Bankvrij financieren voor het MKB

Balletschool Marut Jorquera

Balletschool zoekt financiering voor aankoop pand te Baarn op basis van 1e hypotheek om het voortbestaan te garanderen

Balletschool Marut Jorquera
plus 1 Delen

Balletschool Marut Jorquera is in 2002 opgericht door Marut Jorquera. Na haar overlijden in 2010 hebben haar drie dochters, allen professionele dansers, de leiding van de school op zich genomen. Sinds 2010 is de school sterk gegroeid. Van 70 leerlingen in 2010 tot meer dan 180 leerlingen in 2018. De balletschool is gevestigd in het pand gelegen aan de Nieuwstraat 4 te Baarn. Het pand is in 2009 en 2010 helemaal verbouwd en gerenoveerd en volledig toegespitst op de behoefte van een balletschool. Om de continuïteit van de balletschool te garanderen is het noodzakelijk voor de balletschool om het pand waarin zij is gevestigd aan te kopen. Die mogelijkheid doet zich nu voor en daartoe vraagt de Stichting Balletschool Marut Jorquera een financiering van € 815.000,- op basis van 1e hypotheek op dit pand. De balletschool biedt de investeerders van Kapitaal Op Maat een interessante investeringskans: er wordt 5,5% rente per jaar geboden gedurende een looptijd van 60 maanden voor de aflossingsvrije lening van € 815.000,-. Na 60 maanden wordt de lening in zijn geheel afgelost.

Het bedrijf
Het dorp Baarn in de provincie Utrecht is erg trots op ‘haar’ Balletschool Marut Jorquera. De balletschool kent een rijke historie waar in een ver verleden ook leden van het Koninklijk Huis les kregen. De Balletschool staat symbool voor het bijzondere en cultuurminnende karakter van Baarn en haar inwoners. De balletschool is in 2002 overgenomen door Marut Jorquera (1951 - 2010), professioneel danseres en moeder van de drie huidige eigenaressen. Dankzij Maruts toewijding, professionaliteit en ondernemerschap is de balletschool nu niet meer weg te denken uit het centrum van Baarn. Na vijf jaar verruilde Marut de gymzaal voor het prachtige tweedelige pand aan de Nieuwstraat 4 en hier is de balletschool nog steeds gevestigd. Er was een grondige verbouwing nodig om de bloemen- en plantenwinkel te transformeren tot de prachtige balletschool die in 2010 officieel geopend werd. Het was erg verdrietig dat Marut in het jaar van de opening overleed. De drie dochters besloten om het werk van hun moeder als eerbetoon aan haar voort te zetten en dit maakt de balletschool nog specialer.

De drie dochters zijn allen werkzaam als professioneel danser respectievelijk professioneel musicalartiest en hebben sinds 2010 gezorgd voor niet alleen een groei van het aantal leerlingen, maar ook een groei in de breedte van het lesaanbod op de balletschool. Dit varieert nu van klassiek ballet tot streetdance, acteren en zelfs zanglessen. Er zijn kinderen die bijna dagelijks in de balletschool te vinden zijn. Naast de lessen verzorgt Balletschool Marut Jorquera meerdere optredens per jaar en deze kenmerken zich door hun hoge mate van professionaliteit. Balletschool Marut Jorquera speelt een belangrijke rol in het culturele leven en de cultuureducatie van veel kinderen en jongeren in Baarn en omgeving en daarom werd BMJ in 2013 bekroond met de Cultuurprijs van Baarn.

De Organisatie
Ten tijde van het overlijden van Marut was de school een V.O.F. In 2015 besloten de zussen om de activiteiten van de balletschool onder te brengen in een Stichting met de naam Stichting Balletschool Marut Jorquera. De drie zussen zijn bestuurders van de stichting.

