Bankvrij financieren voor het MKB

Cobra Art Rotterdam

Cobra Art Rotterdam wordt de nieuwe spraakmakende hotspot aan de Witte de Withstraat in Rotterdam

Cobra Art Rotterdam
Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 171 investeerders!

Cobra Art Rotterdam is meer dan een galerie. Het is een toegankelijk concept waar kunst als middel om uw interieur te optimaliseren meer aandacht krijg dan de kunstenaar die het werk vervaardigen. Dit nieuwe concept is de uitkomst van een ambitieuze koerswijziging van de eerdere Galerie van Eijck aan de Witte de Withstraat in Rotterdam. Met deze koerswijziging zal Cobra Art Rotterdam in navolging van Cobra Art Amsterdam een grotere groep kunstliefhebbers kunnen bedienen. Om dit mogelijk te maken is Cobra Art Rotterdam nu op zoek naar een lening van € 92.500,- via Kapitaal Op Maat. Zij biedt investeerders in ruil een rentepercentage aan van 8% gedurende 48 maanden en een leuke incentive!

Het Bedrijf
De geschiedenis van de galerie voert terug naar 1982 toen Galerie van Eijck zich vestigde aan de Witte de Withstraat 21a in Rotterdam. De galerie is in de volgende bijna 30 jaar uitgegroeid tot een heus begrip in de Rotterdamse Kunstwereld.

In 2010 heeft familie de Leeuw deze galerie overgenomen maar de naam Galerie van Eijck ongewijzigd gelaten. De familie de Leeuw is tevens eigenaar van Decal Frame Int. BV. Decal Frame doet de productie van fotolijsten voor de B2B markt. Galerie van Eijck is de afgelopen jaren een bijzaak geweest.

De tijden zijn veranderd en het uitsluitend verkopen van kunst middels een statische galerie voegt niet meer genoeg waarde toe voor het hedendaagse kunstpubliek. Klanten willen bovenal waardevolle ervaringen en daarom was een koerswijziging noodzakelijk. Er is lang nagedacht over de verandering van de formule en de uitkomst is dat er meer dynamiek, interactie  en meer podium is gewenst om hippe werken onder de aandacht te brengen.

Galerie van Eijck heeft nu de keuze gemaakt om zich te gaan toeleggen op Unieke werken (Masterpieces) en de Foto Kunst (Afbeeldingen van unieke foto’s verwerkt op Dibont en plexiglas). Hiermee wordt  ingespeeld op de huidige trend in de kunstbranche en wordt aangesloten bij de woon- en interieurbranche. Het is tegenwoordig belangrijker of de kunst in het interieur past dan of de kunst van een bepaalde kunstenaar is. Deze koerswijziging betekent een verbreding van het aanbod en daarmee het bedienen van een veel grotere markt. Om de nieuwe formule succesvol te kunnen uitvoeren is gekozen voor een samenwerking met Cobra Art.

Organisatie
Tot op heden werden de activiteiten  van Galerie van Eijck en Decal Frame Int. BV. binnen 1 organisatie uitgevoerd. Met de nieuwe koers is het noodzakelijk om de scheidslijn tussen beide bedrijven ook organisatorisch duidelijk te maken.

Cobra Art Rotterdam is de naam van de nieuw opgerichte BV. Tim de Leeuw is met Maxim Holding BV 50% eigenaar van Cobra Art en zal zich vanaf nu volledig richten op de galerie. Dennis de Leeuw richt zich vooral op Decal Frame Int. BV. en is met Lion Holding BV 50% eigenaar van Cobra Art Rotterdam. Tim de Leeuw is op zijn beurt met Maxim Holding ook 50% eigenaar van Decal Frame Int. BV.

Tim wordt bijgestaan door Joana Jager. Joana zal binnen Cobra Art Rotterdam de verkoop aan projectontwikkelaars en binnenhuisarchitecten gaan opzetten. Daarnaast zal zij ook verantwoordelijk zijn voor de organisatie van events zoals high teas, business borrels en netwerkbijeenkomsten (overeenkomstig het succes in Amsterdam).

