Bankvrij financieren voor het MKB

De doorbraak van Faja Lobi

Faja Lobi is verkrijgbaar in 900 filialen van AH en daarmee is het gelukt om landelijk door te breken op de Nederlandse markt.

De doorbraak van Faja Lobi
Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 366 investeerders!

Faja Lobi is nu verkrijgbaar in 900 filialen van Albert Heijn en daarmee is het ons gelukt om landelijk door te breken op de Nederlandse markt. De groei zet nu door, want ook andere supermarktketens nemen Faja Lobi landelijk op en we verwachten binnenkort via Delhaize ook in België uitgerold te worden. Om de verwachte sterke groei te financieren, wensen wij additioneel werkkapitaal aan te trekken. Crowdfunding via Kapitaal Op Maat is ons goed bevallen en daarom vragen wij de investeerders om met ons mee te groeien en mee te profiteren. Wij wensen €280.000,- aan te trekken als werkkapitaal voor voorraaduitbreiding, alsmede voor een herfinanciering van onze rekening courant. Wij bieden de investeerders 7,5% rente gedurende 60 maanden en uiteraard een Faja Lobi incentive!

Het bedrijf

De Surinaamse keuken is populair in Nederland. De Surinaamse keuken behoort tot één van de snelst groeiende buitenlandse keukens op de Nederlandse markt, maar het is niet een gemakkelijke keuken. De Surinaamse huisvrouw doseert haar ingrediënten namelijk op gevoel en de beste Surinaamse recepten zijn geheim en ingewikkeld. Dit is voor de liefhebbers van de Surinaamse keuken echt een probleem. Dit verklaart mede het succes van Faja Lobi; de Faja Lobi producten zijn door ons ontwikkeld met de originele homemade familierecepten in een uitgebalanceerde samenstelling, teneinde liefhebbers van de Surinaamse keuken in staat te stellen met deze convenience producten simpel en snel authentieke Surinaamse gerechten zoals Roti, Kip Masala, Pom, Saoto, Moksie Metie zelf thuis te bereiden.

Om tegemoet te komen aan het enthousiasme van onze klanten zijn we tevens gestart met het maken van culinaire kookvideo’s. Hierin wordt de bereiding van Surinaamse gerechten ook visueel kernachtig, stap voor stap op een duidelijke manier uitgelegd; Simpel & Snel bereid! We merken dat ook dit helpt bij onze groei en naamsbekendheid. Een andere belangrijke stap die wij gezet hebben is de introductie van een webshop http://www.surinaamsetenonline.nl met als doel ook die consumenten van dienst te zijn die wij niet via de reguliere handelspartners bereiken. We leveren hier ook foodboxen en spelen hiermee in op een belangrijke levensmiddelentrend.

Faja Lobi is het meest bekende en populairste merk in Nederland voor producten uit de Surinaamse keuken met een merkbekendheid van ruim 70%. Sinds augustus 2015 zijn wij er in geslaagd om landelijk een vaste plaats te veroveren in de wereldkeuken van Albert Heijn en groeien we dus erg snel.

Organisatie
Faja Lobi Food B.V. is een gespecialiseerde producent van Surinaamse voedingsproducten en is hier ook groothandel in. Wij ontwikkelen en produceren alle recepten, producten, video’s, webshop en marketingconcepten in eigen beheer. Alleen de productie van de eindproducten (afvulling) is uitbesteed, zo blijven onze recepten geheim en garanderen wij de kwaliteit volgens de hoogste Europese kwaliteitsstandaarden onder andere HACCP, BRC.

De logistiek is eveneens uitbesteed aan een full professional warehouse, die de gehele logistiek van het bedrijf (o.a. warehousing, orderpicking, transport) op een professionele wijze verzorgt. Mede dankzij deze uitbesteding kan het bedrijf tevens aan de verlangde leveringsbetrouwbaarheid van de grote supermarktketens, met een leveringsperformance van nagenoeg 100%, voldoen.

Groei en toekomstperspectieven Faja Lobi
Het gaat goed met Faja Lobi. Sinds september 2015 is Faja Lobi landelijk op de Nederlandse markt doorgebroken; Faja Lobi is namelijk opgenomen in de Wereldkeuken van 900 filialen van Albert Heijn, waardoor voor het eerst in Nederland authentieke producten uit de Surinaamse keuken via het supermarktmarktkanaal landelijk worden verkocht. Inmiddels heeft ook Jumbo Faja Lobi in de meeste van haar filialen uitgerold; verwacht wordt dat nu de meeste supermarktketens Faja Lobi geleidelijk aan landelijk zullen opnemen.