Omzet en groei
De balletschool heeft sinds de opening in februari 2010 een duurzame groei doorgemaakt. Van 70 leerlingen in 2010 naar 180 leerlingen in 2018. Nog steeds groeit de balleschool met gemiddeld 15% per jaar. De groei is ook terug te zien in de omzetcijfers van de laatste drie jaar. De school is in de afgelopen jaren echt uitgegroeid naar een performing arts centre en speelt een belangrijke rol in de culturele vorming van een grote groep kinderen in Baarn en omgeving. De kwaliteit van de voorstellingen en het talent van de leerlingen wordt door de zussen goed begeleid en dankzij onder andere selectieklasjes is er echt de mogelijkheid om te excelleren. De drie zussen zijn gedreven en ambitieus en weten dat het pand een belangrijke voorwaarde is voor de groei en aantrekkingskracht van de balletschool. Het pand IS de balletschool, mede door de emotionele waarde die deze erfenis voor de drie dochters van Marut vertegenwoordigt.

De kernpunten van Stichting Balletschool Marut Jorquera samengevat:

 • De balletschool groeide uit tot een fulltime lopende school met ruim 50 lessen per week. De school biedt lessen aan in alle dansstijlen, gegeven door professionele dansers en docenten.
 • De lessen zijn er in allerlei niveaus en zijn bedoeld voor de allerjongste peuters van 2-3 jr tot volwassenen tot en met 80 jaar!
 • De studio’s worden tevens verhuurd als repetitieruimte voor professionele dansgezelschappen en aanbieders van yoga of pilates lessen.
 • Er zijn speciale selectielessen opgezet voor excellente leerlingen in de leeftijd 6 t/m 28 jaar. Zij geven regelmatig optredens of werken mee aan evenementen, shows, concerten en uitvoeringen in Baarn en omgeving. Door de speciale coaching en door de opgedane podiumervaring worden de talentvolle leerlingen klaargestoomd voor toelatingsaudities van dans en theateropleidingen.
 • Leerlingen kunnen eventueel ook doorstromen in een van de professionele dans- en theatergezelschappen van de zussen.
 • De school is erkend als Leerbedrijf zodat stagiaires die bijvoorbeeld net studeren aan een dansvakopleiding van een dansschool of net zijn afgestudeerd de kans krijgen om het vak van dansdocent te leren.

De zussen voelen zich erg gewaardeerd door hun leerlingen en hun ouders, maar ook door inwoners van Baarn en omgeving. De zussen zijn zich bewust van de belangrijke rol die zij met de balletschool vervullen voor het culturele aanbod in Baarn en dit is ook waarom er een gevoel van verantwoordelijkheid is om de Balletschool te laten voortbestaan. Er is op basis van de vele positieve feedback en aanbevelingen ook een vertrouwen dat het gaat lukken. Ter illustratie enkele quotes uit de meerdere door de zussen ontvangen aanbevelingen:  

Wethouder Theo Stroo:''De gemeente Baarn ziet Dansschool Marut Jorquera als een centrale en betrouwbare partner in het culturele veld van Baarn. De gemeente Baarn staat volledig achter het werk en de organisatie van de dansschool en wil deze dansschool graag voor de gemeenschap van Baarn behouden''.

Bestuurslid Muziekschool Baarn, Froukje Hoitinga:''Als bestuurslid maak ik de afgelopen jaren mee hoezeer de balletschool in Baarn en omgeving bijraagt aan het culturele leven. Voor de leerlingen is het een fantastische plek om goed geschoold te worden, dromen te ontdekken en waar te maken. Voor de inwoners is het een feest om bij zóveel evenementen getuige te mogen zijn van optredens van leerlingen van deze balletschool.De balletschool is een waardevol begrip in Baarn en simpelweg niet meer weg te denken uit ons culturele leven''.

Financieringsbehoefte
Om de balletschool te behouden en de de continuïteit ervan te garanderen is het van belang om het pand waarin de balletschool is gevestigd te kopen. De balletschool is om die reden op zoek naar een aflossingsvrije lening van € 815.000,-. In ruil biedt de balletschool de investeerders een jaarlijks rentepercentage van 5,5% gedurende 60 maanden. Na 60 maanden wordt de lening ineens in zijn geheel afgelost. Als zekerheid wordt een 1e hypotheekrecht geboden op het pand waarover u meer kunt lezen in het tabblad zekerheden.