Omzet en Groei
Cobra Art Rotterdam is gevestigd aan de  door de jaren steeds hipper en trendy geworden Witte de Withstraat in Rotterdam. De doelgroep van Cobra Art bestaat uit tweeverdieners in het hogere segment, gezinnen met hogere inkomens en bedrijven die een luxe en trendy uitstraling voor hun kantoren wensen. De collectie loopt van de goedkopere stukken vanaf € 650,- tot de meer unieke stukken uit de Masterpieces Collectie van € 20.000,-.

Cobra Art Amsterdam heeft al een hele goede naamsbekendheid en reputatie. Cobra Art staat veelvuldig in de trendy interieurmagazines en verschillende kunst- en interieurvakbladen. Cobra Art is ook actief op sociale media en er kunnen via de website al een groot aantal werken gekocht worden.

Ook Cobra Art Rotterdam heeft een eigen facebook waar met regelmaat zullen nieuwe werken onder de aandacht worden gebracht en waar gebouwd kan worden aan de eigen community.

Net als in Amsterdam zullen mensen door middel van events zoals borrels, bedrijven bijeenkomsten en high tea party’s mensen worden uitgenodigd om de collectie in een speciale setting te kunnen bewonderen. De Galerie wordt een plek van beleving waar men online naar toe geleid wordt. Actieve verkoop door het benaderen van bedrijven en binnenhuisarchitecten en projectontwikkelaars draagt bij aan verkoop aan de zakelijke markt. De relaties die Galerie van Eijck heeft uit het (recente) verleden met Horeca, hotels en uitgaansgelegenheden dragen bij aan de actieve marktbenadering. De wijze waarop in het verleden werd gewacht op de voorbijkomende passant wordt geheel ingeruild voor de actieve benadering en het zelf creëren van aanloop in de winkel en op internet.

In mei 2017 heeft Cobra Art haar deuren geopend in Amsterdam met een nieuwe Brandstore. In deze Brandstore wordt voornamelijk de Masterpiece Collection gepresenteerd, bestaande uit unieke en zeer gelimiteerde kunstwerken van diverse internationale fotografen en kunstenaars.

In vervolg op het succes van de winkel in Amsterdam zijn gesprekken met familie de Leeuw gevoerd over de wens om ook een winkel in Rotterdam te beginnen. Doordat er een concrete wens voor vernieuwing van het bestaande concept in Rotterdam was, pasten beide plannen prima in elkaar en is besloten samen te gaan werken aan de nieuwe Brandstore in Rotterdam.

Naast de winkelverkopen vinden verkopen van Cobra Art Rotterdam plaats middels samenwerkingsprojecten met binnenhuisarchitecten en projectontwikkelaars. Ook ten aanzien van deze doelgroep heeft COBRA Rotterdam het mandaat om in haar regio actief te verkopen. De collectie van Cobra Art kenmerkt zich door originaliteit en een exclusief karakter. Belangrijk kenmerk van de collectie is het oog voor detail en een goed gevoel voor kleur en interieurdesign. De schat aan ervaring op dat gebied zijn bepalend voor de steeds vernieuwde werken en het aanhoudende succes.

Twee keer per jaar wordt een nieuwe collectie gelanceerd en Cobra Art is altijd internationaal op zoek naar unieke objecten, die passen bij de uitstraling. Door samenwerking met Cobra Art is de levering van de kunst en het altijd kunnen bieden van de nieuwste trends gewaarborgd. De eerste stap is het verzelfstandigen van de galerie en het aanpassen van de huidige locatie naar de Cobra Art Look & Feel.

