Bankvrij financieren voor het MKB

Bodytec FIT

Train Slimmer door middel van Electro Musculaire Stimulatie, in 20 minuten FIT!

Bodytec FIT
plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 65 investeerders!

De nieuwste en vooral leukste methode voor bliksemsnelle sportresultaten. Ervaar de intensiteit en effectiviteit van EMS (Electro Musculaire Stimulatie). Bodytec Fit gaat verder waar traditionele trainingsvormen stoppen en garandeert resultaat in een fractie van de tijd. 20 minuten Bodytec Fit staat gelijk aan 3 uur sporten in een traditionele sportschool.

Wat is Bodytec FIT
Plug-and-play is het principe achter Bodytec, waarbij het mogelijk is om alle spiergroepen van top tot teen individueel te stimuleren. Bij het aanspannen van een spier, het maken van een beweging, eigenlijk bij alles wat je met je lichaam doet, stuurt jouw lichaam miljoenen elektrische signaaltjes van de hersenen naar het zenuwstelsel. Electro Musculaire Stimulatie (EMS) maakt gebruik van hetzelfde systeem door (ongevaarlijke) elektrische signaaltjes naar je spieren en zenuwen te sturen en ze zo te trainen. De elektroden worden door een functioneel vest en banden via een setje onderkleding op de spier aangebracht. Anders dan bij een gewone training, wordt nu 90% van je spiervezels gelijktijdig aangespannen en worden ook de diepere gelegen spieren getraind! De training is dus vele malen effectiever dan een normale training in slechts 20 minuten.

Lichamelijk prestatievermogen heeft daarbij ook een positief effect op het geestelijk welbevinden. Het product Electro Muscle Stimulatie (EMS) is volledig veilig en voor een ieder toegankelijk. In Duitsland, Spanje en België is het booming. Vanwege de constant stijgende vraag naar kwalitatief hoogwaardige sporttraining & -begeleiding in Nederland, is het een enorm groeiende markt en staan we aan het begin van een (r)evolutie in slimmer trainen.

Bodytec FIT staat voor kwaliteit, professionele begeleiding, maximaal resultaat door slimme inspanning.

De Training
Bodytec FIT maakt gebruik van de nieuwste innovatie op het gebied van sport. Sporters als Usain Bolt, het elftal van FC Bayern München, diverse Formule 1 coureurs en vechtsporters, maar ook steeds meer modellen (o.a. Sylvie Meis) maken al gebruik van EMS om hun concurrentie voor te blijven.

Voordelen:
- 20 minuten EMS training staat gelijk aan 3 uur sporten.
- 18x effectiever dan normale krachttraining, door meer activatie van de spiervezels.
- Intensieve training zonder enorm te zweten of uitgeput te raken.
- Alleen belastend voor de spieren en niet voor de gewrichten.
- Lage rugklachten verminderen door versterking van dieper gelegen spiervezels.
- Je traint op je eigen niveau en bepaalt zelf de stimulatie.
- Het kan thuis, op het werk en zelfs buiten, als er maar een stopcontact in de buurt is!

Wat kun je ermee bereiken:
- Prestatievermogen van je hele lichaam wordt verhoogd.
- Opbouw vetvrije spiermassa.
- Afvallen door vermindering van je vetgehalte.
- Meer kracht en uithoudingsvermogen.
- Verbetering van je lichaamshouding.
- Versteviging van de huid en weer zichtbaar worden van lichaamscontouren.
- Verhoging van de stofwisseling met als gevolg daling van het lichaamsgewicht.

Voor een impressie bekijk deze video.

Service & retentie
Voor de beste dienstverlening aan klanten gelooft Bodytec FIT in persoonlijke betrokkenheid en inzet. Daarom nemen wij echt de tijd voor onze cliënten. Hierdoor denken wij een echte band met onze cliënten te kunnen opbouwen, met als gevolg een betere retentie.

De trend
Bodytec FIT maakt onderdeel uit van de sport- & wellnessbranche. Volgens de Rabobank (Cijfers & Trends 2014) blijft er ook in tijden van laagconjunctuur en stress behoefte aan ontspanning. De sport- & wellnessbranche is dan ook nog steeds een groeibranche. Consumenten worden zich steeds bewuster van een goede verzorging van Body & Mind. Zowel vrouwen als mannen maken in toe­nemende mate gebruik van sport- & wellness­ faciliteiten. Naar schatting bezoekt zo’n 15 tot 20% van de bevolking tussen 18-75 jaar een sport- of wellnesscentrum. Dit zijn circa twee tot drie miljoen bezoekers (exclusief herhalingsbezoek). Vanuit de consument is er een duidelijke vraag naar hoge service, goede persoonlijke aandacht, vakkundig advies en vooral kwaliteit van training.

