Bankvrij financieren voor het MKB

Advanced Plastics Benelux

Van begin tot eind leverancier van het composietproces!

Advanced Plastics Benelux
Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 168 investeerders!

Advanced Plastics levert productiebedrijven die composiet materialen als grondstof gebruiken((Glasvezels en Carbon vezels) de nodige grondstoffen, gereedschappen, hulpmiddelen en machines om dit te kunnen doen. Advanced Plastics is opgericht in 2002 en wil graag de one stop shop zijn voor haar klanten. Door het uitgebreide productenaanbod lukt dit steeds beter. Na een snelle groei werd besloten om 2 bedrijven over te nemen, maar de recessie zorgde voor een mindere omzet. Nu beide overnameleningen afgelost zijn en de markt aantrekt zijn er heel veel kansen om te groeien, maar is er geen ruimte om groeikapitaal vrij te maken. Daarom vragen de ondernemers van Advanced Plastic nu een lening van € 100.000,- aan de investeerders van Kapitaal Op Maat en bieden hen in ruil een rentepercentage aan van 9% gedurende 48 maanden.

Het Bedrijf
Advanced Plastics is leverancier van grondstoffen, machines, gereedschappen en hulpmaterialen voor de composiet verwerkende industrie. Het overgrote deel van de producten is van specialistische aard en wordt ingekocht bij gerenommeerde producenten van over de gehele wereld (Harsen www.scottbader.com, Glasweefsels www.saertex.com, machines www.graco.com). Global spelers in de wereld met meerdere productiefaciliteiten. Advanced Plastics is altijd op zoek naar uitbreiding van het productenpakket om zodoende markten nog beter te kunnen bedienen en haar positie te verstevigen. Door het zeer uitgebreide productenpakket kan Advanced Plastics Benelux BV de one-stop-shopfunctie vervullen en dit is voor klanten zeer aantrekkelijk. Het laten aanleveren van alle grond-, hulpstoffen en gereedschappen door één leverancier is eenvoudiger, sneller en bovenal goedkoper. Deze service in combinatie met het doorgaans direct uit voorraad kunnen leveren vanuit de centraal in de Benelux gelegen dedicated warehouses (Zeewolde en Gent) met 24-48 uurs leveringen zorgt ervoor dat Advanced Plastics Benelux BV een zeer goede reputatie heeft. Naast de directe verkopen verkoopt Advanced Plastics ook voor circa € 1 M op commissiebasis. 

De doelgroep van Advanced Plastics bestaat hoofdzakelijk uit productiebedrijven, waar composieten als grondstof gebruikt worden in het productieproces. Het merendeel van de klanten van Advanced Plastics betreffen bedrijven in het (middelgrote) mkb. Advanced Plastics geeft klanten ook aanvullend advies en begeleiding bij productontwikkeling en de toepassing van composieten; Door de jarenlange ervaring in deze branche beschikt Advanced Plastics over uitgebreide kennis van producten, grondstoffen en productietechnieken. Advanced Plastics wordt dan ook vaak in een vroeg stadium door haar klanten ingeschakeld om mee te denken bij de productie van composietproducten. Dit kunnen zowel nieuw te ontwerpen producten zijn als producten waar een bestaande grondstof (bijvoorbeeld staal, beton of hout) wordt vervangen voor een composiet. Advanced Plastics richt zich hoofdzakelijk op het leveren van grondstoffen aan productiebedrijven. Het leveren van machines, gereedschappen en adviesdiensten zijn hierbij ondersteunend. Ten slotte biedt Advanced Plastics ook onderhoud- en reparatiediensten aan voor de door haar geleverde machines. 
Bij alle contacten met klanten en leveranciers is Advanced Plastics gericht op de lange termijn relatie. Dit maakt dit bedrijf volgens klanten en leveranciers erg plezierig om te benaderen en vervolgens zaken mee te doen.

Composieten
Door de specifieke producteigenschappen van composieten worden composieten tegenwoordig steeds vaker gebruikt om bestaande grondstoffen als metaal, hout en steen te vervangen in bijvoorbeeld de productie van (prefab) huizen, bruggen, boten, opslagtanks en auto(bussen). Zo zijn composietmaterialen duurzaam, onderhoudsarm, zeer sterk en licht van gewicht. Composiet producten bestaan uit een combinatie van grondstoffen, te weten harsen, vezels en een uithardingsmechanisme. Door te variëren in deze onderdelen kunnen oplossingen op maat gecreëerd worden. Advanced Plastics beschikt over de specifieke kennis die benodigd is om de best mogelijke oplossing te creëren. Dit biedt mogelijkheden voor langdurige relaties maar Advanced Plastics adviseert tevens bij veel korte projecten.