Financieringsbehoefte
De financieringsbehoefte bedraagt € 92.500,-. Met de benodigde financiering gaan de ondernemers de volgende elementen financieren: De overname van de kunstvoorraad van Galerie van Eijck uit Decal Frame Int. B.V. Een nieuw lichtplan en inventaris om de locatie meer het Cobra Art karakter te geven.

Om dit mogelijk te maken is Cobra Art Rotterdam op zoek naar een lening via Kapitaal Op Maat van € 92.500,-. Zij biedt investeerders in ruil een rentepercentage aan van 8% gedurende 48 maanden en een leuke incentive!

Waarom Crowdfunding via Kapitaal Op Maat
Crowdfunding is een nieuwe vorm van financieren voor ons, maar we zijn erg enthousiast. Wij zitten in een transitiefase. Online wordt vanaf nu veel belangrijker voor ons en we hopen dat het financieren en wereldkundig maken van de start van Cobra Art Rotterdam via dit crowdfunding platform de juiste manier is om de transitie vorm te geven. We beantwoorden graag al u vragen en kijken uit naar uw bezoek in onze - en door u mogelijk gemaakte - plek aan de Witte de Withstraat in Rotterdam.

Cobra Art RotterdamCobra Art RotterdamCobra Art RotterdamCobra Art RotterdamCobra Art RotterdamCobra Art RotterdamCobra Art RotterdamCobra Art RotterdamCobra Art RotterdamCobra Art Rotterdam
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 800 29 januari
Anonieme investeerder € 1.000 25 januari
Anonieme investeerder € 300 25 januari
Anonieme investeerder € 500 25 januari
Anonieme investeerder € 500 24 januari
Anonieme investeerder € 2.500 24 januari
Franciscus Anna Van Loon € 100 24 januari
Anonieme investeerder € 100 24 januari
Anonieme investeerder € 200 24 januari
Anonieme investeerder € 1.000 24 januari
Anonieme investeerder € 200 24 januari
Anonieme investeerder € 200 24 januari
Anonieme investeerder € 500 24 januari
Anonieme investeerder € 1.000 24 januari
Anonieme investeerder € 100 24 januari
Anonieme investeerder € 1.000 24 januari
Anonieme investeerder € 1.000 24 januari
Anonieme investeerder € 500 24 januari
Anonieme investeerder € 200 24 januari
Anonieme investeerder € 100 24 januari
Anonieme investeerder € 100 24 januari
Anonieme investeerder € 500 24 januari
Anonieme investeerder € 500 24 januari
Anonieme investeerder € 500 23 januari
Anonieme investeerder € 200 23 januari
Anonieme investeerder € 200 23 januari
Anonieme investeerder € 800 23 januari
Anonieme investeerder € 100 23 januari
Anonieme investeerder € 500 23 januari
Anonieme investeerder € 100 23 januari
Anonieme investeerder € 300 23 januari
Anonieme investeerder € 100 23 januari
Anonieme investeerder € 100 23 januari
Anonieme investeerder € 5.000 23 januari
Johannes Van Duijn € 500 23 januari
Anonieme investeerder € 300 23 januari
Anonieme investeerder € 100 23 januari
Ginger Barhorst € 200 23 januari
Anonieme investeerder € 300 23 januari
Anonieme investeerder € 1.000 23 januari
Anonieme investeerder € 100 23 januari
Anna Gertruda Vermeeren € 10.000 23 januari
Anonieme investeerder € 100 23 januari
Anonieme investeerder € 2.500 23 januari
Anonieme investeerder € 1.500 23 januari
Joop van Duijn € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Cornelis Jan Groeneveld € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Jacobus Dinghs € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Wiebe Van Der Hoek € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 2.500 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Franciscus Hendrikus Adrianus Massuger € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 1.500 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 2.000 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Eric John Vermeulen € 2.000 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 1.300 22 januari
Jaap Crezee € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Johannes Henricus Janssen € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anna Christina Van 'T Hof € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Anonieme investeerder € 400 22 januari
Wim Huijskens € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Johanna Nootenboom--Lotte € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Franciscus Anna Van Loon € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 2.000 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 1.500 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 3.000 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Willem Arend Jan Scheper € 300 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Sake Reinder Sijtsma € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Marco van Kampen € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Anonieme investeerder € 500 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 1.000 22 januari
Anonieme investeerder € 200 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari
Anonieme investeerder € 300 22 januari
Anonieme investeerder € 100 22 januari

