
Anonieme investeerder € 300 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Andries Heidema € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Alfons Heetjans € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
H.Job Langbroek € 2.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 200 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 400 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 300 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 5.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 300 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.500 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.500 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 400 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 300 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 5.000 09 oktober
Adri van Denderen € 2.500 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 300 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 200 09 oktober
Anonieme investeerder € 200 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 100 09 oktober
Anonieme investeerder € 500 09 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 900 08 oktober
Anonieme investeerder € 2.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Aad Smits € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 700 08 oktober
mj van lochem € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Dennis van den Berg € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 400 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 600 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 300 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Jan Janssen € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 2.000 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 08 oktober
Bart Vanwijnsberghe € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 200 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 500 08 oktober
Anonieme investeerder € 100 08 oktober

Agium Finance & Control heeft de toetsing verzorgd van Dierenkliniek Animalis (eenmanszaak) gevestigd in Delft welke wordt geleid door mevrouw Angelina Schraverus – de Jong.
Dierenkliniek Animalis is opgericht door onder¬neemster Angelina Schraverus- de Jong. Angelina heeft in 2003 haar doctoraal dierengeneeskunde afgerond aan de Universiteit Utrecht en heeft vervolgens veel ervaring opgedaan als dierenarts voor de Stichting Dierenopvang Rijnmond.

Sinds 27 januari 2014 heeft Angelina haar eigen dierenkliniek Animalis in Delft. Wat begon als een mobiele dienstverlenende service met een kleine uitvalsbasis aan huis is uitgegroeid tot een volwaardige dierenkliniek. Haar volgende stap is dan ook om een ander pand te gaan betrekken daar zij door haar succes simpelweg uit de huidige locatie is gegroeid. Angelina staat in de regio bekend als een kundig dierenarts en heeft reeds 4 dierenopvangcentra die zich bij haar hebben aangesloten en garant staan voor een solide deel van haar omzet.

Doel en hoogte financiering
De financiering wordt aangewend om een nieuw huurpand te betreden en dit in te richten. Het pand heeft een perfect zichtlocatie en zal worden uitgerust met meerdere spreekkamers.
Bedrag lening: € 76.000
Rentepercentage: 7,5%
Looptijd: 60 maanden

Cijfermatige uitwerking
Kapitaal Op Maat beschikt over de gerealiseerde jaarrekening van 2014 en eerste 3 kwartaalcijfers van 2015. Daarnaast hebben wij van Angelina ook de prognoses gehad voor 2015, 2016 en 2017. De uitkomsten van de Agium toetsing zijn bijgesloten bij het project en geven een positieve uitkomst. Het werkkapitaal is solide en ook de liquiditeitsprognose is sterk met groei in het vooruitzicht.

Risico
In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vanuit Kapitaal Op Maat vast dat dit een gemiddeld risico is voor de investeerders.

Toetsingsuitgangspunten
Let op: bij de toetsing zijn 2015 (deels realisatie/deels prognose) en 2016 (volledige prognose inclusief KOM lening) getoetst als uitgangspunt. De lasten van de lening passen binnen de huidige exploitatie.

Agium Risico Rating
De toetsing is bijgesloten bij het project en voor investeerders inzichtelijk.

Rentabiliteit
De rentabiliteitsscore, gebaseerd op 2015 en verdere prognoses, is qua uitkomst goed. De bijkomende rentelast van de KOM financiering past binnen de marge van het verdienmodel. De rentabiliteit van het eigen vermogen geeft een lage risicokwalificering weer.

Solvabiliteit
De solvabiliteit (op basis van de prognose) van de onderneming is gemiddeld 39% en brengt een gemiddeld risico met zich mee. Dit heeft te maken met de recente opstart van de onderneming en zal verder versterken bij positieve resultaten.

Liquiditeit
De cash flow voor 2015 komt uit op € 22.949 en voor 2016 is dit € 20.369. Het netto werkkapitaal geeft een positief beeld. De liquiditeit van de onderneming neemt toe kijkende naar de prognoses voor 2017 en 2018.

Aflossingscapaciteit
De aflossingscapaciteit is ten aanzien van de Kapitaal op Maat lening is positief, Angelina zal de eerste twee jaar haar privé onttrekking zo laag mogelijk houden om aan de lening- en interestlasten te kunnen voldoen.

Samenvattend
De uitkomst van de totale toetsing resulteert in een gemiddelde risico score voor de investeerders.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 142 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

60 Maanden

Rente

7,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 76.100 van de € 76.100
Doel van investering
Huisvesting
Maak kennis met...
Angelina Schraverus - de Jong
Angelina  Schraverus - de Jong

Mijn naam is Angelina Schraverus - de Jong en ik ben dierenarts met een enorme passie voor het vak. In januari 2014 ben ik in Delft gestart met een kleine dierenartspraktijk aan huis. Ik ben getrouwd met een ondernemer dus heb ik al jaren van dichtbij gezien hoe het is om zelfstandig te werken en al meerdere jaren kriebelde bij mij de wens om het ook zelf te gaan doen. Tot nu toe neem ik mijn werk letterlijk mee naar huis.

Inmiddels loopt de praktijk dusdanig goed dat er grote behoefte is aan uitbreiding. Op drukke dagen is er bijvoorbeeld geen wachtkamer en staan klanten te wachten in de gang, of zelfs buiten. Er is geen onderscheid tussen behandelkamer of operatiekamer. Ik probeer zoveel mogelijk zelf mijn telefoon op te nemen maar als ik bezig ben met een operatie of consult is dit lang niet altijd mogelijk. Er is dus ook behoefte aan personeel.

Binnenkort zijn wij de nieuwe huurder van het pand waar voorheen de Woonwinkel van de Gemeente Delft in zat. Zij zijn inmiddels vertrokken en het pand is opgeleverd. Het is nu echter totaal niet geschikt als dierenartspraktijk. De ruimte moet volledig verbouwd worden. Er moet een goed te onderhouden vloer komen en uiteraard onderscheid tussen wachtkamer, behandelkamers en operatieruimte. Ik ben op zoek aar € 76.000 om het pand geschikt te maken voor dierenartspraktijk. Zodra de financiering rond is kunnen we aan de slag!

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!