Waarom crowdfunding via Kapitaal op Maat?
De huidige eigenaren willen het pand verkopen en dit is hét moment om te zorgen dat de balletschool zelf de controle over de continuiteit krijgt. "We geloven dat we dit samen kunnen doen en vertrouwen op de jarenlange goodwill die wij in Baarn en omgeving hebben opgebouwd en op de investeerders via Kapitaal Op Maat. Doet u mee en zorgt u dat we dit belangrijke werk gestart door onze moeder nog jaren kunnen doen? Uiteraard beantwoorden we graag al uw vragen".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor meer informatie, bezoek hier de website van de balletschool

 

Balletschool Marut JorqueraBalletschool Marut Jorquera
Investeerder Bedrag Datum
Anonieme investeerder € 500 21 maart
Anonieme investeerder € 200 20 maart
Gert Roseboom € 300 20 maart
Anonieme investeerder € 100 19 maart
Leo van der Vlist € 1.000 19 maart
Anonieme investeerder € 5.000 19 maart
Anonieme investeerder € 300 19 maart
Anonieme investeerder € 100 19 maart
Anonieme investeerder € 200 18 maart
Anonieme investeerder € 200 18 maart
Anonieme investeerder € 10.000 18 maart
Anonieme investeerder € 500 18 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 2.500 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Toon van den Broek € 3.000 17 maart
Anonieme investeerder € 500 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 1.000 17 maart
Anonieme investeerder € 100 17 maart
Anonieme investeerder € 400 17 maart
Anonieme investeerder € 200 16 maart
hans hobeert € 300 16 maart
Anonieme investeerder € 400 16 maart
Anonieme investeerder € 800 16 maart
Anonieme investeerder € 1.000 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 10.000 16 maart
Anonieme investeerder € 1.000 16 maart
Anonieme investeerder € 300 16 maart
Anonieme investeerder € 10.000 16 maart
Anonieme investeerder € 200 16 maart
Anonieme investeerder € 10.000 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 100 16 maart
Anonieme investeerder € 400 15 maart
J. van Duijn € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 10.000 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Pieter Meeusen € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 400 15 maart
Anonieme investeerder € 600 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
J L Wertenbroek € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 800 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 5.000 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Jaap Crezee € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 1.500 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 600 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 10.000 15 maart
Anonieme investeerder € 5.000 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 10.000 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 1.500 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 25.000 15 maart
Anonieme investeerder € 2.000 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 5.000 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
R de Graaf € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 400 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 700 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 4.900 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Jaap Ruiter € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 400 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Remco Kuipers € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 400 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 600 15 maart
Anonieme investeerder € 2.500 15 maart
Anonieme investeerder € 4.900 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 400 15 maart
Anonieme investeerder € 2.000 15 maart
Anonieme investeerder € 2.000 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 4.900 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 2.000 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 2.500 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart
Anonieme investeerder € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 2.000 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
H.Job Langbroek € 1.000 15 maart
Anonieme investeerder € 500 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 200 15 maart
Anonieme investeerder € 300 15 maart
Anonieme investeerder € 100 15 maart

De informatie is afkomstig van de Ondernemer en is bestemd voor (potentiële) investeerders van Kapitaal Op Maat. De informatie wordt vertrouwelijk beschikbaar gesteld en mag op geen enkele wijze worden gedeeld. Stichting Zekerheden Kapitaal op Maat heeft de definitieve randvoorwaarden voor dit project vastgesteld. 

Financieringsbehoefte:
Stichting Balletschool Marut Jorquera wenst een financiering van € 815.000,-.

Doel van de financiering:
De financiering wordt gebruikt voor aankoop van het pand Nieuwstraat 4/4a te Baarn. 

Aangeboden lening:
De aangeboden leningvoorwaarden omvatten een looptijd van 60 maanden (5 jaar) en een rente van 5,5%. Deze lening is aflossingsvrij. De uitboeking van de lening zal verlopen via een notaris. De financiering verstrekt door de investeerders zal via de notaris pas worden vrijgegeven nadat de 1e hypothecaire zekerheid in het kadaster is geregisteerd.

