Bankvrij financieren voor het MKB

Centrum voor Mens en Beweging

Lichaam en geest in balans op basis van de Japanse bewegingsleer Kinomichi, 'de Weg van Levensenergie', en andere bewustzijns- en expressiemethoden.

Centrum voor Mens en Beweging
Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 89 investeerders!

Ondernemers Rui en Julia Rosado zijn oprichters en eigenaar van Centrum voor Mens en Beweging BV. Zij startten deze onderneming in 2017 om een omgeving aan te kunnen bieden voor de sporter die in een rustige ambiance wil werken aan lichaam en geest. De realisatie van de doelstellingen is reeds in volle gang. Julia en Rui hebben een bedrijfspand op een goede locatie gehuurd per november 2017. De inrichting hiervan moest professioneel worden . Inmiddels is uit eigen middelen en met hulp van private investeerders reeds € 80.000,- geinvesteerd in de verbouwing en de overname van het ledenbestand en apparatuur van een bestaande sportschool. Om het pand te kunnen voorzien van doucheruimtes en marketinguitingen en terrasinventaris te kunnen aanschaffen is nog additioneel kapitaal benodigd. Daarom is het ondernemersechtpaar Rosado nu op zoek naar een annuïtaire lening van € 85.000,- gedurende 48 maanden. In ruil biedt Centrum voor Mens en Beweging investeerders een rentepercentage aan van 8,5%. 

Het bedrijf
Het Centrum voor Mens en Beweging is een plek waar men werkt aan het lichamelijk en geestelijk welzijn. Het Centrum voor Mens en Beweging maakt gebruik van diverse bewegingsvormen en ontspanningsmethoden, waarbij het in balans brengen, sturen en reguleren van de (levens)energie een belangrijke rol speelt. Rust in mind betekent rust in het lichaam. Ondernemers Julia en Rui Rosado hebben een omgeving gecreëerd voor de sporter die in een rustige ambiance wil werken aan lichaam en geest. Zij willen een platform bieden waar een ieder zich comfortabel voelt ongeacht de reden waarom hij/zij wil sporten. Een omgeving waar je begeleiding kan verwachten bij psychisch onbalans, zoals bijvoorbeeld een burn-out of andere stress gerelateerde klachten. Tegenwoordig zie je steeds meer mega sportcentra’s verschijnen waar je sport beoefent zonder de juiste persoonlijke begeleiding. Het probleem of doel wordt hier niet herkend en op de juiste wijze aangepakt of gestimuleerd.
Begrippen als fitness, yoga, energie en wellness worden in de wereld van sport en ontspanning veelvuldig gebruikt. Het werkelijk beleven van de diepere betekenis van al deze termen is echter nog in een pril stadium. Door het gebruik van deze begrippen in een strikt commerciële setting vervaagt de oorspronkelijke betekenis ervan, evenals de bedoeling achter deze begrippen. De commercialisering heeft gezorgd voor een brede introductie van deze termen bij een groot publiek. Ook willen zij zich meer gaan inzetten voor mensen met een burn-out. Hiervoor moest ook destijds naar een beter en groter pand worden gekeken en de inrichting hiervan moest professioneel worden. De realisatie van de doelstellingen is reeds in volle gang, Julia en Rui hebben een bedrijfspand op een goede locatie gehuurd per 18 november 2017. Daarnaast hebben zij het ledenbestand en apparatuur van een bestaande sportschool uit de omgeving overgenomen.

Het pand moet nu nog voorzien worden van professionele doucheruimtes, van marketing uitingen aan de buitenzijde zodat het pand goed zichtbaar wordt en daarnaast aantrekkelijker wordt voor de sporter / klant op doorreis naar werk of anderszins met de aanschaf van terrasinventaris. 