Finstage BV (voorheen Exsyting, zie nieuwsbericht) heeft de toetsing verzorgd van Cobra Art Rotterdam BV in opdracht van Kapitaal Op Maat BV. De inhoud is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld.

Galerie van Eijck heeft zich 27 jaar geleden gevestigd aan de Witte de Withstraat 21a in Rotterdam. De galerie is in die jaren wel een begrip geworden in de Rotterdamse Kunstwereld. In 2010 heeft familie de Leeuw de galerie overgenomen en hebben de destijds populaire Kunstuitleen toegevoegd aan het concept. Deze vorm van kunstverkoop(huur) is tegenwoordig niet veel meer gevraagd. De kunst ontwikkelt zich continu. Kunst op papier en dan compleet ingelijst is niet meer van deze tijd en is inmiddels overgenomen door unieke werken op doek en door de fotokunst. Steeds meer mogelijkheden dienen zich aan om kunst te tonen en af te drukken. Populair is het afdrukken op glas en het ophangen van kunstwerken zonder lijst.

Galerie van Eijck heeft daarom de keuze gemaakt om zich meer te gaan toeleggen op de Unieke werken (Masterpieces) en de Foto Kunst (Afbeeldingen van unieke foto’s verwerkt op Dibont en plexiglas). Hiermee wordt veel meer ingespeeld op de huidige trends en wordt aangesloten bij de woon en interieurbranche, die tegenwoordig voor een groot deel de trend bepaalt. Belangrijker is of de kunst past in het interieur, dan of de kunst van een bepaalde kunstenaar is.

Om te waarborgen dat de kunst kan worden geleverd en de nieuwste trends geboden worden, is een partnerschap gezocht met Cobra Art Veenendaal. De collectie van Cobra Art kenmerkt zich door de originaliteit en het uitzonderlijke karakter. Belangrijk is het oog voor detail. Een goed gevoel voor kleur en interieurdesign en een schat aan ervaring op dat gebied zijn bepalend voor de steeds vernieuwde werken. Twee keer per jaar wordt een nieuwe collectie gelanceerd en Cobra Art is altijd internationaal op zoek naar unieke objecten, die passen bij de uitstraling.

De galerie is nu nog onderdeel van een andere onderneming van familie de Leeuw, namelijk Decal Frame. Decal Frame legt zich primair toe op de verkoop van fotolijsten en productie van fotolijsten voor de B2B markt. Galerie van Eijck is de afgelopen jaren een bijzaak geweest en moet in de nieuwe opzet losgemaakt worden van de huidige organisatie.

Tim de Leeuw zal als één van de eigenaren van Decal Frame zich meer gaan toeleggen op de kunstverkoop vanuit Cobra Rotterdam. Tim heeft veel ervaring in de kunst en heeft de laatste jaren als verkoper van Decal Frame de omzet vergroot en anders ingericht met een webshop en oplijnen van verkoopacties. Tim is door zijn contacten met de eigenaar van Cobra Amsterdam geïnspireerd geraakt van het concept en is de verwachting uitgesproken dat hij hier veel mogelijkheden ziet in het nieuwe concept.

Tim de Leeuw is 38 jaar en werkt al sinds 1996 binnen het familiebedrijf. Zijn liefde voor kunst en zijn artistieke denkwijze maken dat hij altijd verantwoordelijk is geweest voor de galerie en met de nieuwe opzet zich ook veel gaat bezighouden met de collectie en het verkopen daarvan. Tim zal primair verantwoordelijk zijn voor het inkopen en samenstellen van de collectie en op gezette tijden in de galerie aanwezig zijn voor klanten.