Hier is direct al aan te zien dat er nog een grote groei mogelijk is en dat is ook de trend. Onze samenwerking in de particuliere-, medische-, topsport- en zakenwereld maakt dat het product Bodytec FIT een topproduct is voor de samenleving. In de samenleving is duidelijk een trend waarneembaar naar een sterke groei voor preventieve gezondheidszorg. Tevens wil men graag investeren (geld uitgeven) aan persoonlijke verzorging. De heersende trends en de kansen in de markt sluiten naadloos aan op de visie van Bodytec FIT.

Locatie
Daar wij geen conventionele sportschool zijn maar een studio in Amsterdam, kunnen wij met 2 apparaten volstaan met een oppervlakte van 60 tot 80m2 waardoor de huurkosten beperkt blijven (wel afhankelijk van een A, B of C locatie).

Toekomst
Doordat de apparatuur mobiel is en dus makkelijk te vervoeren, zullen wij in de (nabije) toekomst de zakelijk markt benaderen. Tevens kunnen wij ook cliënten thuis gaan trainen en naar diverse (medische-) instellingen gaan. Binnen het 1e jaar verwachten wij met onze 1e vestiging een bezetting van 85% te realiseren, tevens staat een 2e vestiging in de planning. Een van onze doelstellingen is het openen van minimaal 1 nieuwe vestiging per iedere 6 maanden. Wij gaan er dan ook vanuit, en werken daar hard aan, om binnen 5 jaar minimaal 10 vestigingen te realiseren.

Doelgroep
Sport & Fitness blijft onverminderd populair in Nederland, waardoor er enorme kansen zijn in deze nog relatief jonge branche. Het is dan ook van belang dat fitnesscentra zich onderscheiden met nieuwe concepten. De vraag naar kwalitatief hoge sportbegeleiding, beweging- en voedingsadvies zal toenemen mede ingegeven door het feit dat de burger meer moet betalen aan zijn eigen gezondheid en dus gezonder zal willen gaan leven.

Wie voelen zich thuis bij Bodytec FIT? Heel veel, verschillende mensen. We hebben dus een brede doelgroep: van mensen die puur voor algemene ontspanning komen, (top)sporters die zich voorbereiden op een belangrijke wedstrijd (of juist daarvan willen herstellen), zakenmensen die weinig tijd voor ontspanning hebben maar wel continu op topniveau moeten presteren tot mensen die stress, slaapproblemen, reuma of een spierziekte hebben. Van werkende vrouwen tot modellen, van jong tot ouder, van (top)sportwereld tot medische wereld.

Prijs
De prijzen van Bodytec FIT zullen op concurrerend niveau komen te liggen. Wel is er gekozen voor een simpel prijsconcept, niet teveel poespas. Mensen willen flexibiliteit. Juist door deze gedachte toe te passen, zullen er minder opzeggingen zijn en zullen meer mensen lid worden. Uit onderzoeken komt dan ook duidelijk naar voren dat mensen een gevoel van vrijheid willen hebben. Veel mensen uit ons beider netwerk hebben nu al aangegeven lid te zullen worden van Bodytec FIT.

Promotie
Promotie vindt plaats via alle bekende sociale media (Facebook, Twitter, Instagram, etc), maar wij gaan print en Guerrilla Marketing zeker ook inzetten. Uiteraard is mond-op-mond reclame de beste vorm van marketing! Dit alles om de naamsbekendheid van Bodytec FIT op de kaart te zetten en te vergroten. Er zullen ook samenwerkingsverbanden worden opgestart met diverse ondernemingen. In de studio zelf zal een scherm komen te hangen waarop ondernemers tegen een nog nader te bepalen tarief hun advertenties kunnen plaatsen. Er zal op de openingsdag een groot feest worden gegeven. Daar zal veel aandacht aan worden geschonken in alle vormen van media.

Investeringsbegroting
De financieringsbehoefte van € 31.000,- wordt aangewend voor opstartkosten, verbouwing, inrichting, etc. De apparatuur wordt geleased. De beoogde openingsdatum is 2 januari 2016.

Omzet
In 2016 verwachten wij een omzet van € 129.398,- te realiseren met een resultaat voor belasting van € 76.539,-
In 2017 verwachten wij een omzet van € 201.946,- te realiseren met een resultaat voor belasting van € 140.281,-

Waarom crowdfunding bij Kapitaal Op Maat?
Als Bodytec FIT zijn wij ondernemers die graag goed, maar vooral gedegen en weloverwogen willen starten. Crowdfunding is tegenwoordig het middel om starters te helpen. Een goed alternatief voor een financiering door een bank. Voor investeerders een betere manier van sparen dan middels de bank. Daarnaast weten de investeerders ook waar het geld voor wordt gebruikt.
Wij willen het doelbedrag graag binnen 60 dagen realiseren. Ben jij degene die ‘ja’ zegt tegen een investering in ons project? Wij hopen het van harte en gaan er vol tegenaan om Bodytec FIT tot een groot succes te maken.