De organisatie
Rui Rosado is in prive voor 100% eigenaar van Centrum voor Mens en Beweging BV. Julia heeft 25 jaar ervaring in de sportwereld, zij is Kinomitchi instructrice en gespecialiseerd in vele takken van sport, waaronder Akido. Zij heeft de leiding in het Centrum voor mens en Beweging. Tevens heeft Rui een schat aan ervaring en begeleidt zijn vrouw waar hij kan. Rui heeft Kinomitchi (Japanse bewegingsleer/martial arts) in Japan van een bekende Japanse meester geleerd en heeft vervolgens zijn kennis aan Julia overgedragen. Voor de vele disciplines hebben zij een deskundig team die in de toekomst versterkt zal worden. In november 2017 hebben zij het pand aan Debayeuxlaan 9 te Eindhoven betrokken. Voorheen was hier een drukkerij gevestigd. Het pand heeft een oppervlakte van 750 m2 verdeelt over een zestal ruimtes en is daardoor zeer geschikt voor de verschillende sporten die er beoefend worden. Er is voldoende parkeergelegenheid waarvan 14 plaatsen op eigen terrein. Het ruime pand is voorziening van: airco, luchtvochtigheidsregeling, voldoende lichtinval, alarminstallatie en een afsluitbaar terrein. Vanwege de goede relatie met de eigenaar van het onroerend goed hebben zij voor een vriendelijk bedrag dit object kunnen huren. Initiatiefnemer van dit project is Julia Rosado, zij heeft 25 jaar ervaring in het geven van trainingen. Een belangrijke basis voor hun sportschool is de Japanse bewegingsleer Kinomitchi. Deze discipline heeft ze van haar partner geleerd. In Eindhoven geeft hij sinds 1981 Kinomichi les met twee assistent instructeurs en in Amsterdam sinds 2007 met 1 assistent. Het is voor de toekomst van deze sporten en het Centrum voor Mens en Beweging belangrijk dat Rui zijn unieke kennis en vaardigheden inmiddels heeft overgedragen aan zijn partner en de andere instructeurs.

Omzet en groei
Het Centrum voor Mens en Beweging heeft een ruim fitnessgedeelte waar eenieder instaat is om elke spiergroep onder professionele begeleiding te trainen. De vele grote sportcentra die ons land rijk is, hebben dit uiteraard ook, wellicht luxer en mede van alle gemakken voorzien. Julia, Rui en hun medewerkers maken het grote verschil door gespecialiseerd te zijn in vele disciplines, en in tegenstelling tot de grote spelers, wel de juiste en op maat gemaakte begeleiding te verlenen met vooral de nadruk op mens en geest. Het fitnessen/sporten op een verkeerde manier zonder juiste begeleiding en kennis kan zeer schadelijk zijn voor het lichaam. Het Centrum voor Mens en Beweging stelt iedereen in de gelegenheid om naar eigen tempo en behoefte aan de (weder)opbouw van lichaam en geest (energie) te werken.

Het Centrum voor Mens en Beweging is een plek waar men werkt aan het lichamelijk en geestelijk welzijn. Een omgeving waar een arts je naar kan doorverwijzen. Er zijn vele klachten die een arts niet kan behandelen. Met de juiste diagnose kunnen zij een route uitstippelen om samen jou aan je herstel te werken. Ook willen zij zich gaan focussen op burn-out preventie en genezing. Een sterk groeiende doelgroep die in samenwerking met verschillende verzekeringsmaatschappijen geholpen moet worden. Hiervoor worden de verzekeringsmaatschappijen benaderd. Julia maakt zich sterk om de drempel weg te nemen voor diverse bevolkingsgroepen die het vaak lastig vinden om de stap te zetten naar de sportschool. Enkele voorbeelden: - Jongeren; - Ouderen; - Mensen met een burn-out of zij die de eerste verschijnselen vertonen om een burn-out te krijgen; - Dames van verschillende/andere culturen die meer behoefte hebben aan hun privacy tijdens het sporten.
Met name vanwege dit sociale karakter en de toename van deze groepen (o.a. vergrijzing) heeft de gemeente Eindhoven subsidie toegekend aan Het Centrum voor Mens en Beweging.

De groep van specialisten die het Centrum van Mens en Beweging in hun gelederen heeft geven onder meer les in de volgende disciplines: Fitness, Aikido, Kinomitchi, Kravmaga, Moderne dans, Street dans, Klassiek ballet, Body en mind Yoga, Hatha Yoga, Ashtanga Yoga, Yin Yoga, Ballet, Pilates, Pedicure en verzorging en Massage. In de toekomst wordt daar nog fysio/manueel therapie aan toegevoegd.