Omdat Ahold de Belgische supermarktketen Delhaize heeft overgenomen zullen wij ook via die keten in België worden opgenomen. Dit gebeurt naar verwachting al in de loop van dit jaar. Faja Lobi wordt momenteel al met succes verkocht in de Belgische filialen van Albert Heijn.

Via sociale media wordt ook duidelijk hoe succesvol Faja Lobi is. Onze circa 370.000 fans via Facebook, maar ook op Twitter, Instagram, Pinterest zijn heel tevreden en enthousiast. Zij zijn onze ambassadeurs en een krachtig marketinginstrument! Dankzij deze ambassadeurs behoort Faja Lobi tevens tot de grootste Nederlandse levensmiddelenfabrikant op Facebook qua audience. Inmiddels bereikt Faja Lobi via social media tot 1.5 miljoen unieke consumenten per week!

De website van Faja Lobi www.surinaamseten.nl is 2 jaar op rij in 2014 alsmede in 2015 verkozen tot de Beste én Populairste Website v/h Jaar (Consumentengoederen) en heeft hiermee 4 prestigieuze awards binnengesleept, wat niet eerder door een foodconcept in Nederland is gerealiseerd.

Financieringsbehoefte
Vorig jaar deden wij al een succesvolle crowdfundingcampagne via Kapitaal Op Maat. (Binnen 1 dag werd onze financieringsbehoefte van 200K vervuld en we kregen enthousiaste reacties van investeerders). Sindsdien is het zoals hierboven aangegeven hard gegaan: Onze producten zijn in 900 filialen van Albert Heijn opgenomen en door de overname van Delhaize verwachten we ook via die keten in België onze producten nog dit jaar verder uit te rollen. De doorbraak in Nederland is een feit en we groeien nu echt! Om die verwachte groei mogelijk te maken moeten wij investeren in de voorraad en daar is voor de korte termijn additioneel €130.000,- werkkapitaal voor nodig. Daarnaast willen wij onze huidige rekening courant bij de Deutsche Bank in 1 keer aflossen € 150.000,- en de daarmee vrijgekomen zekerheden beschikbaar stellen aan de investeerders van de 1e tranche via Kapitaal Op Maat (vaste activa) én aan de investeerders van dit project (voorraad).

Op deze wijze wil Faja Lobi de zekerheden aan haar investeerders van het eerste project alsnog veiligstellen, ondanks het feit dat de investering in de Rotimachine moest worden uitgesteld: Toen duidelijk werd dat wij opgenomen konden worden in 900 filialen van Albert Heijn is de investering van de 1e tranche aangewend om dit mogelijk te maken. Wij heben Kapitaal Op Maat hiervan op de hoogte gebracht. De geplande aanschaf van de Rotimachine is om deze reden voor bepaalde tijd uitgesteld, ook om de reden dat de machine bij inspectie nog niet aan de gestelde technische specificaties bleek te voldoen.

Wij hebben Kapitaal Op Maat in augustus 2015 geïnformeerd over de koerswijziging. Sindsdien hebben wij hen regelmatig op de hoogte gesteld van de ontwikkelingen van Faja Lobi. Zoals gezegd hebben wij het roti project (de machine) voor bepaalde tijd moeten uitstellen. Het binnenhalen van de 900 filialen van Albert Heijn was een unieke en eenmalige kans en kreeg de hoogste prioriteit. Hierdoor werd Faja Lobi in Nederland nog bekender. De nieuwe webshop is een uitstekende aanvulling hierop.

In de tussentijd is het ons gelukt om de vulling en de speciale bakmeel van de roti zelf industrieel te produceren. Dit zouden wij anders bij derden duur moeten inkopen, mochten wij eerder met het roti project starten. Tegelijkertijd realiseren wij ons dat wij naar de investeerders van het eerste project goed moeten uitleggen waarom wij deze stap hebben genomen en geven daarin alle openheid van zaken.

