Bankvrij financieren voor het MKB

Baladi Manouche Restaurant

Verse traditionele Libanese producten vanuit een moderne locatie in Den Haag.

Baladi Manouche Restaurant
plus 1 Delen
100% Gefinancierd! Met dank aan 68 investeerders!

Baladi is een nieuwe speler in de restaurant/bakkerij-industrie die zich gaat vestigen in het centrum van Den Haag waar de combinatie van werkende mensen, omwonenden en toeristen een ideale doelgroep vormt. Het kernproduct betreft Manouches, traditionele Libanese pizza’s. Hiermee is Baladi de eerste leverancier in Nederland die dit aanbiedt.

Pionier
Het is het doel van Baladi om als pionier de kans te benutten en zich te vestigen als dé manouche aanbieder in het gebied. Wij geloven dat een lokaal gemanaged restaurant de beste manier is om klanten te bedienen van een fris, uniek menu in tegenstelling tot de grote nationale ketens. Dit plan laat een spannend, winstgevende start-up zien met een gedegen verwachte groei.

Kwaliteit
Baladi schept een vriendelijke en aangename sfeer voor alle klanten in een oosterse maar toch moderne, goed in elkaar gezette en productieve omgeving waar mensen rustig kunnen zitten of zelfs kunnen werken. We zijn gefocust op de smaak van een goede Libanese pizza met kwalitatief hoogwaardige ingrediënten en een strakke en moderne uitstraling van de inrichting. We proberen de best mogelijke waarde aan onze klanten te geven met heerlijke Libanese Manouches.

Doelgroep
Wij denken met ons product een diverse doelgroep te kunnen bereiken. Manouches zijn zeer populair in de Arabische wereld en hiermee zullen wij een grote aantrekkingskracht hebben bij mensen met een achtergrond in deze regio. Daarnaast verwachten wij ook in de directe regio werkende mensen en toeristen aan te kunnen spreken omdat we een breder en vooral gezonder alternatief bieden dan de populaire kebabzaken. Omdat we alles zelf maken kunnen we ook goed inspelen op allergieën en intoleranties zoals lactose en gluten.

Locatie
Momenteel zijn we aan het kijken naar een geschikt pand. We richten ons daarbij op het centrum van Den Haag omdat we daar een ideale mix van onze doelgroep zien. Inmiddels hebben we enkele geschikte panden gezien, welke goed gelegen zijn en in een goede staat verkeren.

Omzet
Onze ingrediënten zullen allemaal in de winkel bereid worden. Alles, inclusief de kaas, zal worden gemaakt met behulp van de beste dagverse ingrediënten. Omdat we werken met veel zelfgemaakt producten zijn onze marges relatief hoog en zal onze jaarlijkse winst naar dus ook hoog zijn. Onze geschatte verkoopcijfers zijn € 123.000 in het eerste opstartjaar, € 160.000 in het tweede jaar en € 172.000 in het derde jaar. Al met al zullen we winst maken vanaf de vijfde maand.

Ervaring
Ik heb zelf meer dan 10 jaar werkervaring in de Libanese zuivelproductie, alsmede in detailhandel van zuivelproducten en Manouches. Ik managede en maakte producten voor Libanese bakkers en supermarkten in en om Beirut (Libanon). In 10 jaar tijd heb ik een grote klantenkring  opgezet ondanks de relatief hoge prijs in vergelijking met de straatverkopers. Tegelijkertijd was ik verantwoordelijk voor het beheer van de groothandel en de levering van de producten. Ik heb tevens een succesvolle webshop opgezet om zo klanten uit heel Libanon te kunnen bereiken.

Wij gaan voor een eerlijke en verantwoorde winst, genoeg om het bedrijf financieel gezond te houden en om de investeerders te kunnen aflossen.

Incentive
Investeerders tot € 1.000,- krijgen een korting van 5% korting op de totale factuur,
investeerders vanaf € 1.001,- tot en met € 2.500,- krijgen een korting van 10% op de totale factuur,
investeerders vanaf € 2.501,- krijgen een korting van 15% op de totale factuur.