Van al deze leraren zijn er een aantal die les geven op vrijwillige basis. Allen geloven zij in de filosofie van Julia en Rui, een omgeving creëren en behouden waar je in alle rust aan lichaam en geest kunt werken. De doelstelling is om Het Centrum voor Mens en Beweging verder te verbouwen om hun ledenbestand uit te breiden. Het afronden van de noodzakelijke verbouwingswerkzaamheden, met name het verfraaien van kleedkamers, douches en de zalen. Het creëren van een professioneel horecagedeelte waar je ook op het terras van je gezonde food en drinks kan genieten. De gunstige ligging speelt een grote rol bij het aantrekken van nieuwe leden. Het object ligt aan een drukke doorgaande weg in de stad Eindhoven.

Financieringsbehoefte:
Om de noodzakelijke verbouwingswerkzaamheden af te ronden en een professioneel terrasgedeelte te realiseren is Cenrtrum voor Mens en Beweging op zoek naar een annuïtaire lening van € 85.000,- In ruil biedt de ondernemer investeerders een rentepercentage aan van 8,5% gedurende 48 maanden.

 

 

 

Centrum voor Mens en BewegingCentrum voor Mens en BewegingCentrum voor Mens en BewegingCentrum voor Mens en BewegingCentrum voor Mens en BewegingCentrum voor Mens en BewegingCentrum voor Mens en BewegingCentrum voor Mens en BewegingCentrum voor Mens en Beweging
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 2.000 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Hayco Alexander De Jong € 500 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 15 augustus
Anonieme investeerder € 200 15 augustus
Anonieme investeerder € 10.000 15 augustus
Catherine Francoise Bazin € 10.000 15 augustus
jean-marc guilbert € 2.500 15 augustus
Anonieme investeerder € 100 14 augustus
Jean-Yves FORAY € 2.000 12 augustus
Anonieme investeerder € 200 12 augustus
Gérard Blanc € 5.000 12 augustus
Anonieme investeerder € 700 09 augustus
Anonieme investeerder € 100 08 augustus
Johannes Melchior Duiker € 100 06 augustus
Anonieme investeerder € 400 03 augustus
Michiel Veldman € 100 30 juli
Anonieme investeerder € 100 29 juli
Anonieme investeerder € 600 26 juli
Ghemradj Kapoerchan € 100 23 juli
Anonieme investeerder € 200 22 juli
Anonieme investeerder € 5.000 17 juli
Joris Lodewijk Wertenbroek € 500 15 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 100 12 juli
Anonieme investeerder € 2.000 12 juli
Anonieme investeerder € 100 11 juli
Anonieme investeerder € 200 10 juli
Anonieme investeerder € 200 09 juli
Anonieme investeerder € 100 09 juli
Anonieme investeerder € 100 08 juli
Anonieme investeerder € 200 08 juli
m sueters € 100 08 juli
Anonieme investeerder € 100 07 juli
Anonieme investeerder € 100 05 juli
Gerrit Vis € 500 04 juli
Anonieme investeerder € 3.000 03 juli
Anonieme investeerder € 100 02 juli
Anonieme investeerder € 500 02 juli
Anonieme investeerder € 100 01 juli
Anonieme investeerder € 500 01 juli
Anonieme investeerder € 100 01 juli
Anonieme investeerder € 100 01 juli
Anonieme investeerder € 1.000 01 juli
Anonieme investeerder € 200 01 juli
Anonieme investeerder € 100 01 juli
Johannes Van Duijn € 500 30 juni
Anonieme investeerder € 300 30 juni
Joost De Groot € 500 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 500 30 juni
Cornelis Marinus Pieter Vrins € 5.000 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 500 30 juni
Anonieme investeerder € 500 30 juni
Anonieme investeerder € 2.000 30 juni
Anonieme investeerder € 1.000 30 juni
Anonieme investeerder € 300 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 2.500 30 juni
Anonieme investeerder € 500 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Franciscus Hendrikus Adrianus Massuger € 1.000 30 juni
Johannes Henricus Janssen € 500 30 juni
Anonieme investeerder € 10.000 30 juni
Anonieme investeerder € 500 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Olga Fjodorowa € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 1.000 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 800 30 juni
Anonieme investeerder € 2.500 30 juni
Dries Niek D Denys € 100 30 juni
Jurjen Tegelaar € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni
Anonieme investeerder € 500 30 juni
Anonieme investeerder € 200 30 juni
Gerrit Roseboom € 200 30 juni
Anonieme investeerder € 100 30 juni