Tim zal binnen de galerie worden bijgestaan door Joana Jager. Joana is 41 jaar en opgeleid als trainer/coach en werkt als zelfstandig ondernemer. Joana heeft voorafgaand aan haar huidige ondernemerschap als coach en salesmanager gewerkt bij ING-bank. Joana is geïnspireerd van het werk van Cobra Art en wil binnen COBRA de verkoop aan projectontwikkelaars en binnenhuisarchitecten gaan opzetten. Daarnaast zal zij veelvuldig in de winkel zijn om de klanten aldaar te woord te staan. Naast de directe verkoop zullen ook de projecten organiseren, zoals high tea en businessborrels en netwerkbijeenkomsten (overeenkomstig het succes in Amsterdam) tot haar taken gaan behoren.

Financieringsbehoefte
De financiering bedraagt € 92.500. Hiermee zal de ondernemer de volgende onderdelen financieren:

Overname vanuit Decal Frame
- Verbouwingskosten: € 25.000
- Kunst (huidige voorraad Gallerie van Eijck): € 35.000
Te investeren
- Lichtplan € 5.000
- Inventaris € 5.000
- Oprichting € 5.000
- Marketing € 15.000
- Overige kosten € 2.500

Investeerders die zijn ingelogd kunnen het volledige rapport van de toetsing raadplegen.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 171 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

54 Maanden

Rente

8 %

Reeds geïnvesteerd
€ 91.900 van de € 91.900
Doel van investering
Overname
Maak kennis met...
Tim de Leeuw & Joana Jager
Tim de Leeuw & Joana Jager
Tim de Leeuw & Joana Jager

Tim de Leeuw is 38 jaar en werkt al sinds 1996 binnen het familiebedrijf. Zijn liefde voor kunst en zijn artistieke denkwijze maken dat hij altijd verantwoordelijk is geweest voor de bedrijfsvoering van de galerie en in Cobra Art Rotterdam zal hij zich ook bezighouden met de collectie en het verkopen daarvan. Tim zal primair verantwoordelijk zijn voor het inkopen en samenstellen van de collectie en in de galerie aanwezig zijn voor klanten om hen te begeleiden bij de aankoop.

Joana Jager is 41 jaar en opgeleid als trainer/coach en werkt als zelfstandig ondernemer. Joana heeft voorafgaand aan haar huidige ondernemerschap als coach en salesmanager gewerkt bij ING-bank.
Joana is geïnspireerd door de benadering en de kunstcollectie van Cobra Art en zij zal binnen COBRA de directe verkoop aan projectontwikkelaars en binnenhuisarchitecten gaan opzetten. Daarnaast zal zij veelvuldig in de winkel zijn om de klanten aldaar te woord te staan en events te organiseren die zorgen voor een aanloop van potentiële nieuwe klanten. Naast de directe verkoop zullen dan ook de organisatie van projecten zoals high teas, business borrels en netwerkbijeenkomsten (overeenkomstig het succes in Amsterdam) tot haar taken gaan behoren.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

Credion Rotterdam-Rijnmond KVO
Incentive

Uiteraard zullen wij de gegevens van de investeerders (wanneer zij dit wensen) opnemen in ons klantenbestand. Om onze investeerders de mogelijkheid te geven om de Cobra experience een keer te ervaren wordt er een special event georganiseerd voor alle investeerders. Op deze avond kunt u kennis maken met de collectie van Cobra Art en ons verkoopteam. Tevens geven wij op deze dag een eenmalige korting op de complete Cobra collectie bij Cobra Rotterdam aan onze investeerders:
- Bij een investering vanaf € 1.000,- geven wij eenmalig 5% korting
- Bij een investering vanaf € 2.000,- geven wij eenmalig 7% korting
- Bij een investering van € 2.500,- of meer een eenmalige korting van 10%

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!