In totaal vragen wij de investeerders van Kapitaal Op Maat voor deze 2e tranche een lening van €280.000,- tegen 7,5% rente gedurende 60 maanden.

Waarom Crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
De financiering van de eerste tranche via Kapitaal Op Maat is ons en onze investeerders, zoals wij dat hebben ervaren, goed bevallen. Uit respect voor het vertrouwen van de investeerders in Faja Lobi stellen wij hen nu in de gelegenheid om mee te profiteren van onze groei door de landelijke doorbraak van Faja Lobi op de Nederlandse markt. We hebben de crowdfunding als een positief traject ervaren en hebben er nieuwe klanten bij gekregen! Onze investeerders blijken tevens ambassadeurs van Faja Lobi te zijn! Ook nu bieden wij als incentive weer een pakket aan de investeerders en laten hen graag genieten van onze producten.

Meer informatie?
Bezoek onze website www.surinaamseten.nl of webshop www.surinaamsetenonline.nl

De doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja LobiDe doorbraak van Faja Lobi
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 200 11 april
Anonieme investeerder € 100 11 april
Anonieme investeerder € 100 11 april
Anonieme investeerder € 2.500 11 april
D Laan € 500 10 april
Anonieme investeerder € 1.000 10 april
Anonieme investeerder € 1.500 10 april
Anonieme investeerder € 100 10 april
Anonieme investeerder € 1.000 10 april
Anonieme investeerder € 200 10 april
Anonieme investeerder € 500 10 april
Anonieme investeerder € 100 10 april
Anonieme investeerder € 300 10 april
Anonieme investeerder € 500 10 april
Anonieme investeerder € 500 10 april
Bas Janssen € 500 10 april
Pieter Meeusen € 2.200 09 april
Anonieme investeerder € 200 09 april
Anonieme investeerder € 200 09 april
Anonieme investeerder € 1.000 09 april
Anonieme investeerder € 2.000 09 april
Anonieme investeerder € 300 09 april
Anonieme investeerder € 500 09 april
Anonieme investeerder € 200 09 april
Anonieme investeerder € 100 09 april
Anonieme investeerder € 300 09 april
Anonieme investeerder € 200 09 april
Martijn Dijkstra € 500 09 april
D.D. van Dijk € 300 09 april
Anonieme investeerder € 300 09 april
Olga Fjodorowa € 100 09 april
Anonieme investeerder € 10.000 09 april
Anonieme investeerder € 900 09 april
Anonieme investeerder € 200 09 april
Henk Metselaar € 100 09 april
Anonieme investeerder € 200 09 april
Anonieme investeerder € 200 08 april
Anonieme investeerder € 1.000 08 april
Anonieme investeerder € 300 08 april
Anonieme investeerder € 300 08 april
Anonieme investeerder € 500 08 april
Anonieme investeerder € 400 08 april
Anonieme investeerder € 2.500 08 april
Anonieme investeerder € 500 08 april
Anonieme investeerder € 5.000 08 april
Anonieme investeerder € 1.000 08 april
Anonieme investeerder € 2.000 08 april
Anonieme investeerder € 100 08 april
Anonieme investeerder € 100 08 april
Anonieme investeerder € 100 08 april
Anonieme investeerder € 2.000 08 april
Anonieme investeerder € 200 08 april
Anonieme investeerder € 100 07 april
Anonieme investeerder € 100 07 april
Anonieme investeerder € 300 07 april
Anonieme investeerder € 100 07 april
Anonieme investeerder € 100 07 april
Anonieme investeerder € 100 07 april
Anonieme investeerder € 200 07 april
Anonieme investeerder € 100 07 april
Stefan Cornelis Maria Vissers € 500 07 april
Anonieme investeerder € 500 07 april
Anonieme investeerder € 300 07 april
Anonieme investeerder € 500 07 april
Anonieme investeerder € 1.000 07 april
Anonieme investeerder € 1.600 07 april
Anonieme investeerder € 500 07 april
Anonieme investeerder € 1.000 07 april
Anonieme investeerder € 200 07 april
Anonieme investeerder € 200 07 april
Anonieme investeerder € 500 07 april
Anonieme investeerder € 1.500 07 april
Anonieme investeerder € 100 07 april
Anonieme investeerder € 300 07 april
Anonieme investeerder € 100 07 april
Anonieme investeerder € 1.000 07 april
Ab Castel € 2.500 07 april
Guido Ooijevaar € 500 07 april
Anonieme investeerder € 1.000 07 april
Anonieme investeerder € 1.000 07 april
Anonieme investeerder € 1.000 07 april
Anonieme investeerder € 200 07 april
Anonieme investeerder € 300 06 april
Jaromir Cremers € 500 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Arnold Merbis € 100 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 200 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 300 06 april
Anonieme investeerder € 1.500 06 april
Anonieme investeerder € 5.000 06 april
Anonieme investeerder € 2.000 06 april
Anonieme investeerder € 2.000 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Jari Richard Sanou € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 2.000 06 april