Organisatie
Advanced Plastics Benelux B.V. is in 2002 opgericht door Gertjan Switsar en Roger van Esch. De heer Switsar en de heer van Esch houden via hun respectievelijke persoonlijke holding, 50% van de aandelen in Advanced Plastics Benelux B.V.
G.J. Switsar Beheer B.V. en R.G.J. van Esch Beheer B.V. zijn gezamenlijk bevoegd statutair bestuurder van Advanced Plastics Benelux B.V. In 2013 hebben de heer Switsar en de heer van Esch tevens gezamenlijk de onderneming 1D Composites B.V. opgericht. Deze onderneming, waar zij tevens beide 50% aandeelhouder van zijn, richt zich op de productie van composieten profielen.

Na enkele jaren van snelle groei heeft Advanced Plastics in 2005 het bedrijf Glassfiber Innovation Center overgenomen en in 2008 volgde de overname van Wegman Composieten. Het management team van Advanced Plastics wordt gevormd door Gertjan Switsar en Roger van Esch. Beide hebben een technische opleiding genoten en voordat zij starten met Advanced Plastics hebben zij allebei ervaring opgedaan als technisch verkoper en manager/directeur van diverse handelsondernemingen en productiebedrijven.

Roger en Gertjan zijn binnen Advanced Plastics beiden actief op het gebied van relatiebeheer (met leverancier én klant) en sales. Daarnaast is Roger verantwoordelijk voor de financiële administratie en de interne organisatie. Gertjan is verantwoordelijk voor de marketing activiteiten van Advanced Plastics. Op dit moment heeft Advanced Plastics een fulltime office manager. Zij beheert de volledige binnendienst en verzorgt daarnaast boekhoudkundige taken. Daarnaast is er een logistiek medewerker in dienst voor 0,6 fte die zorgt dat bestellingen binnenkomen en leveringen afgehandeld worden.

Omzet en Groei
Advanced Plastics kan getypeerd worden als een lean ingerichte onderneming met al jaren een positieve EBITDA van € 150 - 200K bij een omzet van € 1,5 miljoen en hoger. Advanced Plastics beschikt over een jaarlijks groeiend klantenbestand bestaande uit circa 650 afnemers waarvan 150-200 vaste klanten. De klantenportefeuille is gevarieerd en bestaat uit grote en ook kleinere klanten. Advanced Plastics ziet nu verscheidene kansen in de markt om de omzet toe te laten nemen naar een structureel niveau van circa € 2,5 miljoen omzet:

Ten eerste zou een uitbreiding van de productenportefeuille met enkele Aziatische leveranciers van bulk glas een kans op omzetgroei betekenen. Jushi Group is een (voormalige) glasvezel leveranciers van Advanced Plastics.

Ten tweede liggen er concrete kansen op omzetgroei door samenwerking met klanten op het gebied van nieuwe toepassingen composieten.

Ten derde zou een geografische expansie in België mogelijk zijn door het verwerven van exclusief distributeurschap van een bestaande leverancier. 

Het is de ambitie van Advanced Plastics om uit te groeien tot de belangrijkste toeleverancier en partner op het gebied van composiet gerelateerde grondstoffen, machines en gereedschappen van composiet verwerkende MKB ondernemingen in de gehele Benelux en Duitsland. De belangrijkste doelstelling van Advanced Plastics betreft het laten toenemen van de directe omzet naar € 2,5 miljoen in 2019 en het realiseren van verkopen op commissiebasis ter hoogte van € 2,0 miljoen in 2019.

Advanced Plastics ziet kansen in de markt voor composiet ten behoeve van bruggen, composiet ten behoeve van de bouwindustrie; Voor wat betreft het leveren van composiet ten behoeve van de bouwindustrie is er reeds door Advanced Plastics een order verkregen voor 200 ton in het eerste half jaar van 2017. Naar verwachting zal er nog aanvullend 100 ton geleverd worden in het tweede half jaar van 2017. Dit is op jaarbasis goed voor € 650K nieuwe directe omzet. Een andere kansrijke mogelijkheid is composiet ten behoeve van offshore projecten; Er zijn met VDL verregaande gesprekken over het leveren van materialen van het merk Saertex voor een nieuw offshore project van Shell.