Alle investeerders ontvangen éénmalig een delicatesse geschenk! De kortingsperiode geldt vanaf de opening tot eind december 2015.

Waarom heb je gekozen voor crowdfunding bij kapitaalopmaat.nl?
Het wordt steeds moeilijker voor startups om een banklening te krijgen. Vandaar dat wij op zoek zijn om op een andere wijze onze financiering te krijgen en kwamen we uit bij Kapitaal Op Maat. Bij de bank werd niet eens naar mijn plan gekeken en door het directe contact met mogelijke investeerders bij crowdfunding geloof ik dat ik jullie kan overtuigen dat ik een sterk plan heb. Het geleende geld zal gebruikt worden voor het doen van investeringen en het inrichten van het nieuwe pand. Er valt te denken aan keukenmiddelen, maar ook specifieke machines die ik nodig heb om de producten zelf te kunnen maken.

Het is geweldig dat een klein bedrijf zoals de onze kan communiceren met potentiële klanten en investeerders en wij hen kunnen belonen voor het investeren in ons bedrijf. Crowdfunding is voor ons een eenvoudige en effectieve tool voor investeerders om kennis te maken met ons bedrijf.

Ik word begeleid door Foederer Amsterdam (Crowe Horwath). De missie van Foederer is het concreet steunen en ondersteunen van ondernemers bij het realiseren van hun plannen.

Not familiar with Dutch? Go to the English version.

Baladi Manouche Restaurant Baladi Manouche Restaurant Baladi Manouche Restaurant Baladi Manouche Restaurant
Investeerder Bedrag
Anonieme investeerder € 200
Ferry de Boer € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Soubhik Datta € 1.000
Raymond Nootenboom € 100
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 5.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Jacques Wartna € 1.100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 3.500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 200
Tamsin T H Moye € 500
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 200
de rick € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
K.J.C. Gardien € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Gert Mosterd € 100
Anonieme investeerder € 100
Dennis van den Berg € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Martien C.M.Elbers € 200
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 300
Frank Massuger € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 1.000
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 500
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 200
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 100
Anonieme investeerder € 300
Anonieme investeerder € 100

Ik word begeleid door Foederer Amsterdam (Crowe Horwath). De missie van Foederer is het concreet steunen en ondersteunen van ondernemers bij het realiseren van hun plannen. Als u bent ingelogd kunt u het totale business plan inzien (pdf).

Als u bent ingelogd ziet u de aanvullende financiële informatie van dit project.

Als u bent ingelogd kunt u de zekerheden zien die aan dit project zijn verbonden.

Als u bent ingelogd kunt u een reactie plaatsen die door de ondernemer wordt beantwoord.

Als u bent ingelogd en geïnvesteerd heeft in dit project kunt u de updates over dit project inzien.

100% Gefinancierd! Met dank aan 68 investeerders!
Investeringsrisico
  • A-
  • B+
  • B
  • B-
  • C+
  • C
  • C-

laaghoog

Financieringsduur

36 Maanden

Rente

8 %

Reeds geïnvesteerd
€ 34.000 van de € 34.000
Doel van investering
Financiering werkkapitaal
Maak kennis met...
Ali El-Hennaoui
Ali El-Hennaoui

Hallo ik ben Ali El Hennaoui, geboren in de VS in 1984. Op mijn vijfde ben ik met mijn familie naar Libanon verhuisd, waar ik tot vorig jaar gewoond heb. Ik ben naar Nederland gekomen om mijn droom te verwezenlijken om een Libanees restaurant te openen wat gespecialiseerd is in traditionele Manouches. Ik ben getrouwd, zonder kinderen, en in het bezit van een diploma in de dierlijke biologie. Ik heb tien jaar ondernemerschapservaring en heb uitgebreide ervaring in de logistiek, projectmanagement en productie van een melkveehouderij en detailhandel. Ik kan niet wachten om mijn favoriete gerechten met u te delen.

Geen project van uw keuze?

Mail mij bij nieuwe projecten.

Heb je vragen?
Wij helpen je graag! 015 760 00 19
Nieuwsbrief

Blijf up-to-date van de laatste projecten en ontwikkelingen rondom crowdfunding!