Anonieme investeerder € 300 06 april
Anonieme investeerder € 400 06 april
Kapitaal Op Maat € 300 06 april
Anonieme investeerder € 400 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Anonieme investeerder € 200 06 april
Anonieme investeerder € 200 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Jacques van der Veldt € 500 06 april
Anonieme investeerder € 800 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Dirk Verburg € 600 06 april
Anonieme investeerder € 400 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Anonieme investeerder € 2.500 06 april
Anonieme investeerder € 300 06 april
Anonieme investeerder € 2.500 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Johanna Nootenboom--Lotte € 100 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 1.000 06 april
Anonieme investeerder € 2.000 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 100 06 april
Anonieme investeerder € 500 06 april
Anonieme investeerder € 300 06 april
Anonieme investeerder € 5.000 06 april
Anonieme investeerder € 300 06 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Cornelis Jan Groeneveld € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 2.500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 1.300 05 april
jaap € 5.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 2.500 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Dennis Bronsteijn € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Marnix Eefting € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Adrienne Lijs € 500 05 april
michel tol € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Remco Schreuders € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 2.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 5.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.500 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 2.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Paulus Maria Sanou € 800 05 april
Rene van Geest € 2.500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Kapitaal Op Maat € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 5.000 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Cornelis Jan Groeneveld € 100 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Gert mulder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 2.500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Jan Hendrik Pieter Hoekveen € 2.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 2.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 3.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 400 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 1.500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Leo Theodorus Johannes Gerhardus Ter Voert € 500 05 april
Jozef Maria Boen € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Lillian Erny Van Bael € 5.000 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 1.500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 700 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 2.500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
d.rutgers € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Cornelis Franciscus Johannes Maria Elissen € 200 05 april
Raymond Nootenboom € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 2.500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Jaap Crezee € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Gerrit Mosterd € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 400 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Andries Heidema € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 400 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 800 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 300 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Dirk Verburg € 400 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.000 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 2.000 05 april
Marcel Potjer € 500 05 april
Anonieme investeerder € 1.500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 2.000 05 april
Sebastien Hoek € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 5.000 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Arno van Stralen € 500 05 april
Anonieme investeerder € 400 05 april
Anonieme investeerder € 600 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 2.500 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 500 05 april
Anonieme investeerder € 2.000 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 100 05 april
Anonieme investeerder € 200 05 april
Anonieme investeerder € 600 05 april