Financieringsbehoefte
Als gevolg van de financiële aflossingen uit het verleden ontbreekt het Advanced Plastics nu aan de benodigde financiële middelen om te kunnen investeren in verdere groei. Advanced Plastics ziet kansen in de huidige ontwikkelingen in de markt en wil daarop inspelen. Advanced Plastics heeft de mogelijkheid haar productenportefeuille uit te breiden met de producten van Jushi Group en Weibo. Jushi Group is een (voormalige) glasvezel leveranciers van Advanced Plastics, waarvan als gevolg van importheffingen in 2012 de omzet is weggevallen (€ 500K omzet in 2012). Hier ligt echter groot potentieel deze markt wederom te betreden, doordat de importheffingen niet langer van toepassing zijn op deze leverancier. Hiervoor is een investering in de voorraad en personeel benodigd. Daarnaast is Advanced Plastics in gesprek met Weibo, tevens producent van glasvezel, om leverancier te worden in de Benelux. Ook hiervoor zou een investering in voorraad en personeel benodigd zijn. Om deze groei mogelijk te maken en zo de omzet te vergroten is Advanced Plastics nu op zoek naar €100.000,- . In ruil biedt Advanced Plastics de investeerders van Kapitaal Op Maat een rentepercentage aan van 9% gedurende 48 maanden.
 
Het ontbreekt Advanced Plastics door de eerdere overnames en de daarop volgende recessie aan de middelen om deze investeringen zelf te doen. In eerste instantie nam de omzet na de overnames toe tot circa € 3 miljoen per jaar, maar door de economische recessie (2010) en door importbeperkingen op glas(vezels) uit China (2012) werd Advanced Plastics geconfronteerd met een sterk teruglopende omzet. Advanced Plastics zag zich genoodzaakt in 2012 om forse bezuinigingen door te voeren. De afgelopen jaren heeft Advanced Plastics altijd aan haar financiële verplichtingen voldaan (rente en aflossingen). Zo is de afgesloten lening ten behoeve van de eerste overname in 2014 volledig afgelost en de lening ten behoeve van de tweede overname is in oktober 2016 volledig afgelost.

Waarom crowdfunding via Kapitaal Op Maat?
Voor de ondernemers van Advanced Plastics is het niet mogelijk om de lening voor deze groei te realiseren via de bank. Voor ons is crowdfunding een geweldige mogelijkheid. We grijpen deze kans ook aan om ons geweldige bedrijf en onze weerbaarheid te tonen. 

Meer info? Bezoek onze website http://www.advancedplastics.nl/

Advanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics BeneluxAdvanced Plastics Benelux
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 700 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 700 08 maart
Willem De Mol € 300 08 maart
Claudia Haug € 1.100 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Martijn Dijkstra € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Wilma van der Does € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 2.000 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
John Sanders € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
J. Jansze € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Henk Kievit € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 800 08 maart
Anonieme investeerder € 2.500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Mark Okkerse € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Jan Hoekveen € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 2.000 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Andries Heidema € 500 08 maart
Remco Schreuders € 300 08 maart
R de Graaf € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 1.500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Alex Van Trirum € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 2.000 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Jaap Crezee € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Geert Jan Brink € 100 08 maart
Gert mulder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Gert Roseboom € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 3.100 08 maart
Alfons Heetjans € 500 08 maart
J.H. Janssen € 5.000 08 maart
Anonieme investeerder € 3.000 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
S.R. Sijtsma € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 2.000 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Laura Meijers € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anouk Meijers € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 2.000 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
J D Dekker € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 2.000 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 5.000 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 1.500 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 2.500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 2.500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Cornelis Jan Groeneveld € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 200 08 maart
Bart Ruitenbeek € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 2.500 08 maart
Marco van Kampen € 200 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 300 08 maart
Anonieme investeerder € 500 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 400 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 1.000 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart
Anonieme investeerder € 100 08 maart

Stichting Exsyting heeft de toetsing verzorgd van Advanced Plastics Benelux B.V. in opdracht van Kapitaal Op Maat B.V. De inhoud is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld.

Advanced Plastics Benelux B.V. (hierna Advanced Plastic te noemen) is een one-stop-shop en is in 2002 opgericht door Gertjan Switsar en Roger van Esch. Advanced Plastics biedt haar klanten in (hoofdzakelijk) de Benelux en Duitsland een one-stop-shop op het gebied van composieten (grondstoffen) en aanverwante producten. Zo is Advanced Plastics reeds jarenlang exclusief distributeur van een groot aantal vooraanstaande leveranciers van composieten, machines en gereedschappen voor het gebruik en verwerking van composieten.

Door de jarenlange ervaring in alle facetten van de composietwereld biedt Advanced Plastics haar klanten, naast een volledig aanbod van composietproducten, tevens veel kennis over producten, grondstoffen en productietechnieken aan. Advanced Plastics wordt dan ook vaak in een vroeg stadium door haar klanten ingeschakeld om mee te denken bij de productie van composietproducten. Dit kunnen zowel nieuw te ontwerpen producten zijn als producten waar een bestaande grondstof (bijvoorbeeld staal, beton of hout) wordt vervangen door een composiet. Naast de uitgebreide interne kennis over de toepassing van composieten heeft Advanced Plastics de beschikking over specifieke (product)kennis van haar leveranciers.