Meer informatie? Bezoek onze website www.bodytecfit.nl 

Noot van Kapitaal Op Maat 30-11-2015
In overleg met de ondernemers is de looptijd op 28 november met 30 dagen verlengd (het oorspronkelijke doel was om het doelbedrag binnen 30 dagen te realiseren).

Ondertussen zitten wij niet stil! Update 1 december 2015
- Een organisatie die diverse klimhallen in Nederland beheert waarin zich een personal training gym bevindt, heeft toegezegd het concept Bodytec FIT bijzonder graag te willen implementeren.
- Een van de grootste fitnessketens van Nederland wil graag een pilot starten van minimaal 12 maanden, te beginnen in Amsterdam.
- Begin januari zullen wij een diverse demonstraties geven bij een waterleverancier die grote plannen heeft qua health en well being, en bij één van de grootste farmaceutische bedrijven van de wereld.
- Het concept tot samenwerking met een bekend gezondheidsplatform is afgerond, wat weer betekent dat wij vanaf januari 2016 seminars en workshops gaan geven door het hele land om o.a. Bodytec FIT te promoten.
- De samenwerking met een producent van gezonde biologische voeding (nieuw in Nederland) is afgerond, het contract is dan ook getekend.
- Wordt vervolgd...

Bodytec FITBodytec FITBodytec FITBodytec FITBodytec FITBodytec FITBodytec FITBodytec FIT
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 100 19 december
Anonieme investeerder € 600 19 december
Anonieme investeerder € 2.500 19 december
Anonieme investeerder € 100 19 december
Anonieme investeerder € 100 19 december
Anonieme investeerder € 300 19 december
Anonieme investeerder € 100 19 december
Anonieme investeerder € 500 18 december
Jan Maarten Fernig € 500 18 december
Anonieme investeerder € 1.000 18 december
Anonieme investeerder € 500 17 december
Anonieme investeerder € 100 16 december
Anonieme investeerder € 1.000 16 december
Anonieme investeerder € 100 15 december
Anonieme investeerder € 500 15 december
Anonieme investeerder € 500 15 december
Anonieme investeerder € 500 08 december
Anonieme investeerder € 200 05 december
Anonieme investeerder € 100 04 december
Anonieme investeerder € 500 04 december
Anonieme investeerder € 300 01 december
Anonieme investeerder € 1.100 01 december
Anonieme investeerder € 500 30 november
Kapitaal Op Maat € 200 30 november
Anonieme investeerder € 200 29 november
Boen Jozef € 1.000 29 november
Anonieme investeerder € 1.000 26 november
Anonieme investeerder € 500 26 november
Anonieme investeerder € 100 26 november
Anonieme investeerder € 400 25 november
Anonieme investeerder € 1.000 25 november
Anonieme investeerder € 100 24 november
Anonieme investeerder € 500 19 november
Anonieme investeerder € 1.000 18 november
John Starrenburg € 500 17 november
Anonieme investeerder € 300 16 november
Anonieme investeerder € 500 13 november
Anonieme investeerder € 100 11 november
Anonieme investeerder € 500 10 november
Anonieme investeerder € 100 09 november
Anonieme investeerder € 300 04 november
Anonieme investeerder € 200 04 november
Anonieme investeerder € 200 03 november
Anonieme investeerder € 1.000 01 november
Anonieme investeerder € 100 30 oktober
Anonieme investeerder € 200 30 oktober
Anonieme investeerder € 100 30 oktober
Anonieme investeerder € 500 30 oktober
Anonieme investeerder € 500 30 oktober
Anonieme investeerder € 2.000 30 oktober
Anonieme investeerder € 100 30 oktober
Anonieme investeerder € 100 30 oktober
Anonieme investeerder € 0 30 oktober
Anonieme investeerder € 300 30 oktober
Anonieme investeerder € 200 30 oktober
Anonieme investeerder € 100 30 oktober
Anonieme investeerder € 200 30 oktober
Anonieme investeerder € 300 30 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 30 oktober
Anonieme investeerder € 600 30 oktober
Anonieme investeerder € 500 30 oktober
Anonieme investeerder € 100 30 oktober
Anonieme investeerder € 100 29 oktober
Anonieme investeerder € 100 29 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 29 oktober
Bart Vanwijnsberghe € 100 29 oktober
Anonieme investeerder € 1.000 29 oktober
Anonieme investeerder € 100 29 oktober

Agium Finance & Control heeft de toetsing verzorgd van de VOF Bodytec FIT. De onderneming wordt geleid door de heren Peter van Hal en Hans van Schaik. De onderneming is opgericht op 1 september 2015.