Als u bent ingelogd kunt u de essentiële beleggersinformatie van dit project zien.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 89 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

66 Maanden

Rente

8,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 84.800 van de € 84.800
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Rui Rosado & Julia Boix-Vives
Rui Rosado & Julia Boix-Vives
Rui Rosado & Julia Boix-Vives

Julia Boix-Vives (48) en Rui Rosado (68) zijn partners voor het leven en partners in het beoefenen van Kinomichi. Onze passie is 'werken mét mensen en voor mensen' waarbij we de bewustwording en het gebruik van persoonlijke energiebronnen stimuleren en vergroten door het aanbieden van technieken en methodes uit de leer van Kinomichi, een Japanse term die letterlijk 'de weg van de Levensenergie' betekent. Uit jarenlange ervaring met het geven van Kinomichi trainingen en workshops (Rui gedurende 42 jaar, Julia al 22 jaar) is ons gebleken dat Kinomichi een heilzame werking op het lichamelijke en geestelijke welzijn heeft voor alle beoefenaars, of men nu voor een korte periode of dat men langdurig deze bewegingsleer en levensfilosofie beoefent. Met name in situaties waarbij men door lusteloosheid, hectische omstandigheden, stress, burn-out, lichamelijke ongemakken, enz. niet meer toekomt aan een voldoening gevende invulling van zijn/haar dagelijkse leven kan het beoefenen van Kinomichi in een aangename omgeving een positieve bijdrage leveren bij het weer op de rit krijgen van ons leven.
Daartoe hebben wij het Centrum voor Mens en Beweging opgezet. Een plek waar men in alle rust kan werken aan het noodzakelijke evenwicht van geest en lichaam. Ons Centrum biedt een keuze uit verschillende bewegingsmogelijkheden aan: van meditatief tot zeer fysiek, van lichaamsexpressie tot zelfverdediging, van oefeningen voor hart en circulatie tot zgn. 'powerlifting'.
We hebben een vliegende start gemaakt door een bestaande sportschool inclusief deelnemers over te nemen. Maar ons doel is niet om de concurrentie aan te gaan met sport- en fitnesscentra. Onze benadering ligt meer in persoonlijke begeleiding van zowel ouderen als jongeren om een dynamischer en meer ontspannen niveau te bereiken en te behouden, om zodoende de dagelijkse uitdagingen met positieve energie en een open vizier tegemoet te treden.
In ons Centrum kan men terecht voor Kinomichi, yoga, pilates, klankmeditaties, dansexpressie, moderne dans, klassiek (kinder)ballet, streetdance, conditietraining, cardiovasculaire training, krachttraining, zelfverdediging (Aikido en Krav Maga), maar ook voor een ontspannende massage, pedicure, (mini) saunabezoek, en voor gezonde, organische, evt. vegan energiedrankjes, enz.
De gevraagde investering zal gebruikt worden voor: publiciteit en marketing, afronden van de verbouwing aan kleedkamers en douches, aanbrengen van ventilatie en koeling van verschillende zalen, aanschaf van twee infrarood mini-sauna's, inrichting van een terras ter ontspanning van onze gasten en het aanbieden van niet-alcoholische, gezonde en energie bevorderende drankjes, en, natuurlijk, werkkapitaal.
Naast het Centrum bestieren we gezamenlijk een huishouden met twee kinderen (13 en 8 jaar) waarbij ons woonhuis zich op enkele minuten lopen van ons Centrum bevindt.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

Horecaadviesbureau.nl BV
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!