Gepubliceerde informatie:

- Jaarrapport Stichting Balleschool Marut Jorguera 2017/2018
- Samenvatting Verlies & Winst Balletschool 2016-2018 en prognose 2018-2020
- Taxatierapport Nieuwstraat 4-4A Baarn dd 19-9-2017
- Indexering taxatie Nieuwstraat 4-4A Baarn dd 11-2-2019 

Toelichting:
Nieuwstraat 4 is deels verhuurd (huurcontract 1 feb 2019 tot 1 feb 2024) aan Current Power Holding I B.V.:  Jaarhuur bedraagt € 24.000.
Daarnaast vervallen de huisvestingskosten in bijgevoegde V&W na aankoop en komt het geprognotiseerd positief bedrijfsresultaat van de Balletschool uit op ca. € 50.000 in 18/19 en € 60.000 in 19/20.
Tezamen met de genoemde huuropbrengsten wordt dus ruim voldoende cash flow verwacht om de jaarlijkse rente lasten van ca. € 45.000 te kunnen voldoen.

Risicoklasse:
Deze aanvraag is geclassificeerd als een zeer laag risico (klasse AA) met materiële zekerheden voor de investeerders.

Kapitaal Op Maat heeft het project Balletschool Marut Jonquera ingedeeld in de sector/branche 'Vastgoed' 

 

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

Investeringsrisico
 • AA
 • A+
 • BBB+
 • A
 • A-
 • BBB
 • BBB-

laaghoog

Financieringsduur

60 Maanden

Rente

5,5 %

Reeds geïnvesteerd
€ 203.800 van de € 815.000
Doel van investering
Huisvesting
Maak kennis met...
Vraja, Rasarani en Sarita Keilman
Vraja, Rasarani en Sarita Keilman
Vraja, Rasarani en Sarita Keilman
Vraja, Rasarani en Sarita Keilman

Vraja (1982) is professioneel balletdanseres en choreografe. Ze volgde vanaf haar 13e vooropleiding dans aan de Amsterdam Theatre School (1995-2000) Van 2000 tot 2004 studeerde Vraja aan de Rotterdamse Dansacademie. In 2004 werd haar werk 'Romneya' (2003) geselecteerd om te worden gepresenteerd in het uitwisselingsprogramma l'École Supérieure de Danse de Cannes in Cannes. Van 2003 tot 2004 werkt Vraja als een leerling voor Dylan Newcomb (Korzo), Glenn van der Hoff (Djazzex) en het Scapino Ballet Rotterdam. In de volgende jaren werkt Vraja als freelancer met verschillende choreografen Vraja maakt ook zelf veel solowerken en doet dit in samenwerking met diverse artiesten zoals de auteur Deepak Chopra, componisten Surajit Das, Lovro Ravbar en Stormvogel.

Rasarani (1985) volgde van 2002 tot 2006 de HBO musicalopleiding van Lucia Marthas en speelde sindsdien in ontzettend veel musicalproducties waaronder We will rock you van Joop van den Ende. Voor Rasarani is de combinatie tussen dans, zang en perfomance de ultieme expressievorm en haar ervaringen brengt zij met veel passie over aan de leerlingen van de Balletschool in Baarn. Ze leert haar leerlingen om echt te performen en aanwezig te zijn op het podium. Ze geeft onder andere streetdance lessen en combineert het lesgeven overdag met optredens s avonds.

Sarita (1987) begon net als haar zussen al jong met verschillende podiumkunsten. In 2008 studeerde zij af als podiumkunstenares aan de HBO Dans Academie Lucia Marthas te Amsterdam. Als allround artiest werkt zij professioneel in verschillende theater producties, tours, Tv-shows, film/videoprojecten en evenementen. Langzamerhand specialiseerde zij zich steeds meer in de dans als uitvoerend danseres, choreografe en docente.
Sarita beperkt zich niet tot één dansstijl, maar laat de vrijheid van beweging en muziek zich leiden.
Van hedendaagse dans, modern, klassiek tot urban. Als choreograaf, regisseur en docent/coach wordt zij tegenwoordig gevraagd voor verschillende dansacademies, popgroepen, Tv-shows, theaterproducties, jongerenprojecten en workshops. Naast haar werk als freelance uitvoerend podiumkunstenares, choreografe en docente heeft zij haar eigen dansschool,
samen met haar twee dansende zussen en werkt zij daar als eigenares, coach, artistiek leider en docente.

Dit project wordt begeleid door een intermediair

The House of Finance
Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!