Bedrijfsinformatie
Bodytec FIT is een studio waar gebruik wordt gemaakt van elektrische spierstimulatie (EMS). In Duitsland is dit concept al zeer populair. In Nederland en België wordt dit nog nauwelijks aangeboden.

Financieel
Aangezien de onderneming net is opgericht zijn er geen historische cijfers beschikbaar. Deze aanvraag is beoordeeld op basis van de prognose voor de jaren 2016-2018.

Financiering
De Financiering zal dienen als startkapitaal van de onderneming. De ondernemers brengen zelf € 5.000 aan eigen middelen in.

Bedrag lening: € 31.000
Rentepercentage: 8% 
Looptijd: 48 maanden

Cijfermatige uitwerking
Kapitaal Op Maat beschikt over een prognose voor de jaren 2016-2018 van de resultatenrekening en de balans. In het eerste jaar is de winstprognose € 62K en voor het tweede jaar € 113K. Dit betreft het resultaat voordat er privé onttrekkingen hebben plaatsgevonden.

Risico
In combinatie met de geleverde cijfers en de gehanteerde uitgangspunten stellen we vanuit Kapitaal Op Maat vast dat dit een hoog risico is voor de investeerders. Dit komt overeen met een rentepercentage tussen de 7,5% en 8,5%.

Agium Risico Rating
De toetsing is bijgesloten bij het project en voor investeerders inzichtelijk.

Rentabiliteit
Vanaf het eerste jaar is de rentabiliteit goed, wat leidt tot een laag risico.

Solvabiliteit
De ondernemers brengen relatief weinig eigen vermogen in, hetgeen een hoog risico oplevert.

Liquiditeit
De ondernemers verwachten in het eerste jaar een omzet van € 129K en een winst na belasting van € 62K te realiseren. Dit leidt tot een laag risico.

Aflossingscapaciteit
Er zijn voldoende liquide middelen om aan de aflossingsverplichting te voldoen, wat leidt tot een laag risico.

Samenvattend:
Volgens de prognose kan deze onderneming al in het eerste jaar een positief bedrijfsresultaat laten zien. Behalve de solvabiliteit scoort de onderneming goed op alle overige ratio’s. De hoge risico kwalificering berust met name op het feit dat het een startende onderneming betreft.

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 65 investeerders!
Investeringsrisico
  • AA
  • A
  • BB
  • B
  • CC
  • C

laaghoog

Financieringsduur

48 Maanden

Rente

8 %

Reeds geïnvesteerd
€ 30.700 van de € 30.700
Doel van investering
Opstart onderneming
Maak kennis met...
Peter van Hal
Peter van Hal

Mijn naam is Peter van Hal, ik ben erg gepassioneerd als het op beweging en vitaliteit aankomt. Het geeft mij enorm veel voldoening als ik anderen kan laten inzien dat enkele kleine aanpassingen in hun bewegings- en eetpatroon al grote effecten hebben. Ik ben ondernemer en houd mij al 15 jaar hartstochtelijk bezig met Personal Training. Vorig jaar ontdekte ik Bodytec / EMS FIT en realiseerde mij meteen dat dit de trainingsvorm is van de toekomst, waarvan iedereen gebruik kan maken onafhankelijk hoe fit je bent, hoe zwaar je bent of hoe oud je bent. Ik was zoals je begrijpt meteen erg enthousiast want dit betekent dat heel veel mensen hiermee een niveau van vitaliteit kunnen bereiken. Onze 1e twee studio's zijn een enorm succes en ook de crowdfunding voor die projecten ging fantastisch via Kapitaal Op Maat. Nu ik een derde vestiging wil openen ligt het voor de hand om dit weer via crowdfunding te doen.
Zo laat ik de investeerders van de 1e twee vestigingen zien dat ik aan het groeien ben en crowdfunding is wat mij betreft ook een geweldige manier om meer naamsbekendheid te krijgen. Dank voor uw interesse en vertrouwen! We kijken uit naar uw bezoek en hopen dat we u inspireren om meer te bewegen!


Incentive

Investeerders tot € 500,- in Bodytec FIT, krijgen als blijk van waardering een maand lang gratis training (1x per week) ter waarde van € 90,-.

Investeerders vanaf € 500,- in Bodytec FIT, krijgen als blijk van waardering een maand lang gratis training (2x per week) ter waarde van € 180,-.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!