Advanced Plastics richt zich hoofdzakelijk op het leveren van grondstoffen aan productiebedrijven. Het leveren van machines, gereedschappen en adviesdiensten zijn hierbij ondersteunend. Ten slotte biedt Advanced Plastics tevens onderhoud- en reparatiediensten aan voor wat betreft de door haar geleverde (composiet) machines.

Het management van Advanced Plastics heeft de ambitie om de omzet en het resultaat van de onderneming significant te laten stijgen in de komende jaren. Concrete mogelijkheden liggen er op het gebied van geografische uitbreiding (distributeurschap Saertex en Scott Bader in België), het toevoegen van nieuwe leveranciers en afzetmarkten aan het product portfolio (voornamelijk bulk glasvezel via Jushi Group en Weibo) en diverse trajecten die thans met bestaande klanten zijn opgezet. Advanced heeft coöperatieve samenwerkings- en innovatieprojecten gedaan met onder meer VDL, Royal Huisman, Contest, Seartex, Scott Bader en Diatex.

In 2005 en 2008 heeft Advanced Plastics de ondernemingen Glassfiber Innovation Center en Wegman Composieten overgenomen. Deze overnames zijn bijna volledige bancair gefinancierd waardoor een behoorlijke schuld is ontstaan. Kort na deze overnames brak de economische crisis uit en werd Advanced Plastics met invoerheffingen op glasvezels geconfronteerd. Dit heeft gezorgd voor druk op de onderneming. De afgelopen jaren heeft Advanced Plastics altijd aan haar financiële verplichtingen voldaan (rente en aflossingen). Zo is de afgesloten lening ten behoeve van de eerste overname in 2014 volledig afgelost en de lening ten behoeve van de tweede overname is in oktober 2016 volledig afgelost.

Op dit moment liggen er vele kansen in de markt voor Advanced Plastics om haar onderneming te laten groeien. Als gevolg van de financiële verplichtingen uit het verleden ontbreekt het Advanced Plastics echter aan de benodigde financiële middelen om te kunnen investeren in verdere groei en in te kunnen spelen op de huidige ontwikkelingen in de markt. Advanced Plastics ziet diverse mogelijkheden om haar omzet en resultaat te verhogen, en wenst hiervoor groeifinanciering aan te trekken via Kapitaal op Maat.

Om de groei te kunnen realiseren is er €100.000 nodig. Daarnaast speelt er bij de Rabobank nog dat Advanced Plastics in het verleden een renteswap heeft gehad ter hoogte van €1.1 miljoen. Advanced Plastics is een van de ruim 110.000 ondernemers die voor compensatie in aanmerking komt. Dit is reeds per brief aan Advanced Plastics medegedeeld. De hoogte ervan is echter nog onduidelijk, maar bedraagt max €100.000,-. Vanuit Rabobank wordt getracht om voorrang te krijgen zodat zo spoedig mogelijk een uitkering kan worden gedaan aan Advanced Plastics. Dit wordt niet gebruikt als inperking van de rekening courant maar dient als additionele ruimte in de werkkapitaalpositie van de onderneming. Ten slotte zal er vanuit de Rabobank gekeken worden naar evt. mogelijkheden voor het tijdelijk verlagen/stopzetten van de inperking van de rekening courant.

Investeerders die zijn ingelogd kunnen het volledige rapport van de toetsing raadplegen alsook het Businessplan.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 168 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

48 Maanden

Rente

9 %

Reeds geïnvesteerd
€ 100.000 van de € 100.000
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Roger van Esch en Gertjan Switsar
Roger van Esch en Gertjan Switsar
Roger van Esch en Gertjan Switsar

Het management team van Advanced Plastics wordt gevormd door Roger van Esch en Gertjan Switsar. Zij zijn in 2002 gestart met Advanced Plastics BV.

Zowel Gertjan (MTS Bouwtechniek / werktuigbouwkunde) als Roger (HBO technisch chemicus) hebben een technische opleiding genoten. Roger en Gertjan hebben reeds jarenlang ervaring als technisch verkoper en manager/directeur van verscheidene handelsondernemingen als zij in 2002 gezamenlijk Advanced Plastics oprichten. Roger en Gertjan zijn binnen Advanced Plastics beiden actief op het gebied van relatiebeheer (met leverancier én klant) en sales. Daarnaast is Roger verantwoordelijk voor de financiële administratie en de interne organisatie. Gertjan is verantwoordelijk voor de marketing activiteiten van Advanced Plastics.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

Middenduin Corporate Finance
Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!