Agium Finance & Control heeft de toetsing verzorgd van Faja Lobi Food B.V. Na een succesvolle financiering van het eerste project bij Kapitaal Op Maat, waarmee de doorbraak op de Nederlandse markt is gerealiseerd, gaat de onderneming nogmaals op zoek naar kapitaal om de voorraad (€ 130K) te verhogen en om de rekening-courant (R/C) bij de Deutsche Bank in één keer af te lossen (€ 150K) waardoor alle zekerheden (behalve de debiteuren) vrijkomen. 

Bedrijfsinformatie
Faja Lobi Food B.V. is erin geslaagd, in de wereldkeuken van 900 filialen van Albert Heijn, opgenomen te worden. Zie ook het eerste project wat via Kapitaal Op Maat is gerealiseerd. Faja Lobi komt haar verplichtingen trouw na.

Financiering
Deze financiering zal dienen voor de aflossing van de R/C (150k) en voor werkkapitaal (€ 130K) benodigd voor extra voorraden.
Bedrag lening: € 280.000,-
Rentepercentage: 7,5%
Looptijd: 60 maanden

Cijfermatige uitwerking
Kapitaal Op Maat beschikt over:
- Ondernemingsplan
- Balans en resultatenrekening 2014 & 2015
- Prognose balans en resultatenrekening van 2016
- Inventarislijst

Risico
In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vanuit Kapitaal Op Maat vast dat dit een gemiddeld risico is voor de investeerders. Dit komt overeen met een rentepercentage van 7,5%. De samenvatting van de toetsing is bijgesloten bij het project en is voor investeerders inzichtelijk. Onderstaand een toelichting op bepaalde aspecten hieruit.

Rentabiliteit
De geprognosticeerde rentabiliteit is voor zowel het eigen als totaal vermogen gemiddeld te noemen met een verbetering van 2016 ten opzichte van 2015. De prognoses voor 2016 laten een positief resultaat voor belasting zien.

Solvabiliteit
De gemiddelde solvabiliteit tussen 2015 en 2016 is met 29% gemiddeld. Het eigen vermogen groeit evenredig mee met het totaal vermogen van de onderneming, mede door het opbouwen van het reserve.

Liquiditeit
Het gemiddelde werkkapitaal is hoog voor 2015 en 2016. Het werkkapitaal laat een stijging zien in 2016 ten opzichte van 2015.

Aflossingscapaciteit
De aflossingscapaciteit is voldoende en zal in de komende jaren alsmaar toenemen.

Samenvattend:
De uitkomst van de totale beoordeling leidt tot een gemiddeld risico voor de investeerders op basis van de aangeleverde financiële cijfers Faja Lobi Food B.V. Wij respecteren de wens van de ondernemer door terughoudend te zijn met het vermelden van de exacte cijfers, want de concurrentie ligt op de loer. Alle informatie, jaarrekeningen, etc. is in vertrouwen beschikbaar gesteld aan AGIUM Fiance & Control en Kapitaal Op Maat.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 366 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

70 Maanden

Rente

7,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 280.000 van de € 280.000
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Jay B Laigsingh
Jay B Laigsingh

Jay Laigsingh’s passie voor Surinaams eten kwam niet zomaar uit de lucht vallen: al sinds de jaren veertig was de familie van Faja Lobi’s oprichter actief in de food business en de rijsthandel. In 1975 emigreerde Jay met zijn familie naar Nederland. Tijdens zijn studie aan de HEAO-BE richtte Jay in 1980 in Arnhem een toko op, die zo goed liep dat er al gauw een nieuwe, grotere vestiging in Amsterdam werd geopend. Na een jaar verkocht hij de toko voor maar liefst 100.000 gulden, waarmee Jay, die als arme student moeilijk aan financiële middelen kon komen, erin slaagde de financiële basis voor Faja Lobi te leggen.

Samen met zijn vrouw Sandhia Laigsingh zette Jay daarna de productieactiviteiten op om de heerlijke Surinaamse keuken blijvend aan de man te brengen. Sandhia bleek een perfecte businesspartner en Faja Lobi als familiebedrijf was geboren, waarvoor het stel nog steeds met dezelfde passie Surinaamse levensmiddelen ontwikkelt; alle Faja Lobi producten zijn ontwikkeld door Jay en Sandhia. Sandhia is tevens schrijfster van het populaire Surinaamse kookboek Sandhia’s Recepten.

Aangezien Faja Lobi naast een grote populariteit onder Surinaamse Nederlanders, ook een steeds toenemende populariteit geniet van autochtone Nederlanders, was het onmogelijk om het bedrijf nog met z’n tweeën te runnen. Daarom wordt het echtpaar bijgestaan door haar 3 zoons. Vishay Laigsingh heeft daarbij de dagelijkse operationele leiding over het bedrijf, stuurt het sales team aan en maakt deel uit van het directieteam. Vishnu Laigsingh en Rajiv Laigsingh voorzien het bedrijf van een verfrissende academische inbreng. Mede dankzij deze gevarieerde expertises is Faja Lobi erin geslaagd om de modernste technologie- en marketingtechnieken toe te passen om haar doelgroep te bereiken. De keuze voor crowdfunding als financieringsvorm is hier ook een voorbeeld van.

Incentive

Wij zullen de Surinaamseten Welkom Box als incentive beschikbaar stellen aan alle investeerders met een investering vanaf € 500. Hiermee willen wij de investeerders danken voor het in Faja Lobi gestelde vertrouwen. 

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!